Η Samsung αποκαλύπτει τη κάρτα SD που μπορεί να διαρκέσει 16 χρόνια, αν τη μεταχειριστείτε σωστά

Η Samsung δημιούργησε μια νέα σειρά καρτών SD που μπορούν, όπως ισχυρίζεται, να διατηρήσει 16 χρόνια συνεχούς εγγραφής.

Οι υπολογισμοί του κορεατικού γίγαντα για τη μακροζωία της κάρτας μνήμης PRO Endurance –γιατί αυτό είναι το όνομα της– προϋποθέτουν τη χρήση τους για την εγγραφή περιεχομένου βίντεο 1920×1080 στα 26Mbit/sec (3,25MB/sec).

Με αυτόν τον ρυθμό, το μοντέλο των 256 GB εκτιμάται ότι αντέχει 140.160 ώρες χρήσης. Τα μοντέλα μικρότερης χωρητικότητας δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ επειδή θα αντικαθίστανται πιο συχνά, επομένως τα 128 GB, 64 GB και 32 GB το καθένα μειώνουν κατά το ήμισυ τη διάρκεια ζωής του μεγαλύτερου αδελφού τους.

Η Samsung προτείνει ότι οι κάρτες θα βρίσκονται περισσότερο στο σπίτι σε συσκευές όπως CCTV, κάμερες οργάνων ή κάμερες σώματος.

Επίσης η Samsung χαρακτηρίζει τις κάρτες ως αδιάβροχες, “ανθεκτικές στη θερμοκρασία” (θα λειτουργούν μεταξύ -25°C και 85°C), ανθεκτικές στις ακτίνες Χ (μπορούν να επιβιώσουν από την επιθεώρηση αεροδρομίου), αδιαπέραστες από μαγνητικά πεδία λιγότερο έντονα από αυτά που βρίσκονται σε συσκευές απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού, ικανά να επιβιώσουν από πτώση πέντε μέτρων και «άφθαρτες» εάν τοποθετηθούν και αφαιρεθούν σωστά από μια συσκευή έως και 10.000 φορές.

 

Spread the love