Monday, April 22, 2024
BlogPhoto Wall ChoicesΚάμερες

Νέα α6700 APS-C Mirrorless κάμερα από τη SONY

Η Sony  ανακοινώνει την κυκλοφορία της νεότερης κάμερας APS-C mirrorless, της α6700. Αυτή η νέα προσφορά συνδυάζει τις πρωτοποριακές δυνατότητες φωτογραφίας και βίντεο που υπάρχουν στις τελευταίες σειρές Alpha™ και Cinema Line full frame, με τη συμπαγή και ελαφριά σχεδίαση της σειράς α6000, με αποτέλεσμα την πιο προηγμένη κάμερα χωρίς καθρέφτη APS-C της Sony μέχρι σήμερα.

Συνδυάζοντας έναν αισθητήρα εικόνας Exmor R® CMOS με οπίσθιο φωτισμό APS-C με 26 αποτελεσματικά megapixel με την ταχύτητα και την ισχύ του προηγμένου επεξεργαστή BIONZ XR® της Sony, η α6700 επιτυγχάνει εξαιρετική απόδοση απεικόνισης διατηρώντας παράλληλα μια συμπαγή και ελαφριά σχεδίαση.

Η κάμερα υποστηρίζει εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K έως και 120 fpsi, μεγάλο γεωγραφικό πλάτος 14+ stopsii για λήψη λεπτομερειών σε σκληρές συνθήκες ή συνθήκες υπό φωτισμό και διαθέτει το προφίλ εικόνας S-Cinetone™ που βρίσκεται στην επαγγελματική Cinema Line της Sony για εκλεπτυσμένες εικόνες ταινιών που δεν απαιτεί χρωματική ταξινόμηση και προσφέρει εκπληκτική αναπαράσταση των αποχρώσεων του ανθρώπινου δέρματος. Για τους βιντεογράφους και τους vlogger, η Sony κυκλοφορεί ταυτόχρονα το μικρόφωνο ECM-M1, ικανό για ήχο υψηλής ποιότητας με οκτώ λειτουργίες λήψης ήχου, συμπεριλαμβανομένου του στερεοφωνικού.

Με την κυκλοφορία της α6700, η ​​Sony συνεχίζει τη δέσμευσή της να εξυψώσει τις ικανότητες των δημιουργών παντού και σε κάθε επίπεδο, ενισχύοντάς τους με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπουν στη δημιουργικότητά τους να προχωρήσει ακατάπαυστα. Η Sony θα συνεχίσει να επεκτείνει Η σειρά APS-C για να εξυπηρετήσει και να υποστηρίξει τις δραστηριότητες παραγωγής εικόνων μιας ποικίλης σειράς δημιουργών», λέει ο Yang Cheng, Αντιπρόεδρος, Imaging Solutions, Sony Electronics Inc.

Αναγνώριση θέματος υψηλής ακρίβειας με AI

Ο πιο πρόσφατος αισθητήρας εικόνας Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό μεγέθους APS-C διαθέτει περίπου 26 ενεργά megapixel, σε συνδυασμό με τον προηγμένο κινητήρα BIONZ XR για εξαιρετική απόδοση απεικόνισης. Η τυπική ευαισθησία ISO εκτείνεται από 100 έως 32000 τόσο για φωτογραφίες όσο και για ταινίες, επιτρέποντας λήψη υψηλής ευαισθησίας και χαμηλού θορύβου. Η βελτιωμένη αναπαραγωγή χρωμάτων διασφαλίζει ότι θέματα όπως άνθρωποι και φυτά αποτυπώνονται με φυσικές αποχρώσεις, ενώ οι λειτουργίες Creative Look επιτρέπουν μοναδικές οπτικές εκφράσεις.

