Sunday, June 16, 2024
BlogPhoto Wall ChoicesVideo Stories

Νέο Video Receiver και Transmission από την DJI

Η DJI, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του DJI Video Receiver and DJI Transmission (Standard Combo), ενός επαναστατικού συστήματος ασύρματης μετάδοσης που ενιεσχύει τους κινηματογραφιστές με βελτιωμένες δυνατότητες και ευελιξία. Με δύο μοναδικούς συνδυασμούς σχεδιασμένους για διαφορετικά σενάρια λήψης, η σειρά DJI Transmission έθεσε ένα νέο πρότυπο για σταθερότητα εκτεταμένου εύρους και μετάδοση χαμηλής καθυστέρησης.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το DJI Transmission (Standard Combo). Ο νέος συνδυασμός ολοκληρώνει το σύστημα μετάδοσης DJI με το νέο DJI Video Receiver, ο οποίος σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση με οθόνες παραγωγής. Συνδέεται με το εκτεταμένο οικοσύστημα DJI PRO, προσφέρει μια πιο αποτελεσματική συντονισμένη εμπειρία“, δήλωσε ο Paul Pan, Senior Product Line Manager της DJI. Με το High-Bright Monitor Combo και το Standard Combo, οι επαγγελματίες θα έχουν πραγματική επιλογή ανάλογα με τα σενάρια γυρισμάτων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς οι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν αυτήν την κοπή- τεχνολογία αιχμής για να ζωντανέψουν τα οράματά τους».

 

Δύο συνδυασμοί, διαφορετικές δυνατότητες

Η σειρά DJI Transmission προσφέρει τώρα τόσο έναν συνδυασμό οθόνης υψηλής φωτεινότητας όσο και έναν τυπικό συνδυασμό, παρέχοντας στους κινηματογραφιστές ευέλικτες λύσεις για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Το High-Bright Monitor Combo ενσωματώνει τη λήψη, την παρακολούθηση, την εγγραφή και τον έλεγχο σε μια απρόσκοπτη λύση, ενώ το Standard Combo, το οποίο υποστηρίζει επιπλέον μεταδόσεις μεταδεδομένων μέσω SDI και την έξοδο κλασματικών ρυθμών καρέ, είναι ιδανικό για χρήση με οθόνες παραγωγής.

 

Ένας πομπός με πολλαπλούς δέκτες

Το DJI Transmission (Standard Combo) υποστηρίζει επίσης έναν πομπό με πολλούς δέκτες, προσφέροντας απρόσκοπτη τροφοδοσία βίντεο και ήχου σε δύο λειτουργίες μετάδοσης. Στη λειτουργία μετάδοσης, ένας απεριόριστος αριθμός δεκτών μπορεί ταυτόχρονα να εξάγει τροφοδοσίες σε πραγματικό χρόνο, καθιστώντας το ιδανικό για μεγάλα πληρώματα και πολλές ομάδες στο σετ. Με την εύκολη εναλλαγή ευρετηρίου κάμερας και την προβολή σε πραγματικό χρόνο του bitrate και των κωδικοποιητών βίντεο, η απόδοση λήψης βελτιώνεται σημαντικά.

Για προηγμένες επιλογές ελέγχου, η απομακρυσμένη οθόνη υψηλής φωτεινότητας και ο δέκτης βίντεο μπορούν να μεταβούν σε λειτουργία ελέγχου, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τους DJI Master Wheels και άλλες συσκευές ελέγχου. Αυτό επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο των Ronin 2, RS 3 Pro και την εστίαση της κάμερας σε έως και δύο άκρα λήψης, χωρίς να επηρεάζονται άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω της λειτουργίας εκπομπής. Επιπλέον, ο δέκτης βίντεο υποστηρίζει φωνητικές κλήσεις, διευκολύνοντας την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, ένας προς έναν, σε εξαιρετικά μεγάλη απόσταση μεταξύ του κινηματογραφιστή και του σκηνοθέτη.

Ο δέκτης βίντεο DJI υποστηρίζει πλέον τη μετάδοση metadata της κάμερας μέσω SDI, προσφέροντας συμβατότητα με mainstream κινηματογραφικές κάμερες όπως οι ARRI και RED. Λεπτομερείς πληροφορίες λήψης, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος αρχείου, του χρονικού κωδικού, της ενεργοποίησης εγγραφής, των ρυθμίσεων της κάμερας και των πληροφοριών φακού, μπορούν να μεταδοθούν από τον δέκτη στις οθόνες και στο QTAKE. Αυτή η δυνατότητα δίνει τη δυνατότητα σε σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές και ομάδες DIT να λαμβάνουν ολοκληρωμένα δεδομένα λήψης, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση της ροής εργασίας στο σετ.

