Tuesday, July 23, 2024
BlogFeaturedΚινητά

Η Xiaomi παρουσίασε την τελευταία ναυαρχίδα της σειράς smartphone – Xiaomi 13 Series

Η Xiaomi αποκάλυψε την Κυριακή 26-2-2023 την τελευταία ναυαρχίδα της σειράς smartphone – Xiaomi 13 Series – στις διεθνείς αγορές της σε μια εκδήλωση παρουσίασης προϊόντων στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Μέσω μιας συνεργασίας προϊόντων μεταξύ της Xiaomi και της Leica, ως μέρος της Στρατηγικής Συνεργασίας στην Τεχνολογία Απεικόνισης, τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro στοχεύουν να προσφέρουν μια ολοκαίνουργια εμπειρία φωτογραφίας smartphone στους χρήστες του σε όλο τον κόσμο. Τα πολυαναμενόμενα μοντέλα κατασκευάζονται από κοινού με τη Leica και προσφέρουν επαγγελματικούς οπτικούς φακούς Leica, καθώς και μια σειρά από προηγμένες υπολογιστικές δυνατότητες και δυνατότητες λογισμικού για να ολοκληρώσουν μια αυθεντική εμπειρία Leica. Άλλα premium χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το πιο πρόσφατο Snapdragon® 8 Gen 2 και το δικό του σύστημα διαχείρισης μπαταρίας Surge της Xiaomi, εξασφαλίζοντας ισχυρές επιδόσεις σε όλα τα μέτωπα.

“Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με τη σειρά Xiaomi 13 – είναι μια πραγματική αλλαγή του παιχνιδιού για μένα”, δήλωσε ο Steve McCURRY, ένας παγκοσμίου φήμης φωτογράφος που εμφανίζεται στο International Photography Hall of Fame, ο πρώτος αποδέκτης του βραβείου Leica Hall of Fame και Πρεσβευτής της Leica, καθώς εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το διεθνές ντεμπούτο της Xiaomi 13 Series.

Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας παρουσιάστηκε επίσης το Xiaomi 13 Lite, το οποίο προσφέρει εξαιρετική απεικόνιση πορτρέτου και εκτεταμένες επιλογές φωτογραφίας για φιλόδοξους νέους χρήστες.

Φωτογράφιση κορυφαίου επιπέδου με σύστημα κάμερας που σχεδιάστηκε από τη Leica

Κάθε πτυχή του συστήματος κάμερας του Xiaomi 13 και του Xiaomi 13 Pro, από το υλικό και την ποιότητα εικόνας μέχρι τη σχεδίαση UI/UX, έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη Leica για να προσφέρει μια επαγγελματική εμπειρία φωτογραφίας smartphone. Και τα δύο smartphone είναι εξοπλισμένα με ρύθμιση τριπλής κάμερας με οπτικούς φακούς Leica.

The Leica Vario-Summicron 1.19-2.2/14-75 ASPH. Το σύστημα κάμερας στο Xiaomi 13 Pro καλύπτει εστιακά μήκη από 14 mm έως 75 mm και αποτελείται από μια κύρια κάμερα ευρείας γωνίας 23 mm με έναν εξαιρετικά μεγάλο αισθητήρα IMX989 1 ιντσών, ένα τηλεφακό κάμερα 75 mm, καθώς και μια υπερευρυγώνια 14 mm . Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Xiaomi 12S Ultra, ο αισθητήρας IMX989  που είναι ο μεγαλύτερος αισθητήρας που έχει ενσωματωθεί ποτέ σε smartphone. Με υψηλό δυναμικό εύρος, εξαιρετικές δυνατότητες λήψης φωτό και γρήγορες αποκρίσεις, ο μεγάλος αισθητήρας εξασφαλίζει πολύχρωμες εικόνες με ξεχωριστή αντίθεση και καθορισμένες υφές που αποκαλύπτουν κάθε λεπτομέρεια. Με την υιοθέτηση μιας τεχνολογίας εσωτερικής εστίασης σε επίπεδο DSLR, ο νέος τηλεφακός 75 mm του smartphone χρησιμοποιεί έναν πλωτό σχεδιασμό φακού για να επιτύχει εστιακό εύρος από 10 cm έως άπειρο – ιδανικό για καδράρισμα εκπληκτικών πορτρέτων και όμορφων κοντινών πλάνων.

Εν τω μεταξύ, το Xiaomi 13 έχει εύρος οπτικού ζουμ από 0,6x έως 3,2x και διαθέτει επίσης τηλεφακό 75mm. Το Xiaomi 13 και το Xiaomi 13 Pro προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα λεπτομερών επιλογών ρύθμισης της κάμερας για να ενθουσιάσουν τόσο τους αρχάριους όσο και τους επαγγελματίες φωτογράφους. Το σύστημα κύριου φακού, παρέχει μεγάλη εστιακή απόσταση και βάθος πεδίου για τη λήψη τέλειων πορτρέτων. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν δύο διαφορετικά στυλ φωτογραφίας – Leica Authentic Look και Leica Vibrant Look, προσφέροντας αισθητικές δυνατότητες με εικόνες που διατηρούν την ακρίβεια και προσφέρουν μέτριο κορεσμό. Με μια ελκυστική και εύχρηστη διεπαφή χρήστη, οι πιο διασκεδαστικές λειτουργίες περιλαμβάνουν τα φίλτρα Leica, το υδατογράφημα Leica και τον κλασικό ήχο κλείστρου Leica.

