Το Instagram υποβαθμίζει αναρτήσεις με συνδέσμους σε ρωσικά κρατικά μέσα

Μετά από μια σειρά αποφάσεων που ελήφθησαν ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Meta ανακοίνωσε ότι το Instagram θα υποβιβάσει τις αναρτήσεις που συνδέονται με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και θα λάβει μέτρα για την προστασία της ταυτότητας αυτών στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Το Instagram λαμβάνει μέτρα που ακολουθούν εκείνα στο Facebook, αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Meta για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην Ουκρανία και τη Ρωσία να είναι ασφαλείς και να μειώσουν τη διάδοση παραπληροφόρησης. Η Ρωσία απέκλεισε την πρόσβαση στο Facebook και το Twitter την περασμένη εβδομάδα, αλλά το Instagram φαίνεται ότι εξακολουθεί να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο βαθμό στην περιοχή.

Το Meta λέει ότι μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας να υποβιβαστούν αναρτήσεις που περιέχουν συνδέσμους σε μέσα που ελέγχονται από το ρωσικό κράτος, το ίδιο θα γίνει και στο Instagram. Οι ιστορίες που περιέχουν ένα λινκ συνδέσμου που παραπέμπει σε ιστότοπο πολυμέσων που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος θα τοποθετούνται χαμηλότερα στις ιστορίες. Το Instagram θα επισημάνει επίσης αυτές τις ιστορίες για να ενημερώσει τους χρήστες ότι οδηγούν σε ένα ρωσικό κρατικό ιστότοπο.

 

Spread the love