Η μονάδα επεξεργασίας AI έχει κληρονομηθεί από το α7R V, επιτρέποντας υψηλή ακρίβεια “Αναγνώριση AF σε πραγματικό χρόνο (αυτόματη εστίαση).” Πέρα από την αναγνώριση ανθρώπων και ζώων της σειράς α6000, τώρα προσδιορίζει με ακρίβεια διάφορα θέματα όπως ανθρώπους, ζώα, πουλιά, έντομα, αυτοκίνητο/τρένο και αεροπλάνο, καλύπτοντας διαφορετικές δημιουργικές εκφράσεις. Όταν συνδυάζεται με το νέο FE 70-200MM F4 Macro G OSS IIiii που κυκλοφόρησε επίσης την ίδια ημέρα, προσφέρει εστιακές αποστάσεις 105 mm έως 300 mm σε ισοδύναμο πλήρους κάδρου 35 mm, αξιοποιώντας τη δύναμη του τηλεφακού ζουμ για λήψη υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, είναι συμβατό με μια ευρεία γκάμα φακών E-mount και με φακούς E-mount της Sony που καλύπτουν κάμερες full frame και Cinema Line με μία μόνο βάση.

Εξαιρετική απόδοση βίντεο συμβατή με 4K120pi

Αξιοποιώντας δεδομένα ισοδύναμα με 6K, η α6700 εξάγει βίντεο ανώτερης ανάλυσης 4K, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για εγγραφή υψηλής ταχύτητας καρέ στα 4K 120 fps. Διαθέτει S-Log3, προσφέροντας γεωγραφικά πλάτη 14+ stops, για αστρική διαβάθμιση. Εξοπλισμένη επίσης με S-Cinetone, η α6700 προσφέρει εντυπωσιακή απεικόνιση του τόνου του δέρματος και τονισμό του θέματος, τεχνολογίες που βελτιώνονται μέσω της ανάπτυξης της Cinema Line, ενώ το Auto-Framingiv που βασίζεται σε AI παρακολουθεί ομαλά τα θέματα, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη κίνηση της κάμερας. Το αμάξωμα φιλοξενεί ένα παπούτσι πολλαπλής διεπαφής (MI) συμβατό με διεπαφές ψηφιακού ήχου. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το νέο μικρόφωνο κυνηγετικού όπλου ECM-M1, επιτρέπει την άμεση ψηφιακή μετάδοση ήχου, καταγράφοντας υψηλής ποιότητας, μη υποβαθμισμένο ήχο.

Κινητικότητα, λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα μοναδικές σε μια συμπαγή και ελαφριά συσκευή

Με συμπαγή σχεδιασμό (περίπου 4 7/8 × 2 3/4 × 3 ίντσες και βάρος περίπου 1 λίβρα 1,4 oz.v), η α6700 είναι εξαιρετικά φορητή. Διαθέτει μια φιλική προς το χρήστη οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας που λειτουργεί με την αφή, σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο μενού αφής για αβίαστη λειτουργία. Παρέχεται επίσης προσαρμόσιμος μπροστινός επιλογέας και διακόπτης για ακίνητες εικόνες, ταινίες και λειτουργίες S&Q. Είναι επίσης εξοπλισμένο με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων στο σώμα με πλεονέκτημα ταχύτητας κλείστρου 5,0 stops για φωτογραφίες και το Active Mode εξασφαλίζει σταθερό βίντεο.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η κάμερα υποστηρίζει πλέον το Creators’ App για απρόσκοπτη μεταφόρτωση βίντεο και στατικών εικόνων σε υπηρεσίες cloud. Η Sony σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του “Camera Remote SDK” τον Ιούλιο του 2023, επιτρέποντας την απομακρυσμένη λειτουργία και προσαρμογές ρυθμίσεων

Περιβαλλοντική συνείδηση ​​και προσβασιμότητα

Ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του SORPLASTMx, χρησιμοποιούνται σε όλο το σώμα της κάμερας, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις χωρίς να θυσιάζεται η λειτουργικότητα. Τα τελευταία 10 χρόνια, η Sony έχει αντικαταστήσει περίπου 379 τόνους παρθένου πλαστικού με ανακυκλωμένο πλαστικό σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και ψηφιακές βιντεοκάμερες.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία Screen Reader της Sony, η οποία διαβάζει δυνατά τα μενού και τις οθόνες αναπαραγωγής βίντεο για να βοηθήσει τις λειτουργίες, υποστηρίζοντας τις δημιουργικές δραστηριότητες μιας μεγάλης ποικιλίας δημιουργών.