Με το Xiaomi Imaging Engine, το Xiaomi 13 Pro και το Xiaomi 13 διαθέτουν τις ισχυρότερες δυνατότητες υπολογιστικής φωτογραφίας μεταξύ όλων των ναυαρχίδων της Xiaomi. Όχι μόνο ενισχύονται οι ταχύτητες λήψης φωτογραφιών, αλλά και επιτρέποντας στις συσκευές να εστιάζουν αυτόματα σε συγκεκριμένα θέματα σε κίνηση με το Xiaomi ProFocus, βελτιώνοντας περαιτέρω τη συνολική εμπειρία της κάμερας.

Προσφέροντας εξαιρετική βελτιστοποίηση εικόνας, και τα δύο smartphone επιτρέπουν χειροκίνητη ρύθμιση των παραμέτρων λήψης σε λειτουργία pro-mode. Το Xiaomi 13 Pro υποστηρίζει κάμερα 10-bit RAW DNG και έγχρωμα προφίλ που δημιουργούνται από την Adobe, αφήνοντας στους επαγγελματίες μεγαλύτερο χώρο μετά την επεξεργασία στο Adobe Photoshop και στο Adobe Lightroom.

Τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro διαπρέπουν επίσης στη λήψη βίντεο. Εξαιρετικό εργαλείο για βιντεογράφους επαγγελματικού επιπέδου, και οι δύο συσκευές επιτρέπουν στους χρήστες να “Δημιουργούν στο Dolby Vision®” με ζωντανά χρώματα, έντονες αναλογίες αντίθεσης και πλούσιες λεπτομέρειες, να καταγράφουν βίντεο Ultra Night 4K και να προσφέρουν σταθεροποίηση βίντεο HyperOIS για λήψη βίντεο σε εξαιρετική ποιότητα.

 

Τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro τροφοδοτούνται και τα δύο από την κορυφαία πλατφόρμα για φορητές συσκευές Snapdragon®️ 8 Gen 2, με βελτιωμένη επεξεργασία γραφικών μέσω απόδοσης GPU και βελτίωση της απόδοσης ισχύος κατά 42% και 49% αντίστοιχα σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, ενώ η απόδοση και η ισχύς της CPU Η απόδοση βελτιώνεται κατά 37% και 47% αντίστοιχα. Αυτή η ισχυρή απόδοση εγγυάται ευκολία και ταχύτητα κατά το χειρισμό εργασιών όπως η υπολογιστική φωτογραφία, η τεχνητή νοημοσύνη σε πραγματικό χρόνο και τα παιχνίδια, ενώ παρατείνει την καθημερινή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 

Οι συσκευές προσφέρουν επίσης υποστήριξη Wi-Fi 7 με σύστημα συνδεσιμότητας κινητού Qualcomm® FastConnectTM 7800. Η χαρακτηρισμένη τεχνολογία High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link του Xiaomi 13 Pro επιτρέπει πολλαπλές και ταυτόχρονες συνδέσεις 5GHz και 6GHz και μπορεί να πραγματοποιήσει εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες έως και 5,8 Gbps, μαζί με μειωμένο λανθάνοντα χρόνο και μεγάλη ικανότητα δικτύου. Το Xiaomi 13, από την άλλη πλευρά, διαθέτει λειτουργία Dual Band Simultaneous (DBS) Multi-Link και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ταχύτητες δικτύου έως και 3,6 Gbps.

 

Τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro είναι εξοπλισμένα με σύστημα διαχείρισης μπαταριών Xiaomi Surge που χρησιμοποιεί το τσιπ φόρτισης Surge που έχει αναπτύξει η Xiaomi για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αναβαθμισμένη εμπειρία. Εξοπλισμένο με μπαταρία 4.500 mAh, με την υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα με την ίδια ισχύ, το Xiaomi 13 θα αντέξει εύκολα όλη την ημέρα. Υποστηρίζει επίσης ενσύρματη φόρτιση τούρμπο 67 W και ασύρματη φόρτιση τούρμπο 50 W. Εν τω μεταξύ, το Xiaomi 13 Pro διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία 4.820 mAh με HyperCharge 120 W, ικανή να φορτίσει στο 100% σε μόλις 19 λεπτά.

 

Τιμές:

Η σειρά Xiaomi 13 είναι διαθέσιμη προς πώληση από τις 8 Μαρτίου 2023 μέσω των επίσημων καναλιών της Xiaomi.

Το Xiaomi 13 Pro διατίθεται σε δύο χρώματα: Ceramic Black, Ceramic White, με 2 παραλλαγές αποθήκευσης, ξεκινώντας από 1.299 EUR.

Το Xiaomi 13 διατίθεται σε τρία χρώματα: Μαύρο, Λευκό, Πράσινο Flora, με 2 παραλλαγές αποθήκευσης, ξεκινώντας από 999 ευρώ.

Το Xiaomi 13 Lite διατίθεται επίσης σε τρία χρώματα: Μπλε, Ροζ, Μαύρο, με 2 παραλλαγές αποθήκευσης, ξεκινώντας από 499 ευρώ.

Spread the love