Monday, April 22, 2024
Photo Wall ChoicesΚάμερες

Νέα αναβαθμισμένη έκδοση υλικολογισμικού 5.00 για την Nikon Z 9

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης 5.00 firmware για τη ναυαρχίδα της,τη mirrorless full frame, φωτογραφικής μηχανής /φορμά FX, τη Nikon Z 9.

Η έκδοση υλικολογισμικού 5.00, η ​​τέταρτη σημαντική ενημέρωση από την κυκλοφορία του Z 9, αυξάνει τη χρηστικότητα για αθλητικές φωτογραφίες επεκτείνοντας τις λειτουργίες Auto Capture και High-Speed ​​Frame Capture+. Η φωτογραφία πορτρέτου έχει επίσης βελτιωθεί για πιο αποτελεσματική λήψη των εικόνων που θέλουν οι φωτογράφοι, με τις νέες λειτουργίες Skin Softening και Portrait Impression Balance και το νέο Rich Tone Portrait Picture Control που επιτρέπει την απόδοση λεπτομερειών της επιδερμίδας του θέματος με πλούσιους τόνους. Επιπλέον, η εξέλιξη του Z 9 συνεχίζεται με βελτιωμένη λειτουργικότητα που επιτυγχάνεται ως απάντηση στα σχόλια από επαγγελματίες που ζητούν αυξημένη ταχύτητα και απόδοση.

Κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης υλικολογισμικού 5.00 για το Z 9

1. Οι διευρυμένες λειτουργίες αυξάνουν την ευελιξία για αθλητικές φωτογραφίες

Μια λειτουργία δέσμευσης που επιτρέπει στους χρήστες να προσδιορίζουν εκ των προτέρων την ημερομηνία/ώρα και τη διάρκεια έναρξης της λήψης έχει προστεθεί στο Auto Capture. Αυτό βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης μπαταρίας για πιο αποτελεσματική λήψη, ακόμη και όταν η κάμερα πρέπει να τοποθετηθεί και να διαμορφωθεί καλά πριν χρησιμοποιηθεί πραγματικά. Η ευελιξία της αυτόματης λήψης έχει επίσης αυξηθεί για να επιτρέπει στους χρήστες να επεκτείνουν το εύρος έκφρασης με υποστήριξη λήψης χρησιμοποιώντας την περιοχή εικόνας DX (24×16), την προσθήκη λειτουργίας ανίχνευσης θέματος AF [Airplanes] και εμφάνιση κίτρινου καρέ όταν η κάμερα είναι σε αναμονή για λήψη.

Επιπλέον, ένα στοιχείο χαμηλής ταχύτητας [C15] έχει προστεθεί στις επιλογές High-Speed ​​Frame Capture+ για αυξημένη χρηστικότητα με συνεχή λήψη. Επιπλέον, οι προεπιλογές συχνότητας για συνηθισμένο φωτισμό LED και πινακίδες έχουν προστεθεί στη λειτουργία Μείωσης Τρεμοπαίγματος Υψηλής Συχνότητας, διευκολύνοντας την επιλογή της βέλτιστης ταχύτητας κλείστρου και μειώνοντας αποτελεσματικά τα αποτελέσματα του τρεμούλιασμα υψηλής συχνότητας.

2. Λειτουργίες που επιτρέπουν την απόδοση πορτρέτου που ικανοποιεί καλύτερα την πρόθεση του χρήστη

Έχει προστεθεί ένας έλεγχος εικόνας Rich Tone Portrait, κατάλληλος για τη δημιουργία βασικών εικόνων σε καταστάσεις που απαιτούν ρετούς, όπως η φωτογράφηση γάμου και στούντιο. Επίσης, έχει ενσωματωθεί μια ποικιλία λειτουργιών που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της φωτογραφίας πορτρέτου, όπως το Portrait Impression Balance και το Skin Softening. Επιπλέον, η Nikon προσφέρει φακούς NIKKOR Z, συμπεριλαμβανομένων των NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, NIKKOR Z 85mm f/1.2 S και NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena, οι οποίοι υποστηρίζουν τη λήψη πορτρέτων που εκφράζουν με ακρίβεια την πρόθεση του χρήστη.

