Tuesday, July 23, 2024
FeaturedΚάμερες

Η Nikon κυκλοφορεί την full-frame mirrorless κάμερα Z6III

Η Nikon Corporation (Nikon) ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κάμερας full frame mirrorless/μορφής FX Nikon Z6III για την οποία έχει υιοθετηθεί η βάση Nikon Z.

Η  Z6III κληρονομεί την ίδια ανώτερη απόδοση και λειτουργικότητα με τη Nikon Z9, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Nikon Z και τη Nikon Z8. Προσφέρει επίσης νέες δυνατότητες υπογραφής και έχει αποτελεσματικό αριθμό pixel 24,5 megapixel. Ως η πρώτη στον κόσμο full-frame mirrorless κάμερα που είναι εξοπλισμένη με μερικώς στοιβαγμένο αισθητήρα CMOS και τη μηχανή επεξεργασίας εικόνας EXPEED 7 που χρησιμοποιείται από τις Z9 και Z8, η Z6III είναι σε καλύτερη θέση να καταγράφει κινούμενα θέματα και παρέχει την εγγραφή βίντεο λειτουργίες που απαιτούνται για την ικανοποίηση των αναγκών παραγωγής βίντεο.

Η Z6III είναι πλήρως εξοπλισμένη με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και προσφέρει προηγμένες επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρονικού σκοπεύτρου (EVF) που είναι πιο φωτεινό, έχει υψηλότερη ανάλυση και ευρύτερη χρωματική γκάμα από τα μοντέλα ναυαρχίδες της εταιρίας . Επιπλέον, το Z6III λειτουργεί παράλληλα με τη νέα υπηρεσία cloud της Nikon, Nikon Imaging Cloud , η οποία προσφέρει νέες συνταγές απεικόνισης που επεκτείνουν τις δυνατότητες έκφρασης απεικόνισης. Επιτρέπει επίσης την αυτόματη μεταφορά εικόνων που τραβήχτηκαν με το Z6III σε διάφορες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud τρίτων, βελτιώνοντας σημαντικά την ευκολία και την απόλαυση των χρηστών. Το Z6III υποστηρίζει τόσο τους δημιουργούς που θέλουν να αντιμετωπίσουν πιο δημιουργικές εκφράσεις απεικόνισης όσο και τους επαγγελματίες που ζουν με τις κάμερές τους.

 

 

Κύρια χαρακτηριστικά

1. Ανώτερη απόδοση λήψης που επιτυγχάνεται από τον πρώτο μερικώς στοιβαγμένο αισθητήρα CMOS στον κόσμο

Η Z6III είναι η πρώτη κάμερα χωρίς καθρέφτη πλήρους καρέ στον κόσμο για την οποία έχει υιοθετηθεί ένας μερικώς στοιβαγμένος αισθητήρας CMOS με πολλά κυκλώματα επεξεργασίας υψηλής ταχύτητας που στοιβάζονται πάνω και κάτω από τον αισθητήρα εικόνας. Η ανάγνωση υψηλής ταχύτητας που ενεργοποιείται από αυτόν τον νέο αισθητήρα, μαζί με τον κινητήρα επεξεργασίας εικόνας υψηλής ταχύτητας EXPEED 7, που υιοθετήθηκε επίσης στα Z9 και Z8, επιτρέπει τη λήψη πριν από την κυκλοφορία* έως και 1 δευτερόλεπτο εγγραφής πριν από το κλείστρο- Το κουμπί απελευθέρωσης πατιέται πλήρως με μέγιστη ταχύτητα 120 fps (C120). Στα 60 fps (C60), μπορεί επίσης να τραβήξει εικόνες πλήρους κάδρου με περίπου 24 megapixel — μεγαλύτερος αριθμός pixel από ό,τι υποστηρίζεται στα Z9 και Z8. Επιπλέον, η οθόνη EVF ελαχιστοποιεί την παράκαμψη καρέ, διασφαλίζοντας ομαλότερη κίνηση του θέματος και διευκολύνοντας την παρακολούθηση κατά τη διάρκεια συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας στα 20 fps. Αυτό βοηθά στη λήψη αποφασιστικών στιγμών, όπως άγρια ​​ζώα που τρέχουν και πουλιά κατά την πτήση.

 • *Διατίθεται μόνο με εγγραφή JPEG.

