Wednesday, April 24, 2024
BlogFeaturedΚάμερες

Η DJI παρουσιάζει το νέο DJI RS 3 και το DJI RS 3 Pro

Η DJI, παρουσίασε τρία νέα εργαλεία που θα επιτρέψουν στους κινηματογραφιστές και στους δημιουργούς περιεχόμενου να ζωντανέψουν εύκολα, απρόσκοπτα και διαισθητικά τα οράματά τους. Οι σταθεροποιητές DJI RS 3 και DJI RS 3 Pro φέρνουν σημαντικές βελτιώσεις στην κλασική και αξιόπιστη σειρά Ronin, ενώ το DJI Transmission – η πρώτη ανεξάρτητη λύση ασύρματου βίντεο της DJI – συνδυάζει λήψη, παρακολούθηση, έλεγχο και εγγραφή σε ένα. Αυτή η νέα γενιά του συστήματος Ronin επιτρέπει στους δημιουργούς να εστιάζουν σε αυτό που βρίσκεται μπροστά στην κάμερά τους απλοποιώντας οτιδήποτε συνδέεται με αυτήν.

Η σειρά προϊόντων Ronin αποτελεί βασικό μέρος της DJI, υποστηρίζοντας δημιουργούς περιεχομένου από απλούς χομπίστες έως επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο. Η κυκλοφορία του Ronin 4D τον περασμένο Οκτώβριο εδραίωσε την παρουσία της DJI στον επαγγελματικό κόσμο της κινηματογραφικής παραγωγής, δίνοντας στους κινηματογραφιστές έναν εντελώς νέο τρόπο δημιουργίας. Είτε πρόκειται για το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα κλειδώματος άξονα, τον αλγόριθμο σταθεροποίησης RS 3ης γενιάς που βελτιώνει την απόδοση κατά 20%, είτε για τη βαθμονόμηση με ένα πάτημα, τα RS 3 και RS 3 Pro έχουν βελτιστοποιηθεί για αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία χρήστη.

«Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της κοινότητας περιεχομένου είναι εξαιρετικά σημαντικές για εμάς», δήλωσε ο Paul Pan, Senior Product Line Manager της DJI. «Από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτο Ronin το 2014, λαμβάνουμε συνεχώς σχόλια από επαγγελματίες του κλάδου για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα προϊόντα μας για να καλύψουμε τις εξελισσόμενες ανάγκες τους. Εφαρμόζοντας αυτήν την ανατροφοδότηση, βελτιστοποιήσαμε τη σχεδίαση, τη σταθεροποίηση και τον έλεγχο των αντίζυγων για να δημιουργήσουμε σταθεροποιητές επόμενης γενιάς, εξαιρετικά αποτελεσματικούς και αξιόπιστους, σχεδιασμένους για απαράμιλλη απόδοση. Επιπλέον, δεν σταματάμε μόνο στη σταθεροποίηση. Κατανοούμε τη σημασία της μετάδοσης βίντεο και τα διάφορα δύσκολα σημεία που αντιμετωπίζουμε σε μεγάλους, πολύπλοκους χώρους. Είτε πρόκειται για εμβέλεια, καθυστερημένες εικόνες ή χαμένα σήματα, το νέο DJI Transmission αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα και προσφέρει μια απίστευτη απόσταση μετάδοσης 20.000 ποδιών στο έδαφος.”

 

 

DJI RS 3

Το DJI RS 3 ενσωματώνει μια σειρά από νέες δυνατότητες  έτσι ώστε οι κινηματογραφιστές να είναι έτοιμοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ένα επανασχεδιασμένο σύστημα κλειδώματος αξόνων σημαίνει ότι η διαδικασία είναι πλέον αυτοματοποιημένη. Με την απλή ενεργοποίηση του αντίζυμου, τα αυτοματοποιημένα κλειδώματα άξονα απελευθερώνουν και ξεδιπλώνουν το αντίζυμο, επιτρέποντας στον χειριστή να ξεκινήσει σε δευτερόλεπτα. Αν πατήσετε το κουμπί λειτουργίας μία φορά, η συσκευή θα μεταφερθεί σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, γεγονός που καθιστά την ενεργοποίηση της συσκευής, την αποθήκευσή της και τη μετεγκατάσταση πολύ πιο γρήγορη. Δεν χρειάζεται επίσης επαναλαμβανόμενη εξισορρόπηση με μνήμη θέσης μέσω πλακών ταχείας αποδέσμευσης, επιτρέποντας τη γρήγορη τοποθέτηση με την τέλεια ισορροπία του ωφέλιμου φορτίου. Επιπλέον, η προσθήκη ενός κουμπιού κλείστρου Bluetooth υποστηρίζει αυτόματη σύνδεση χωρίς την ανάγκη σύνδεσης καλωδίου ελέγχου κάμερας.