Εκτός από αυτό, η συνολική ευκολία έχει αυξηθεί με τη δυνατότητα χρήσης της συνεχούς λυχνίας LED του Profoto A10 ως βοηθητικού φωτισμού AF* 1 και την προσθήκη μιας επιλογής [Προτιμώμενο σημείο εστίασης (προτεραιότητα προσώπου)] για προώθηση καρέ όταν έλεγχος εικόνων που εμφανίζονται με ενεργοποιημένο το ζουμ αναπαραγωγής.

3. Άλλα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν για βελτιωμένη λειτουργικότητα

Έχουν επιτευχθεί ποικίλες βελτιώσεις στη λειτουργικότητα για την επίτευξη αυξημένης ταχύτητας και αποτελεσματικότητας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επαγγελματιών.

Όταν το [Extended menu banks] είναι ενεργοποιημένο, οι χρήστες μπορούν πλέον να διαχειρίζονται ξεχωριστά τις λειτουργίες λήψης για τη λειτουργία φωτογραφίας και τη λειτουργία βίντεο, οι οποίες ήταν προηγουμένως συνδεδεμένες.

  • Η ορατότητα βελτιώνεται με μια επιλογή που επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόζει το βάρος του περιγράμματος του σημείου εστίασης.
  • Η χειροκίνητη εστίαση είναι πλέον δυνατή με τη ζωντανή προβολή μέγιστου διαφράγματος στη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης.
  • Προστέθηκε μια λειτουργία που επιτρέπει στο χρήστη να ακυρώσει το ζουμ όταν η λειτουργία εστίασης έχει ρυθμιστεί σε χειροκίνητη εστίαση και η προβολή μέσω του φακού μεγεθύνεται πατώντας το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση.
  • Η λειτουργικότητα του ζουμ υψηλής ανάλυσης έχει βελτιωθεί και οι αγκύλες της περιοχής AF έχουν αλλάξει χρώμα όταν το θέμα είναι εστιασμένο από κόκκινο σε πράσινο.* 2
  • Ο αριθμός των λειτουργιών που μπορούν να αντιστοιχιστούν σε προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου έχει αυξηθεί, όπως και ο αριθμός των στοιχείων ελέγχου που μπορούν να προσαρμοστούν.
  • Η προσθήκη ενός στοιχείου [Προσαρμογή επιλογών ρετουσάρισμα] επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει τις λειτουργίες που εμφανίζονται στο μενού επεξεργασίας.
  • Οι επιλογές [Αναπαραγωγή βρόχου], [Περιμένετε πριν από την αναπαραγωγή] και [Αυτόματη ταχύτητα αναπαραγωγής σειράς] έχουν προστεθεί για την αναπαραγωγή μιας σειράς εικόνων που τραβήχτηκαν με μια ριπή συνεχούς λήψης.
  • Η ταχύτητα αναπαραγωγής για όλα τα βίντεο μπορεί πλέον να καθοριστεί εκ των προτέρων από το μενού i ([Αρχική ταχύτητα], [1/2x ταχύτητα], [1/4x ταχύτητα]).
  • Η λειτουργία σταθμού Wi-Fi έχει προστεθεί για να ενεργοποιήσει τη σύνδεση στο SnapBridge χωρίς να καταλαμβάνει ολόκληρη τη σύνδεση Wi-Fi σε ένα smartphone.
  • Όταν το MC-N10 Remote Grip είναι συνδεδεμένο στην κάμερα, το αξεσουάρ ATOMOS AirGlu, UltraSync BLUE, μπορεί πλέον να συνδεθεί ταυτόχρονα και μέσω Bluetooth.

*1Είναι απαραίτητο να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του Profoto A10 στην πιο πρόσφατη έκδοση. Ανατρέξτε στον ιστότοπο Profoto για λεπτομέρειες.
*2Σε οποιαδήποτε λειτουργία εστίασης εκτός από το AF-F.
*Οι εμπορικές ονομασίες (εταιρείες, προϊόντα, υπηρεσίες κ.λπ.) είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Spread the love