 

DJI High-Bright Remote Monitor: Απελευθερώνοντας το δημιουργικό δυναμικό

Το DJI High-Bright Remote Monitor περιλαμβάνει ενσωματωμένο δέκτη, παρέχοντας βέλτιστη φορητότητα και αποτελεσματική ρύθμιση σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Εξοπλισμένο με ένα τσιπ επεξεργασίας εικόνας παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο Ronin 4D, αυτή η απομακρυσμένη οθόνη προσφέρει ολοκληρωμένες δυνατότητες λήψης, παρακολούθησης, ελέγχου και εγγραφής.

Με το DJI LiDAR Range Finder (RS) σε DJI Transmission Cable Hub, είναι πλέον δυνατό να βιώσετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εστίασης και παρακολούθησης. Συνδέοντας τον πομπό βίντεο DJI και τον κινητήρα εστίασης DJI RS (2022) στο LiDAR Range Finder (RS), οι χρήστες μπορούν να επιτύχουν ανεξάρτητη βαθμονόμηση και αυτόματη εστίαση ακόμη και με χειροκίνητο φακό, εξαλείφοντας την ανάγκη σύνδεσης με το RS 3 Pro. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσετε τις χειρολαβές Ronin 4D για να συνδέσετε αυτήν τη ρύθμιση και να επωφεληθείτε από την τεχνολογία κυματομορφής LiDAR, που επιτρέπει την ακριβή χειροκίνητη εστίαση.

Επιπλέον, όταν είναι συνδεδεμένο με το DJI RS 3 Pro, αυτή η διαμόρφωση παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λύσεων λήψης που ενσωματώνουν απρόσκοπτα τη σταθεροποίηση, την απομακρυσμένη παρακολούθηση, τον έλεγχο με αντίζυγο και την εστίαση LiDAR.

Το High-Bright Remote Monitor συνοδεύεται από βασικά εργαλεία όπως safe zone, frame guide, zebra stripes, false color, peaking, waveform και διπλό πάτημα για ζουμ, καθώς και βαθμονόμηση χρώματος οθόνης και προσαρμοσμένο 3D LUT για ακριβή σύνθεση, έκθεση και εστίαση. Επιπλέον, διαθέτει υποδοχή κάρτας microSD για ανεξάρτητη εγγραφή και αποθήκευση έως και 1080p/60fps H.264 live feeds. Η οθόνη συγχρονίζει απρόσκοπτα την εγγραφή με την κάμερα, επιτρέποντας την εύκολη επεξεργασία μεσολάβησης.

 

Πρωτοφανής συμβατότητα

Το High-Bright Remote Monitor είναι συμβατό με Ronin 4D Hand Grips, επιτρέποντας τον ακριβή έλεγχο των κινήσεων των αντίζυγων Ronin 2 ή RS 3 Pro, την εστίαση και τις ρυθμίσεις παραμέτρων της κάμερας. Προσφέρει επίσης συμβατότητα με τα DJI Master Wheels και DJI Force Pro, επεκτείνοντας τη γκάμα των προηγμένων επιλογών ελέγχου για λειτουργίες με αντίζυμο. Με το DJI Transmission, η ενσωμάτωση αυτών των συσκευών προσφέρει απαράμιλλη απόδοση μετάδοσης, εμβέλεια σήματος, σταθερότητα και δυνατότητες κατά των παρεμβολών.

Ο δέκτης βίντεο είναι εξοπλισμένος με ευέλικτες θύρες για υποστήριξη διαφόρων επιλογών συνδεσιμότητας. Οι διπλές θύρες εξόδου 3G-SDI υποστηρίζουν την έξοδο βίντεο 1080p/60fps και η θύρα εξόδου HDMI 1.4 Type-A επιτρέπει την έξοδο βίντεο 1080p/60fps.

 

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Το DJI Transmission (Standard Combo) διατίθεται στα 2.499 $ και περιλαμβάνει έναν πομπό βίντεο DJI, δέκτη βίντεο DJI, εργαλειοθήκη εγκατάστασης, δύο έξυπνες μπαταρίες WB37, έναν διανομέα φόρτισης μπαταρίας WB37, καθώς και διάφορα καλώδια και προσαρμογείς μπαταριών. Ο δέκτης βίντεο DJI πωλείται στα 1.699 $.

Οι χρήστες που έχουν ήδη αγοράσει το DJI Transmission (High-Bright Monitor Combo) πρέπει να αναβαθμίσουν το Video Transmitter και το High-Bright Remote Monitor στην έκδοση υλικολογισμικού 01.05.05.00 πριν συνδεθούν με το νέο DJI Video Transmitter και DJI Video Receiver στο DJI Transmission (Standard Combo).

Spread the love