Κύρια χαρακτηριστικά του μικροφώνου κυνηγετικού όπλου ECM-M1

Το ECM-M1 είναι το πρώτο μικρόφωνο τύπου shotgun, στον κόσμο με οκτώ μοντέλα εγγραφής ήχου με δυνατότητα επιλογής. Με 4 κάψουλες μικροφώνου και μοναδική διαμόρφωση δέσμης και προηγμένη τεχνολογία ψηφιακής επεξεργασίας, προσφέρει ποικίλες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του στερεοφωνικού. Η λειτουργία υπερκατευθυντικής λειτουργίας του καταγράφει στοχευμένο ήχο από μπροστά (σε πλάτος 30 μοιρών) και ταυτόχρονα καταστέλλει αποτελεσματικά άλλους ήχους, προσαρμόζοντας δυναμικά στον ήχο περιβάλλοντος στο περιβάλλον. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για συνεντεύξεις και σενάρια προσανατολισμένα στις selfie, όπου το θέμα είναι πάντα μπροστά από το μικρόφωνο.

Ένας επιλογέας λειτουργίας που προστέθηκε πρόσφατα με μηχανισμό κλειδώματος εξασφαλίζει εύκολη και ασφαλή εναλλαγή των λειτουργιών λήψης ήχου. Το ECM-M1 διαθέτει βοηθητικά προγράμματα μείωσης θορύβου, όπως ένα φίλτρο περικοπής θορύβου για τη μείωση του θορύβου περιβάλλοντος και ένα φίλτρο χαμηλής κοπής για την ελαχιστοποίηση των κραδασμών και του θορύβου χαμηλής συχνότητας. Αυτά τα φίλτρα υλοποιούνται μέσω της ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, μεγιστοποιώντας την ποιότητα του ήχου στο στάδιο της εγγραφής και έτσι μειώνοντας την ανάγκη για πολύπλοκη post-επεξεργασία. Υποστηρίζει επίσης εγγραφή 4 καναλιών (μόνο συμβατές κάμερες), επιτρέποντας την ασφαλή εγγραφή σε λειτουργία πανκατευθυντικής λειτουργίας στα κανάλια 3 και 4, ενώ τα κανάλια 1 και 2 εστιάζουν σε επιλεγμένη κατευθυντικότητα.

Συμπαγής και ελαφριά, η ECM-M1 βελτιώνει την κινητικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημιουργούς να καταγράφουν ήχο υψηλής ποιότητας σε διάφορες καταστάσεις. Απλώς στερεώστε το μικρόφωνο στο παπούτσι πολλαπλών διασυνδέσεων σε μια συμβατή κάμερα για απευθείας συνδέσεις ρεύματος και ήχου χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον καλώδια ή μπαταρίες. Όταν συνδέεται μέσω του παπουτσιού πολλαπλής διασύνδεσης μιας συμβατής κάμερας που διαθέτει ενσωματωμένη διεπαφή ψηφιακού ήχου, το σήμα ήχου μεταφέρεται απευθείας στην κάμερα σε ψηφιακή μορφή, έτσι ώστε να μην υπάρχει υποβάθμιση. Ένας απλός διακόπτης παρέχει επίσης συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα καμερών που χρησιμοποιούν αναλογική διεπαφή.

Τιμολόγηση και Διαθεσιμότητα

Η νέα α6700 θα είναι διαθέσιμη το 2023 σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony:

Μόνο κάμερα α6700: MSRP 1399,99 $ USD, 1899,99 $ CAN
Κιτ α6700 “L” με PZ1650: MSRP 1499,99 $ USD, 1999,99 $ CAN
Κιτ α6700 “M” με 18135: MSRP 1799,99 $ USD, 2399,99 $ CAN
Το νέο μικρόφωνο ECMM1 θα είναι διαθέσιμο για MSRP $349,99 USD και $469,99 CAN.

 

Spread the love