Με βάρος λίγο λιγότερο από 1,3 κιλά (2,8 λίβρες), το RS 3 μπορεί εύκολα να κρατηθεί στο ένα χέρι, ενώ η δοκιμασμένη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου μόλις κάτω από 3 κιλά (6,6 λίβρες) είναι υπεραρκετή για να υποστηρίξει την πλειοψηφία των καμερών.

Χάρη στον αλγόριθμο σταθεροποίησης RS 3ης γενιάς, μπορεί να παρατηρηθεί βελτιωμένη απόδοση κατά 20% σε σχέση με το RSC 2, καθιστώντας εύκολο τον χειρισμό κατά τη λήψη σε χαμηλές γωνίες, το τρέξιμο ή ακόμα και τη λήψη βίντεο από κινούμενο όχημα. Για φακούς με εστιακές αποστάσεις έως 100 mm, η λειτουργία SuperSmooth βοηθά στη σταθεροποίηση ακόμη περισσότερο.

Εκτός από τη βελτιωμένη σταθερότητά του, το RS 3 είναι επίσης πιο εύκολο να διαμορφωθεί με μια ολοκαίνουργια έγχρωμη οθόνη αφής OLED 1,8 ιντσών, μια αύξηση της επιφάνειας κατά 80% σε σύγκριση με το προηγούμενο RSC 2. Οι περισσότερες ρυθμίσεις gimbal μπορούν να γίνουν απευθείας χωρίς σύνδεση με την εφαρμογή για κινητά, ενώ η διεπαφή χρήστη και η λογική της διεπαφής έχουν επανασχεδιαστεί για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια σας. Αυτό περιλαμβάνει έναν φυσικό διακόπτη λειτουργίας gimbal που οι χειριστές μπορούν να σύρουν για να εναλλάσσονται μεταξύ των λειτουργιών pan follow, pan and tilt follow, και FPV modes αμέσως.

Με μια ολοκαίνουργια λαβή μπαταρίας που παρέχει έως και 12 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, οι δημιουργοί μπορούν να επικεντρωθούν στη δράση χωρίς να ανησυχούν για την ισχύ. Το RS 3 διαθέτει δομή γρήγορης αποδέσμευσης και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση PD στα 18 watt. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί ανεξάρτητα ή ακόμα και κατά τη χρήση, επιτρέποντας στους χρήστες να λειτουργούν ασταμάτητα.

 

DJI RS 3 Pro

Για χρήστες με υψηλότερες απαιτήσεις, το RS 3 Pro είναι μια ακόμα πιο επαγγελματική έκδοση που προσφέρει μια πλήρη σειρά λειτουργιών.

Οι βραχίονες του  κατασκευάζονται από ένα άκοπο κομμάτι ανθρακονήματος – ακριβώς όπως το Ronin 2 – καθιστούν το RS 3 Pro ελαφρύτερο και ισχυρότερο από το ενωμένο υλικό από ανθρακονήματα που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενους σταθεροποιητές. Έχουν επίσης επεκταθεί για να επιτρέπουν περισσότερο χώρο εξισορρόπησης για τις επαγγελματικές κάμερες όπως η Sony FX6, η Canon C70 και το RED Komodo, και η δομή έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να διατηρεί το βάρος του στα 1,5 κιλά (3,3 λίβρες) με εντυπωσιακά 4,5 κιλά (10 λίβρες) δοκιμασμένη ικανότητα ωφέλιμου φορτίου. Φυσικά, ο σταθεροποιητής μοιράζεται επίσης τις αυτοματοποιημένες κλειδαριές άξονα, το κουμπί κλείστρου Bluetooth, την οθόνη αφής OLED 1,8 ιντσών και τον διακόπτη λειτουργίας gimbal του RS 3.

Οι manual φακοί μπορούν να φέρουν προκλήσεις εστίασης για πολλούς, ακόμα και επαγγελματίες. Το RS 3 Pro φέρει την προηγμένη τεχνολογία εστίασης LiDAR του Ronin 4D για τη δημιουργία του νέου DJI LiDAR Range Finder (RS), ικανό να προβάλει 43.200 σημεία εμβέλειας σε έναν εσωτερικό χώρο 14 μέτρων. Ένας κινητήρας εστίασης επόμενης γενιάς παρέχει ροπή τρεις φορές ισχυρότερη με τοποθέτηση σε ένα βήμα, επιτρέποντας την αυτόματη εστίαση σε χειροκίνητους φακούς χωρίς την ανάγκη επαναλαμβανόμενης βαθμονόμησης. Επιπλέον, το LiDAR Range Finder φέρει ένα τσιπ που αναπτύχθηκε από την DJI πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται στο Ronin 4D και μια ενσωματωμένη κάμερα 30 mm, ενισχύοντας την υπολογιστική ισχύ του ActiveTrack κατά περισσότερες από 60 φορές, δημιουργώντας το ActiveTrack Pro. Με την αναγνώριση στόχου και την παρακολούθηση πιο ευαίσθητη και ακριβή από ποτέ, το RS 3 Pro θα επιτρέψει στις επαγγελματικές κάμερες να διατηρούν μια σταθερή, καθαρή λήψη σε ακόμη πιο δυναμικά σενάρια.

