Sunday, June 16, 2024
BlogFeaturedΦακοί

Nikon: Νέος NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S ένας υπερ-τηλεφακός prime για το σύστημα Nikon Z

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία του NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, ενός υπερ-τηλεφακού prime που είναι συμβατός με full frame mirrorless κάμερες/φορμά FX για τις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί το σύστημα βάσης Nikon Z. Η ανάπτυξη αυτού του φακού ανακοινώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2021.

Ο NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, με τη μεγαλύτερη εστιακή απόσταση 800 mm μεταξύ των φακών NIKKOR Z, χρησιμοποιεί φακό PF (Phase Fresnel) για πρώτη φορά στη σειρά NIKKOR Z, πραγματοποιώντας περίπου 48% μείωση βάρους και περίπου 16% σε μήκος σε σύγκριση με τον AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR. Όχι μόνο διευκολύνει τη λήψη με το χέρι ή με μονόποδα, αλλά επιτρέπει επίσης στους χρήστες να καταγράφουν εικόνες άγριων πτηνών και άλλων άγριων ζώων σε ορεινές περιοχές, μειώνοντας την επιβάρυνση κατά τη διάρκεια πολλών ωρών λήψης φωτογραφιών και μεταφοράς.

Ο NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S ανήκει στη σειρά φακών S-Line* που επιδιώκει την απόλυτη οπτική απόδοση. Εκτός από το στοιχείο φακού PF, χρησιμοποιούνται γυαλί ED και στοιχεία φακού SR για την αντιστάθμιση της χρωματικής εκτροπής για την ελαχιστοποίηση της χρωματικής αιμορραγίας, επιτρέποντας την ακριβή απεικόνιση ακόμη και των πιο λεπτών φτερών μακρινών άγριων πτηνών. Η υιοθέτηση του Nano Crystal Coat, καθώς και το βελτιστοποιημένο σχήμα και θέση του στοιχείου του φακού PF συμβάλλουν επίσης στη μείωση του ghost, επιτυγχάνοντας πιο καθαρές εικόνες. Επιπλέον, με το κέντρο βάρους του φακού πιο κοντά στην πλευρά του αμαξώματος, ο NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S είναι ο βέλτιστος για λήψη κινούμενων θεμάτων όπως τα αεροπλάνα, επειδή οι χρήστες γνωρίζουν λιγότερο το βάρος του φακού, ακόμη κι αν είναι περιστρεφόταν κατά τη διάρκεια της πανοραμικής λήψης. Η υψηλή λειτουργικότητα και η ανώτερη απόδοση απόδοσης υποστηρίζουν την αξιόπιστη χρήση αυτού του φακού από πολλούς χρήστες, από προχωρημένους ερασιτέχνες έως επαγγελματίες φωτογράφους.

 

Κύρια χαρακτηριστικά

Η εστιακή απόσταση μπορεί να επεκταθεί στα 1.120 mm με το Z TELECONVERTER TC-1.4x και στα 1.600 mm με το Z TELECONVERTER TC-2.0x, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετική ανάλυση.
Η εστιακή απόσταση μπορεί να επεκταθεί έως και 1.200 mm ισοδύναμο χωρίς τηλεμετατροπέα ρυθμίζοντας την περιοχή εικόνας της κάμερας σε μορφή [DX (24×16)].
Ενσωματώνεται η λειτουργία οπτικού VR που παρέχει ανώτερο αποτέλεσμα αντιστάθμισης που ισοδυναμεί με λήψη με ταχύτητα κλείστρου 5,0 στοπ μεγαλύτερη. Όταν συνδυάζεται με το Z 9, το αποτέλεσμα 5,5 στάσεων επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση Synchro VR.
Η χρήση ενός STM εξασφαλίζει AF υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας με αθόρυβους λειτουργικούς ήχους.
Ανώτερη απόδοση έναντι της σκόνης και των σταγόνων, εξαιρετική αξιοπιστία με στιβαρότητα και αντοχή στις καιρικές συνθήκες και αντιρρυπαντική απόδοση με την υιοθέτηση επικάλυψης φθορίου.
Η αντιολισθητική επίστρωση από καουτσούκ εφαρμόζεται σε μεγαλύτερη περιοχή του σώματος του φακού, εξασφαλίζοντας πιο άνετο κράτημα.
Τέσσερα κουμπιά L-Fn2 και ένα κουμπί L-Fn στο οποίο μπορεί να εκχωρηθεί μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών υιοθετούνται για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις των χρηστών.
Η παρεχόμενη κουκούλα φακού που διαθέτει βελτιωμένο μηχανισμό κλειδώματος επιτρέπει την προσάρτηση και την αφαίρεση με το ένα χέρι ακόμα και σε φακούς μεγάλης διαμέτρου.
Χρησιμοποιεί τη λειτουργία Ανάκλησης Μνήμης που ανακαλεί άμεσα τις θέσεις εστίασης που έχουν αποθηκευτεί εκ των προτέρων, πατώντας ένα αντιστοιχισμένο κουμπί.
Ένας σχεδιασμός που λαμβάνει υπόψη την εγγραφή βίντεο που περιλαμβάνει μια λειτουργία αντιστάθμισης αναπνοής εστίασης που μειώνει αποτελεσματικά τη μετατόπιση της γωνίας θέασης κατά την εστίαση και τη σταθερή έκθεση.

Spread the love