Tuesday, September 26, 2023
BlogFeaturedΚάμερες

Leica M6: Μια εικονική αναλογική κάμερα επιστρέφει… λίγο “τσιμπημένη” στην τιμή

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η Leica Camera AG είναι συνώνυμο για κάμερες και φακούς με μόνιμες αξίες όπως η αξιοπιστία, η συνέπεια και η ποιότητα. Με την αναλογική φωτογραφία να βιώνει μια αναγέννηση – η νέα Leica M6 αντιπροσωπεύει τη συνεχή δέσμευση της Leica Camera σε αυτές τις αξίες. Ανάμεσα στις φωτογραφικές μηχανές rangefinder της Leica, η Leica M6 κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στον κόσμο της αναλογικής φωτογραφίας: Από το 1984 έως το 2002, η Leica κατασκεύασε χειροποίητα σχεδόν 175.000 μονάδες που χρησίμευσαν στους καλύτερους φωτογράφους ως όργανο για να απαθανατίσουν την άποψή τους για τον κόσμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές αποτυπωμένες στιγμές που σήμερα αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας. Με τη νέα έκδοση της θρυλικής κάμερας rangefinder, η Leica εκπληρώνει πλέον τις επιθυμίες των νεότερων ομάδων-στόχων, που θέλουν να έχουν την εμπειρία να συμμετέχουν ενεργά στη φωτογραφική δημιουργική διαδικασία. πάλι. Ακόμη και σήμερα, η M6 εξακολουθεί να προσφέρει ακριβώς τον κατάλληλο εξοπλισμό για να εστιάσετε στα βασικά κατά τη λήψη φωτογραφιών.

Ο Stefan Daniel, Executive Vice President Technology and Operations, εξηγεί: «Η Leica M6 είναι ένα ορόσημο στην εταιρική ιστορία της Leica Camera AG. Από το 1984, αμέτρητες εμβληματικές φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με αυτό. Αποτελούσε μέρος της σειράς προϊόντων για περισσότερα από 18 χρόνια και εξακολουθεί να είναι μια συναρπαστική κάμερα με εξαιρετικά υψηλή χρηστικότητα. Η συνειδητή αναλογική φωτογραφία ως αντίθεση στην πλημμύρα των ψηφιακών εικόνων απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα. Ως εκ τούτου, ήταν λογικό να δημιουργήσουμε ξανά τη Leica M6 ως έναν από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους αυτού του τύπου κάμερας.»

H Leica M6 από το 2022 βασίζεται σε μια σύγχρονη έκδοση του rangefinder Leica M με μεγέθυνση 0,72x. Επιπλέον, όλες οι οπτικές επιφάνειές του είναι πλέον επικαλυμμένες και επομένως λιγότερο ευαίσθητες στο αδέσποτο φως. Το φωτόμετρο στο πιο πρόσφατο M6 δείχνει τώρα τη σωστή έκθεση μέσω μιας κόκκινης κουκκίδας επιπλέον των δύο συμβόλων βέλους που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με προειδοποιητική ένδειξη μπαταρίας. Το επάνω κάλυμμα έχει επίσης επανασχεδιαστεί: Ενώ το κάλυμμα του προηγούμενου μοντέλου ήταν κατασκευασμένο από χυτό ψευδάργυρο, τώρα είναι αλεσμένο από συμπαγή ορείχαλκο και έχει ενισχυθεί με μια ανθεκτική στην τριβή μαύρη λάκα. Ο μετρητής έκθεσης στο M6 μετρά το φως μέσω μιας φωτεινής περιοχής στο μηχανικά ελεγχόμενο πανί κλείστρου.

Όπως το πρωτότυπο του 1984, η νέα έκδοση της M6 κοσμείται επίσης με το κόκκινο λογότυπο Leitz. Ένα λογότυπο που έγραψε ιστορία, γιατί είναι το όνομα του οραματιστή επιχειρηματία Ernst Leitz που όχι μόνο διαμόρφωσε τη μοίρα της Leica αλλά μιας ολόκληρης αγοράς όταν ίδρυσε τη μάρκα Leitz το 1869. Η θαρραλέα απόφαση το 1924 να παράγει το πρώτο στον κόσμο Η κάμερα 35 mm έφερε επανάσταση στη φωτογραφία και κατέστησε δυνατή την αποτύπωση των τελευταίων 100 ετών σε φωτογραφίες.

H M6 παραμένει πιστό στον εαυτό του και διατηρεί όλα τα άλλα τυπικά χαρακτηριστικά χαρακτήρων, όπως η λοξή μανιβέλα προς τα πίσω για την ταινία. Ωστόσο, τα πρόσφατα επιτεύγματα, όπως το βελτιστοποιημένο αποστασιόμετρο, εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη λειτουργικότητα. Είτε ιστορικό είτε νέο, το M6 επικεντρώνεται στις βασικές φωτογραφικές λειτουργίες. Χειροποίητο στη Γερμανία, είναι ένας εξαιρετικά αξιόπιστος σύντροφος για όλους όσους εκτιμούν τη διαρκή και στοχαστική φύση της αναλογικής φωτογραφίας.

H Leica M6 είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στα καταστήματα Leica, στο ηλεκτρονικό κατάστημα Leica και σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους από τις 3 Νοεμβρίου 2022. Η λιανική τιμή θα είναι 5.050,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Spread the love