Tuesday, December 5, 2023
BlogFeaturedΚάμερες

Η Nikon ανακοίνωσε την mirrorless κάμερα, Z 30 APS-C – Ιδανική για vlogging

Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής  APS-C/ DX Nikon Z 30.

Διαθέτοντας το μικρότερο και ελαφρύτερο σώμα μεταξύ των μοντέλων της σειράς Z της Nikon, καθώς και οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας, λυχνία REC που ειδοποιεί αμέσως για την εγγραφή και έως και 125 λεπτά χρόνο εγγραφής, η Z 30 είναι μια mirrorless κάμερα που προσφέρεται για την εγγραφή βίντεο μεγάλης γκάμα σκηνών, από την καθημερινή λήψη έως τη δημιουργική έκφραση, συμπεριλαμβανομένων των vlog.

Η  Z 30 προσφέρει εξαιρετική απεικόνιση με υψηλή ανάλυση ενσωματώνοντας τον ίδιο κινητήρα επεξεργασίας εικόνας EXPEED 6 που υιοθετήθηκε στη Nikon Z 7 και τον αισθητήρα εικόνας που υιοθετήθηκε στη Nikon Z fc, σε συνδυασμό με τους φακούς NIKKOR Z.

Επιπλέον, η Z 30 είναι μια φωτογραφική μηχανή που επιδιώκει την ευκολία στη χρήση και μια σχεδίαση βελτιστοποιημένη για εγγραφή βίντεο, έτσι ώστε ακόμη και οι αρχάριοι χρήστες να μπορούν να την χειριστούν για να δημιουργήσουν. Διαθέτει επίσης λειτουργίες όπως “Δημιουργικός Έλεγχος εικόνας” που επιτρέπει διαφορετικές εκφράσεις, βίντεο 4K UHD/30p και βίντεο αργής κίνησης.

Κύρια χαρακτηριστικά

1.  Εξαιρετική απόδοση απόδοσης, αντίστοιχη με εκείνη των μοντέλων υψηλότερης κατηγορίας, για δημιουργούς περιεχομένου vlog

Υψηλής ανάλυσης, ανώτερη απόδοση απόδοσης επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση της ίδιας μηχανής επεξεργασίας εικόνας με το Z 7 καθώς και του αισθητήρα εικόνας που υιοθετείται στο Z fc, σε συνδυασμό με τους φακούς NIKKOR Z. Καλύπτοντας ένα τυπικό εύρος ευαισθησίας ISO 100-51200*, μπορείτε να τραβήξετε εικόνες υψηλής ποιότητας ανεξάρτητα από τη σκηνή, είτε σε εσωτερικούς, εξωτερικούς χώρους ή τη νύχτα.

Εκτός από τις φωτογραφίες, το Eye-Detection AF και το Animal-Detection AF που ανιχνεύουν τα μάτια ανθρώπων, σκύλων και γατών υιοθετούνται επίσης για εγγραφή βίντεο, επιτρέποντας στους χρήστες να αιχμαλωτίζουν αξιόπιστα το βλέμμα των θεμάτων σε κίνηση τόσο σε βίντεο όσο και σε φωτογραφίες. Με την υιοθέτηση του AF-F (Full-time AF) που συνεχίζει να εστιάζει σε ένα θέμα καθώς κινείται ή καθώς αλλάζει η σύνθεση, το Z 30 επιτρέπει ακόμη και σε χρήστες που χρησιμοποιούν για πρώτη φορά mirrorless κάμερα να καταγράφουν ζωντανές εκφράσεις του προσώπου ενός θέματος χωρίς αποτυχία. Η ευαίσθητη στην αφή, περιστρεφόμενη οθόνη LCD επιτρέπει στους χρήστες όχι μόνο να ελέγχουν την εμφάνισή τους κατά τη λήψη selfies, αλλά και να τραβούν ελεύθερα λήψεις υψηλής γωνίας, από πάνω και λήψεις χαμηλής γωνίας. Προσφέρει λειτουργία που μοιάζει με smartphone κατά τη λήψη, τις αλλαγές ρυθμίσεων και το pinching-in/out κατά την αναπαραγωγή εικόνων.

Όλοι οι εξαιρετικοί φακοί NIKKOR Z με φορμά DX και FX διατίθενται με τον Z 30, από ευρυγώνιους φακούς ιδανικούς για vlog έως φακούς prime που προσφέρουν όμορφους φακούς bokeh και zoom που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σκηνών με έναν φακό, επιτρέποντας οποιοσδήποτε να απολαύσει μια εκπληκτική ποικιλία απεικόνισης έκφρασης.