2. Εγγραφή βίντεο 6K για μεγαλύτερη ευελιξία με την παραγωγή βίντεο

Η υιοθέτηση ενός νέου αισθητήρα CMOS με δυνατότητα ανάγνωσης υψηλής ταχύτητας πραγματοποιεί εσωτερική εγγραφή 12-bit 6K N-RAW και ProRes RAW HQ, καθώς και 10-bit 5,4K ProRes 422 και H.265. Αυτό επιτρέπει την ευέλικτη εγγραφή βίντεο για παραγωγή βίντεο 4K. Όταν δημιουργείτε βίντεο 4K ή τα όλο και πιο δημοφιλή κάθετα βίντεο Full HD για smartphone, οι χρήστες έχουν την ελευθερία να περικόπτουν, να μεγεθύνουν, να παρακολουθούν και να σταθεροποιούν το υλικό, αυξάνοντας τις επιλογές επεξεργασίας. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργηθεί πλάνα βίντεο υψηλής ευκρίνειας 4K UHD με υπερδειγματοληψία από 6K* 1 . Το συμπαγές Z6III διαθέτει επίσης αποτελεσματικό σχεδιασμό απαγωγής θερμότητας, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια κατά την εγγραφή βίντεο και επιτρέπει την εγγραφή 4K UHD/60p για έως και 125 λεπτά.* 2 . Το Z6III προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία στην παραγωγή βίντεο με την ανώτερη απόδοση και λειτουργία βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για εγγραφή βίντεο 10-bit Full HD/240p H.265, επιτρέποντας τη δημιουργία δυναμικού βίντεο αργής κίνησης 10x.

 • *1Η εγγραφή 4K UHD/60p, 30p, 25p, 24p είναι διαθέσιμη μόνο σε ρύθμιση περιοχής εικόνας [FX].
 • *2H.265 8-bit (MOV), [Εκτεταμένη υπερδειγματοληψία]: [ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ], [Αυτόματη διακοπή θερμοκρασίας]: [Υψηλή], στους 23°C/73,4°F, με χρήση κάρτας μνήμης Nikon MC-CF660G και εξωτερική πηγή τροφοδοσίας . 75 λεπτά. σε τυπική λειτουργία.

 

3. Ένα φωτεινό, υψηλής ανάλυσης, ευρεία γκάμα χρωμάτων EVF που βυθίζει τον χρήστη στη λήψη

Στα 4.000 cd/m 2 , το EVF του Z6III ξεπερνά το ενσωματωμένο στα Z9 και Z8, καθιστώντας το το πιο φωτεινό ποτέ στην ιστορία της κάμερας χωρίς καθρέφτη*. Υποστηρίζει μια ευκρινή και καθαρή οθόνη σκοπεύτρου που ελαχιστοποιεί τη συσκότιση του σκοπεύτρου, ακόμη και σε εξαιρετικά φωτεινές εξωτερικές καταστάσεις. Εκτός από την υποστήριξη ανάλυσης 5760k-dot, την υψηλότερη στην ιστορία της Nikon*, υποστηρίζει μια ισοδύναμη χρωματική γκάμα DCI-P3 που χρησιμοποιείται για ψηφιακό σινεμά για πρώτη φορά στην ιστορία της κάμερας χωρίς καθρέφτη*. Όχι μόνο παρέχει ευκρινή και καθαρή θέαση μέχρι τις άκρες του κάδρου, αλλά η ισοδύναμη χρωματική γκάμα DCI-P3 προσφέρει επίσης μια πιο ζωντανή εμφάνιση χρωμάτων, ειδικά ζωηρά κόκκινα, χωρίς υπερκορεσμό και επιτρέπει πιο φωτεινή προβολή των θεμάτων όταν λήψη διακοσμητικού φωτισμού ή φωτεινών LED σε λειτουργία τόνου HLG.

 • *Από 17 Ιουνίου 2024. Δήλωση βασισμένη στην έρευνα της Nikon.

camera nikon z6iii

4. Απόδοση, αξιοπιστία και λειτουργικότητα ίση ή καλύτερη από εκείνη των μοντέλων ανώτερης ποιότητας

Ο συνδυασμός του μερικώς τοποθετημένου αισθητήρα CMOS και της μηχανής επεξεργασίας εικόνας υψηλής ταχύτητας EXPEED 7, που βρίσκεται στο κορυφαίο μοντέλο, επιτυγχάνει μικρότερους κύκλους υπολογισμού AF. Το Z6III υποστηρίζει επίσης εννέα τύπους ανίχνευσης θέματος, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας πτήσης. Επιπλέον, το χαμηλό άκρο του εύρους ανίχνευσης AF έχει επεκταθεί στα -10 EV*, ξεπερνώντας αυτό των Z9 και Z8, διευκολύνοντας την εστίαση σε σκοτεινές καταστάσεις και διευρύνοντας τις δυνατότητες λήψης. Το Z6III είναι τόσο στιβαρό και αξιόπιστο όσο το Z8. Διαθέτει μηχανισμό κλειδώματος VR ​​στην κάμερα που συγκρατεί τον αισθητήρα με ασφάλεια στη θέση του, προστατεύοντας τον αισθητήρα εικόνας από απροσδόκητο σοκ. Η κάμερα είναι επίσης ανθεκτική στο κρύο έως και -10°C/14°F, καθιστώντας την κατάλληλη για χρήση σε μεγάλη ποικιλία περιβαλλόντων και συνθηκών. Κληρονομεί επίσης μια πλήρη γκάμα προσαρμοσμένων ρυθμίσεων και χειριστηρίων από τα Z9 και Z8, συμπεριλαμβανομένων των καντράν και της διάταξης κουμπιών, καθώς και λειτουργίες κατακόρυφου όπως το Rich Tone Portrait Picture Control, απαλότητα δέρματος και ισορροπία εντύπωσης πορτρέτου.