 

Το DJI Transmission είναι η πρώτη ανεξάρτητη ασύρματη λύση βίντεο της DJI. Αναπτύχθηκε με βάση την προηγμένη τεχνολογία μετάδοσης βίντεο του Ronin 4D, αυτό το σύστημα συνδυάζει τη λήψη, την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την εγγραφή σε ένα, μεταφέροντας την εμπειρία δημιουργίας ταινιών σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Η τεχνολογία μετάδοσης O3 Pro επιτρέπει στο σύστημα μετάδοσης να προσφέρει μια απίστευτη απόσταση μετάδοσης 20.000 ποδιών στο έδαφος με εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση από άκρη σε άκρη, μια τεράστια αναβάθμιση από την παραδοσιακή μετάδοση Wi-Fi. Το βίντεο μεταδίδεται σε 1080p/60fps και παρέχει ζωντανή παρακολούθηση ήχου στα 16-bit 48 kHz, προσφέροντας στα συνεργεία μια εξαιρετική εμπειρία απομακρυσμένης οπτικής και ακουστικής παρακολούθησης.

Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις περίπλοκων σημάτων και δομικών περιβαλλόντων, προστέθηκε μια ζώνη DFS πάνω από τις παραδοσιακές ρυθμίσεις 2,4 GHz και 5,8 GHz, προσφέροντας έως και 23 επιλογές καναλιών που παρέχουν στα συνεργεία πιο συμβατά και χωρίς παρεμβολές κανάλια μετάδοσης. Ένας ενσωματωμένος σαρωτής συχνότητας σαρώνει αυτόματα το τρέχον ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον για το καλύτερο ασύρματο κανάλι, αλλάζει άμεσα κανάλια όταν χρειάζεται. Όταν είναι απαραίτητο, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν χειροκίνητα ένα κατάλληλο κανάλι για να αποφύγουν παρεμβολές μεταξύ συσκευών.

 

Περιφερειακά

 • Accessory Port

 • NATO Ports
  1/4″-20 Mounting Hole
  Cold Shoe
  Video Transmission/Focus Motor Port (USB-C)
  RSS Camera Control Port (USB-C)
  Focus Motor Port (USB-C)
 • Battery

 • Model: BHX711-3000-7.2V
  Type: 2S
  Capacity: 3000 mAh
  Energy: 21 Wh
  Max. Runtime: 12 hours [1]
  Charging Time: Approx. 2.5 hours when using 18W quick charging (supports PD protocol)
  Suggested Charging Temperature: 5° to 40° C (41° to 104° F)
 • Connections

 • Bluetooth 5.0
  Charging Port (USB-C)
 • Ronin App Requirements

 • iOS 11.0 or above
  Android 7.0 or above
 • Languages Supported by the Touchscreen

 • English, Simplified Chinese, Traditional Chinese, German, French, Korean, Japanese, Spanish, Portuguese (Brazil), Russian, Thai

Working Performance

 • Tested Payload

 • 3 kg (6.6 lbs)
 • Maximum Controlled Rotation Speed

 • Pan: 360°/s
  Tilt: 360°/s
  Roll: 360°/s
 • Mechanical Range

 • Pan axis: 360° continuous rotation
  Roll axis: -95° to +240°
  Tilt axis: -112° to +214°

Mechanical & Electrical Properties

 • Operating Frequency

 • 2.400-2.484 GHz
 • Bluetooth Transmitter Power

 • <8 dBm
 • Operating Temperature

 • -20° to 45° C (-4° to 113° F)
 • Weight

 • Gimbal: Approx. 990 g (2.18 lbs)
  Grip: Approx. 200 g (0.44 lbs)
  Extended Grip/Tripod (Plastic): Approx. 183 g (0.4 lbs)
  Upper and Lower Quick-Release Plates: Approx. 107 g (0.23 lbs)
 • Dimensions

 • Folded: 254×230×68 mm (L×W×H, excluding camera, grip, and the Extended Grip/Tripod)
  Unfolded: 364×187×170 mm (L×W×H, height includes the grip and excludes the Extended Grip/Tripod)