*Η μέγιστη τυπική ευαισθησία για εγγραφή βίντεο είναι ISO 25600.

2. Η μικρότερη και ελαφρύτερη κάμερα μεταξύ της σειράς Z της Nikon με σχεδίαση βελτιστοποιημένη για εγγραφή βίντεο
Έχοντας το μικρότερο και ελαφρύτερο σώμα μεταξύ της σειράς Z της Nikon, το Z 30 διαθέτει ένα βαθύ κράτημα που είναι άνετο και σταθερό στο κράτημα κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης λήψης. Αν και προορίζεται για χρήστες mirrorless κάμερας για πρώτη φορά, κληρονομεί την ίδια σχεδίαση και λειτουργικότητα με τα μοντέλα ανώτερης κατηγορίας. Με ένα μεγάλο κουμπί εγγραφής βίντεο πιο ορατό από τα συμβατικά μοντέλα, ένα μεγάλο μικρόφωνο, καθώς και μια λυχνία REC που ειδοποιεί αμέσως για την εγγραφή, το Z 30 είναι ιδανικά σχεδιασμένο για εγγραφή βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των vlog.

3. Περισσότερες δημιουργικές εκφράσεις είναι εφικτές με ευκολία και όπως προβλέπεται
Η αντιστάθμιση έκθεσης είναι ρυθμιζόμενη ακόμη και στην ΑΥΤΟΜΑΤΗ λειτουργία και η πιο δημιουργική έκφραση της εικόνας μπορεί να επιτευχθεί εύκολα και ακριβώς όπως προβλέπεται χάρη στις 20 επιλογές Creative Picture Control. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν λεπτές ρυθμίσεις όπως η αντίθεση και η φωτεινότητα για να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Διατίθενται επίσης ανάλυση 4K UHD/30p χωρίς περικοπή και Full HD/120p για δημιουργία βίντεο αργής κίνησης. Τρεις λειτουργίες ρύθμισης χρήστη υιοθετούνται στον επιλογέα λειτουργιών, επιτρέποντας στους χρήστες να εκχωρούν τις ρυθμίσεις της κάμερας που θέλουν. Επιπλέον, το μενού i είναι προσβάσιμο με ένα μόνο άγγιγμα χωρίς να μπείτε βαθιά στο μενού και στα δύο κουμπιά Fn μπορούν να εκχωρηθούν ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνά. Αυτές οι λειτουργίες επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόζουν αποτελεσματικά το Z 30 σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Περίπου 360 τύποι φακών NIKKOR F από τον τύπο AI και μετά, είναι διαθέσιμοι μέσω του Mount Adapter FTZ II, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν ακόμη πιο διαφορετικές εκφράσεις με μια μεγάλη ποικιλία φακών, συμπεριλαμβανομένων παλαιότερων μοντέλων.

4. Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Έως και 125 λεπτά χρόνου εγγραφής βίντεο.
Περίπου 11 fps*1 συνεχής λήψη υψηλής ταχύτητας  επιτρέπει τη λήψη της επιθυμητής στιγμής όμορφα και πιο αξιόπιστα.
Οι στατικές εικόνες και τα βίντεο μπορούν να μεταφερθούν σε μια έξυπνη συσκευή*2 μέσω της εφαρμογής SnapBridge για περιστασιακή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Λογισμικό υπολογιστή: Η λειτουργία Movie Editor του NX Studio προσφέρει επεξεργασία βίντεο μέσω απλής λειτουργίας.
Συμβατό με το Webcam Utility που μετατρέπει την κάμερα σε webcam.
Συμβατό με μια ποικιλία αξεσουάρ, υποστηρίζοντας άνετη εγγραφή βίντεο.

*1Με μηχανικό κλείστρο, σε συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας (εκτεταμένη), σε εγγραφή JPEG και 12-bit RAW.
*Μπορούν να χρησιμοποιηθούν συσκευές 2iPhone®, iPad®, iPod touch® και Android™ στις οποίες έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή SnapBridge. Η εφαρμογή SnapBridge μπορεί να ληφθεί δωρεάν από το App Store® και το Google Play™. Δείτε τον ιστότοπο της Nikon για περισσότερες πληροφορίες.

 

Spread the love