Wednesday, September 27, 2023
Photo Wall ChoicesVideo Stories

Η Atomos ανακοινώνει τη νέα σειρά Ninja

Η Atomos ανακοίνωσε την τελευταία γενιά της  επιτυχημένης σειρά Ninja μόνιτορ-καταγραφείς σε κάμερα: Ninja και Ninja Ultra.

Το αρχικό Ninja συγκλόνισε τον κόσμο όταν παρουσιάστηκε το 2010, συνδυάζοντας μια συσκευή εγγραφής δίσκου HD με μια οθόνη αφής που θα μπορούσατε να κρατήσετε στο χέρι σας. Κατέγραφε raw, ασυμπίεστο βίντεο απευθείας από την πρώτη γενιά DSLR απευθείας σε αφαιρούμενο SSD.

Το πιο πρόσφατο βασικό μοντέλο Ninja χειρίζεται πηγές βίντεο έως και εννέα φορές μεγαλύτερη από αυτήν, διαθέτει HDR 5 ιντσών οθόνη, καταγράφει ProRes RAW και συνδέεται με σχεδόν κάθε κάμερα στον κόσμο.

Βασικό στοιχείο και των δύο νέων μοντέλων Ninja είναι το πλήρως ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα, το AtomOS . Πιο καθαρό, πιο φρέσκο ​​και πιο γρήγορο, χάρη στην απόδοση υλικού που έχει βελτιστοποιηθεί για το AtomOS , προσφέρει επίσης μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της έγχρωμης εικόνας αναφοράς έκθεσης EL Zone, ARRI False Color και νέα προγραμματισμένα εργαλεία αναπαραγωγής και εγγραφής.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ένα πολυανθρακικό σώμα σε χαρακτηριστικό χρώμα «camo» και περιλαμβάνουν περισσότερους κωδικοποιητές όπως στάνταρ: 6K ProRes RAW, ProRes, DNxHD καθώς και H.265, που ήταν παλαιότερα διαθέσιμο ως πληρωμένη επιλογή.

Ενώ το Ninja απευθύνεται κυρίως στους κατόχους φωτογραφικών μηχανών DSLR και mirrorless, το Ninja Ultra είναι κατασκευασμένο για να
αξιοποιήστε στο έπακρο την τεχνολογία cloud και χρησιμοποιείται κυρίως σε κινηματογραφικές ροές εργασίας μαζί με Atomos Connect.

Μπορεί να εγγράψει αρχεία πλήρους ποιότητας σε ProRes RAW έως 4K 60p ενώ ταυτόχρονα κάνει εγγραφή HD 60p έως H.265 και υποστηρίζει αυτόματη αντιστοίχιση ονομάτων αρχείων, κωδικού χρόνου και εγγραφής από κάμερες ARRI,  Canon και RED. Περισσότερες κάμερες θα υποστηριχθούν πολύ σύντομα.

Η 4K από κάμερα σε cloud λειουργία του Ninja Ultra σάς επιτρέπει να καταγράφετε και να ανεβάζετε bitrate πολύ υψηλότερης ποιότητας βίντεο H.265 με υψηλότερους ρυθμούς καρέ. Τα αρχεία H.265 έχουν το ήμισυ του μεγέθους των μέσων H.264. Είναι αρκετά μικρά για ροές εργασιών από κάμερα στο cloud , αλλά και αρκετά καλό για άμεση χρήση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αθλήματα,  ρεπορτάζ ή συγκέντρωση ειδήσεων.

Η προσθήκη μιας μονάδας επέκτασης Atomos Connect είτε σε Ninja είτε σε Ninja Ultra ενεργοποιεί το Atomos RemoteView – μια ολοκαίνουργια τεχνολογία που σας επιτρέπει να μοιράζεστε ζωντανές προβολές από την οθόνη Atomos σε άλλες οθόνες Atomos, καθώς και με iPad, Mac και Apple TV ασύρματα.

Μόνο για το Ninja Ultra, η μονάδα Atomos Connect παρέχει χαμηλότερη καθυστέρηση, υψηλότερη απόδοση και πιο σταθερή σύνδεση με Wi-Fi 6E. Για άλλη μια φορά, η Atomos πρωτοπορεί ενσωματώνοντας αυτό πρωτοποριακό πρότυπο Wi-Fi στα προϊόντα της με δυνατότητα cloud.

Και οι δύο οθόνες Ninja είναι συμβατές με τους προκατόχους τους, Ninja V και Ninja V+, επομένως όλα τα Atomos
και αξεσουάρ τρίτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τα νέα προϊόντα.

«Ενώ συνεχίζουμε να καινοτομούμε, συνεχίζουμε να ακούμε και τους πελάτες μας», δήλωσε ο Trevor Elbourne. Διευθύνων Σύμβουλος της Atomos. «Το Ninja παραμένει η πιο δημοφιλής συσκευή εγγραφής οθόνης ProRes για μεμονωμένους δημιουργούς περιεχομένου και ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά με ακόμη μεγαλύτερη λειτουργικότητα. Εάν η συνδεσιμότητα cloud δεν είναι η προτεραιότητά σας αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα – μπορείτε απλώς να προσθέσετε αυτήν την επιλογή αργότερα, όπως υπαγορεύει η επιχείρησή σας.”

«Το Ninja Ultra, από την άλλη πλευρά, έχει ρυθμιστεί για κινηματογραφικές ροές εργασίας καθώς και για το cloud, αν και συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συνδυαστεί με τη μονάδα Atomos Connect για να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητές του για στούντιο και εγκαταστάσεις εκπομπής. Η προσθήκη διπλής εγγραφής σε 4Kp60 ProRes RAW και H.265 ήταν το χαρακτηριστικό που ζητήθηκε περισσότερο από τότε που παρουσιάσαμε προϊόντα με δυνατότητα cloud πέρυσι.”

Τόσο το Ninja όσο και το Ninja Ultra θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, με τιμή 599 $/599 ευρώ και
799$/799€ αντίστοιχα.

Spread the love