DJI Ronin Image Transmitter

 • Connections

 • Power/Communication Port (USB-C)
  HDMI Port (Mini HDMI)
  RSS Camera Control Port (USB-C)
 • Expansion Port

 • Cold Shoe
 • Operating Frequency

 • 2.400-2.484 GHz
  5.725-5.850 GHz
 • Weight

 • 126 g (0.27 lbs)
 • Dimensions

 • 82×63×24 mm (L×W×H)
 • Transmitter Power (EIRP)

 • 2.400-2.484 GHz:
  <25 dBm (FCC)
  <20 dBm (CE/SRRC/MIC)5.725-5.850 GHz:
  <25 dBm (FCC/SRRC)
  <14 dBm (CE)
 • Battery

 • Capacity: 2970 mAh
 • Compatible Charger: 5V/2A
 • Charging Time: Approx. 2.5 hours
 • Max Battery Life: Approx. 3.5 hours
 • Transmission Range

 • 200 m (SRRC/FCC) [2]
  100 m (CE) [2]
 • Latency

 • 60 ms
 • Operating Current/Voltage

 • 900 mAh, 3.7V
 • Operating Temperature

 • 0° to 45° C (32° to 113° F)

 

Το DJI RS 3 θα είναι διαθέσιμο για αγορά από εξουσιοδοτημένα καταστήματα λιανικής και στο www.store.dji.com με δύο επιλογές αγοράς για τους σταθεροποιητές. Το αυτόνομο DJI RS 3 πωλείται για 549 $ USD και περιλαμβάνει ένα Gimbal, λαβή BG21, καλώδιο φόρτισης USB-C, υποστήριξη στερέωσης φακού, εκτεταμένη λαβή/τρίποδο (πλαστικό), πλάκες γρήγορης αποδέσμευσης, καλώδιο ελέγχου πολλαπλής κάμερας και κιτ βιδών . Το DJI RS 3 Combo πωλείται στα 719 $ USD και περιλαμβάνει επιπλέον μια λαβή χαρτοφύλακα, κινητήρα εστίασης (2022), κιτ ράβδου κινητήρα εστίασης, λωρίδα ταχυτήτων εστίασης, ένα δεύτερο καλώδιο ελέγχου πολλαπλής κάμερας και μια θήκη μεταφοράς.

Το DJI RS 3 Pro θα είναι διαθέσιμο για αγορά  από εξουσιοδοτημένα καταστήματα λιανικής και στο www.store.dji.com με δύο επιλογές αγοράς για τους σταθεροποιητές. Το αυτόνομο DJI RS 3 Pro πωλείται για $869 USD και περιλαμβάνει ένα Gimbal, λαβή BG30, καλώδιο φόρτισης USB-C, υποστήριξη στερέωσης φακού (εκτεταμένη), εκτεταμένη λαβή/τρίποδο (μεταλλικό), πλάκες γρήγορης αποδέσμευσης, λαβή χαρτοφύλακα, πολλαπλές Καλώδιο ελέγχου κάμερας, κιτ βιδών και θήκη μεταφοράς. Το DJI RS 3 Pro Combo πωλείται για 1099 $ USD και επιπλέον περιλαμβάνει μια εκτεταμένη πλάκα γρήγορης αποδέσμευσης, βάση τηλεφώνου, κινητήρα εστίασης (2022), κιτ ράβδου κινητήρα εστίασης, λωρίδα γραναζιών εστίασης, πομπός εικόνας Ronin (παλαιότερα γνωστό ως σύστημα μετάδοσης εικόνας DJI RavenEye ), δύο ιμάντες Hook-and-Loop και πρόσθετα καλώδια.

Το DJI Transmission θα είναι διαθέσιμο για αγορά αυτόν τον Σεπτέμβριο από εξουσιοδοτημένα καταστήματα λιανικής και στη διεύθυνση www.store.dji.com. Το DJI Transmission Combo διατίθεται στα 2499 $ USD και περιλαμβάνει έναν πομπό βίντεο DJI, τηλεχειριστήριο υψηλής φωτεινότητας DJI, κουκούλα απομακρυσμένης οθόνης, εργαλειοθήκη εγκατάστασης, προστατευτική θήκη, δύο έξυπνες μπαταρίες WB37, έναν διανομέα φόρτισης μπαταρίας WB37, καθώς και διάφορα καλώδια και μπαταρίες προσαρμογείς. Το ανεξάρτητο Video Transmitter και το High-Bright Remote Monitor θα είναι επίσης διαθέσιμα για ξεχωριστή αγορά και λιανική για $1099 USD και $1699 USD, αντίστοιχα.

Spread the love