Wednesday, April 24, 2024
BlogPhoto Wall ChoicesΦακοί

Νέος τηλεφακός FE 70-200MM F4 Macro G OSS II από τη Sony

H Sony παρουσιάζει τον τηλεφακό ζουμ “FE 70-200MM F4 Macro G OSS II” (όνομα προϊόντος SEL70200G2) που καλύπτει εστιακές αποστάσεις από 70 mm έως 200 mm με μέγιστο διάφραγμα F4, συμβατό με 35 mm πλήρους καρέ α™ (Alpha™) Σειρά E-mount και οποιαδήποτε κάμερα με E-mount.

Ο FE 70-200MM F4 Macro G OSS II είναι ένας συμπαγής, ελαφρύς τηλεφακός ζουμ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων. Όχι μόνο ο FE 70-200MM F4 Macro G OSS II περιέχει υψηλή ισχύ απεικόνισης, AF υψηλής ταχύτητας και υψηλής απόδοσης που είναι μοναδικά για τους φακούς G, αυτός είναι ο πρώτος φακός ζουμ στον κόσμο που προσφέρει μισή ικανότητα macro σε όλο το εύρος ζουμ. με μέγιστη μεγέθυνση 0,5xii παντού. Επιπλέον, με τηλεμετατροπέα (πωλείται ξεχωριστά) είναι δυνατή η λήψη υπερ-τηλεφακού έως 400 mm και η λήψη macro σε πραγματικό μέγεθος 1:1 σε όλο το εύρος ζουμ.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το ευέλικτο 70-200MM F4 Macro G OSS II στην ήδη απίστευτη γκάμα φακών μας. Τόσο για τους φωτογράφους όσο και για τους βιντεογράφους, ο νέος φακός παρέχει τον απόλυτο φακό σε μια συμπαγή, ελαφριά μορφή που είναι κατάλληλος τηλεφακός σε συνδυασμό με ικανότητα macro σε όλο το εστιακό εύρος και μέγιστο διάφραγμα F4 για κάθε λήψη που απαιτεί μικρό βάθος πεδίου και κρεμώδες bokeh», λέει ο Yang Cheng, Αντιπρόεδρος, Imaging Solutions, Sony Electronics Inc.

Αυτή η κυκλοφορία σηματοδοτεί τον 50ο φακό E-mount full-frame της Sony. Από τον πρώτο φακό, η Sony παρέμεινε αφοσιωμένη στην υποστήριξη των δημιουργικών δραστηριοτήτων φωτογράφων και βιντεογράφων συγκεντρώνοντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και επεκτείνοντας τη σειρά E-mount που καλύπτει μορφές πλήρους κάδρου και μεγέθους APS-C.

Συμπαγές, ελαφρύ και συμβατό με τηλεμετατροπέα

Με συνολικό μήκος 149 mm και βάρος περίπου 1,7 λίβρες (εξαιρουμένης της βάσης τριπόδου), ο FE 70-200MM F4 Macro G OSS II είναι ένας φακός ζουμ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ευρύ φάσμα σκοπών, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών σκηνών, τοπία, άγρια ​​ζωή, ακόμα και μακρο φωτογραφία.

Πραγματοποιώντας λήψη από 70 mm έως 200 mm, ο φακός επιτρέπει επίσης την παγκόσμια πρώτη λήψη ημι-μακροεντολών, με μέγιστη μεγέθυνση 0,5x σε όλο το εύρος ζουμ. Οι προηγμένοι ασφαιρικοί φακοί συμβάλλουν στην ομοιόμορφη εξαιρετική ανάλυση και αντίθεση από γωνία σε γωνία. Επιπλέον, το γυαλί ED (Extra-low Dispersion) καταστέλλει τη χρωματική εκτροπή.

Υποστηρίζει επίσης τηλεμετατροπέα υψηλής απόδοσης (πωλείται ξεχωριστά). Με έναν υπερ-τηλεφακό έως 400 mm (που ισοδυναμεί με 600 mm όταν χρησιμοποιείται με κάμερα APS-C) , μπορεί να καταγράψει μακρινά θέματα σε μεγαλύτερο μέγεθος, μαζί με όμορφο bokeh. Όταν είναι συνδεδεμένο το SEL20TC, είναι δυνατή η λήψη λήψεων macro έως και 1:1 σε όλο το εύρος ζουμ.

Γρήγορη αυτόματη εστίαση και εξαιρετική απόδοση εγγραφής βίντεο

Ο μοναδικός γραμμικός κινητήρας XD (ακραία δυναμική) της Sony αυξάνει την ταχύτητα αυτόματης εστίασης έως και 20% κατά τη λήψη στατικών εικόνων. Η απόδοση παρακολούθησης για κινούμενα αντικείμενα έχει βελτιωθεί περίπου δύο φορές περισσότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, επομένως συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα-στόχο με υψηλή ακρίβεια. Η απόδοση παρακολούθησης εστίασης κατά τη διάρκεια του ζουμ έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά. Όταν συνδυάζεται με το κορυφαίο σώμα α1, είναι δυνατή η λήψη ριπών υψηλής ταχύτητας έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, προστέθηκε μια νέα ρύθμιση MODE του SteadyShot που βελτιστοποιεί τον αλγόριθμο διόρθωσης του κουνήματος της κάμερας, δίνοντας έμφαση στη σταθερότητα του κάδρου κατά τη λήψη κινούμενων θεμάτων. Συνδυάζοντάς το με ένα συμβατό σώμα κάμερας, ο χρήστης μπορεί να αντισταθμίσει αποτελεσματικότερα το κούνημα της κάμερας και να τραβήξει σταθερές ταινίες.

Διαισθητική λειτουργικότητα και υψηλή αξιοπιστία για τις περισσότερες συνθήκες

Ο FE 70-200MM F4 Macro G OSS II παρέχει διαισθητική και ασφαλή λειτουργικότητα ικανός να στηρίξει φωτογράφους και βιντεογράφους. Εκτός από έναν περιοριστή εύρους εστίασης και έναν διακόπτη DMF πλήρους απασχόλησης που αλλάζει αμέσως από AF σε MF (χειροκίνητη εστίαση), η αποσπώμενη βάση τριπόδου που περιλαμβάνεται στο κουτί παρέχει μια αίσθηση σταθερότητας κατά τη λήψη σούπερ τηλεφακό και μακροσκοπική λήψη.

Επιπλέον, το μπροστινό στοιχείο του φακού διαθέτει επίστρωση φθορίου, που διευκολύνει την αφαίρεση δακτυλικών αποτυπωμάτων, σκόνης, λαδιού και άλλων ρύπων από την επιφάνεια του φακού. Ο ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία σχεδιασμός παρέχει επιπλέον αξιοπιστία για εξωτερική χρήση σε δύσκολες συνθήκεςx και επεκτείνει την ελευθερία λήψης.

Τιμολόγηση και Διαθεσιμότητα

Ο νέος FE 70-200MM F4 Macro G OSS II θα είναι διαθέσιμος για προπαραγγελία από τις 13 Ιουλίου 2023, με MSRP $1.699,99 USD και 2.299,99 $ CAD.

Spread the love