 • *Λειτουργία φωτογραφίας, μονή σερβο εστίασης AF (AF-S), ισοδύναμο ISO 100, χρησιμοποιημένος φακός f/1,2, στους 20°C/68°F.

 

5. Νέες λειτουργίες για περαιτέρω επέκταση των δυνατοτήτων έκφρασης απεικόνισης

Το Z6III υποστηρίζει ένα νέο Ευέλικτο Έλεγχο Έγχρωμων Εικόνων για χρήση στο NX Studio* 1 , το λογισμικό υπολογιστή περιήγησης, επεξεργασίας και επεξεργασίας εικόνων της Nikon. Αυτή η νέα επιλογή επιτρέπει στους χρήστες μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης με τις εικόνες τους. Υποστηρίζει λειτουργίες Color Blender και Color Grading που επιτρέπουν τη διαισθητική προσαρμογή της απόχρωσης, του χρώματος και της φωτεινότητας ώστε να ταιριάζει με την πρόθεση του χρήστη. Οι συνδυασμοί ρυθμίσεων που έχουν διαμορφωθεί στο NX Studio μπορούν στη συνέχεια να εξαχθούν στο Z6III και να καταχωρηθούν ως προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου εικόνας που μπορούν να εφαρμοστούν ανά πάσα στιγμή κατά τη λήψη. Αυτές οι ρυθμίσεις αντικατοπτρίζονται επίσης στην οθόνη ζωντανής προβολής κατά τη λήψη, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, η νέα υπηρεσία Nikon Imaging Cloud προσφέρει “Συνταγές απεικόνισης”, προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου εικόνας που προτείνονται από τη Nikon ή εποπτεύονται από δημιουργούς. Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν έως και εννέα από αυτές τις συνταγές στο Z6III μέσω Wi-Fi, επιτρέποντάς τους να πειραματιστούν εύκολα με τα δημιουργικά στυλ των αγαπημένων τους δημιουργών, βελτιώνοντας την απόλαυση της έκφρασης απεικόνισης. Επιπλέον, το υλικολογισμικό Z6III μπορεί να ενημερωθεί χωρίς την ανάγκη υπολογιστή ή έξυπνης συσκευής. Οι εικόνες που τραβήχτηκαν με την κάμερα μπορούν επίσης να μεταφορτωθούν αυτόματα στο Nikon Imaging Cloud μόλις συνδεθεί η κάμερα στην υπηρεσία μέσω Wi-Fi* 2 . Από εκεί, μπορούν να μεταφερθούν απευθείας σε προδιαμορφωμένες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud τρίτων, κάνοντας την αποθήκευση και την κοινή χρήση εικόνων ακόμα πιο βολική.

6. Πρόσθετα χαρακτηριστικά

 • Η πιο ισχυρή μείωση κραδασμών στις κάμερες της σειράς Z της Nikon — ισοδύναμη με 8,0 στοπ* 1 .
 • Σημείο εστίασης VR* 2 που μειώνει το θάμπωμα σε εστιασμένες περιοχές, ακόμη και όταν το θέμα βρίσκεται κοντά στην άκρη του κάδρου.
 • Rich Tone Portrait Picture Control που πραγματοποιεί λαμπερή και όμορφη απόδοση της υφής του δέρματος.
 • Προσφέρει απαλύνει το δέρμα και λειτουργίες εξισορρόπησης εντύπωσης πορτρέτου αποτελεσματικές για τη φωτογραφία πορτρέτου.
 • Μια λειτουργία λήψης με μετατόπιση pixel που επιτρέπει τη δημιουργία εικόνων περίπου 96 megapixel συνδυάζοντας πολλαπλά αρχεία RAW (NEF).
 • Ηλεκτρονική μείωση κραδασμών* 3 για αποτελεσματική σταθεροποίηση εικόνας με εγγραφή βίντεο.
 • Υποστηρίζει Ζουμ Hi-Res, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μεγέθυνση στο θέμα τους χωρίς απώλεια ποιότητας εικόνας με την εγγραφή βίντεο, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν φακό prime.
 • Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από πέντε διαφορετικούς ήχους ηλεκτρονικού κλείστρου και να επιλέξουν επίπεδο έντασης από πέντε επιλογές.
 • *1Από 17 Ιουνίου 2024. Με βάση τα πρότυπα CIPA. Όταν χρησιμοποιείτε το άκρο τηλεφακού του NIKKOR Z 24-120mm f/4 S με λειτουργία NORMAL.
 • *2Μόνο σε λειτουργία φωτογραφίας με φακούς NIKKOR Z που δεν διαθέτουν VR. Δεν λειτουργεί όταν εμφανίζονται πολλά σημεία εστίασης.
 • *3Όταν είναι ενεργοποιημένη η ηλεκτρονική εικονική πραγματικότητα, η γωνία θέασης είναι ισοδύναμη με εκείνη ενός φακού με εστιακή απόσταση περίπου 1,25 φορές εκείνη του φακού που χρησιμοποιείται. Δεν είναι συμβατό με βίντεο RAW, 5,4K ή ρυθμούς καρέ 100p ή υψηλότερο.

Κύρια χαρακτηριστικά του Nikon Imaging Cloud

Το Nikon Imaging Cloud είναι η νέα υπηρεσία cloud της Nikon που προσφέρει διασκεδαστικές και βολικές λειτουργίες που υποστηρίζουν την εμπειρία απεικόνισης του χρήστη με απευθείας σύνδεση με την κάμερα* 1 . Αυτή η υπηρεσία προσφέρει επιμελημένες συνταγές απεικόνισης που επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν λήψη των στοιχείων ελέγχου εικόνας που έχουν δημιουργηθεί από αυτές τις συνταγές. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα δικά τους προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου εικόνας με προσαρμογές στην απόχρωση, τη φωτεινότητα, την αντίθεση και άλλες ρυθμίσεις στο Nikon Imaging Cloud και να τα συγχρονίσουν με την κάμερα. Μια σειρά μοναδικών συνταγών απεικόνισης που προτείνει η Nikon και εποπτεύονται από δημιουργούς επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν μια ποικιλία εκφράσεων δοκιμάζοντας νέα στυλ απεικόνισης που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ πριν. Όταν η κάμερα είναι συνδεδεμένη στο Nikon Imaging Cloud μέσω Wi-Fi, οι στατικές εικόνες που τραβήχτηκαν με τη φωτογραφική μηχανή μπορούν να μεταφορτωθούν αυτόματα απευθείας στο Nikon Imaging Cloud ή σε προδιαμορφωμένες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud τρίτων, μειώνοντας σημαντικά την εργασία που συνεπάγεται η μεταφορά δεδομένων. Επιπλέον, οι ενημερώσεις υλικολογισμικού της κάμερας μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτόματα σε καθορισμένη ώρα, ενεργοποιώντας τις αυτόματες ενημερώσεις στην κάμερα* 2 . Εκτός από την εξάλειψη της ταλαιπωρίας της χρήσης υπολογιστή, smartphone ή κάρτας μνήμης για την ενημέρωση υλικολογισμικού, αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στην κάμερα να είναι πάντα ενημερωμένη.

 • *1Από τις 17 Ιουνίου 2024, αυτή η υπηρεσία υποστηρίζεται μόνο από το Z6III. Υποστήριξη για άλλα μοντέλα θα προστεθεί στο μέλλον.
 • *2Σε μια προκαθορισμένη ώρα όταν η κάμερα είναι συνδεδεμένη στην υπηρεσία μέσω Wi-Fi και τροφοδοτείται από USB.

 

Κύρια χαρακτηριστικά του MB-N14 Power Battery Pack

Το MB-N14 Power Battery Pack είναι μια προαιρετική μπαταρία τροφοδοσίας για τα Z6III, Z7II και Z6II. Το MB-N14 Power Battery Pack μπορεί να χωρέσει δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου EN-EL15c* 1 επιτρέποντας στους χρήστες να τραβήξουν περίπου 1,9 φορές περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο. Το Z6III, το Power Battery Pack MB-N14 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες τόσο κρύες έως -10°C/14°F, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά χρήσιμο κατά τη λήψη για μεγάλες χρονικές περιόδους σε σκληρές συνθήκες. Επιπλέον, το MB-N14 Power Battery Pack είναι ένα πακέτο μπαταριών “hot swap” που συνεχίζει να παρέχει ισχύ ακόμα και όταν αφαιρεθεί η μία από τις δύο μπαταρίες, εφόσον η άλλη δεν έχει εξαντληθεί. Οι μπαταρίες που έχουν τοποθετηθεί στο MB-N14 Power Battery Pack μπορούν επίσης να φορτιστούν χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη υποδοχή USB, ακόμα και όταν η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στην κάμερα.* 3

 • *1Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μπαταρίες EN-EL15b και EN-EL15a, αλλά σημειώστε ότι η αντοχή της μπαταρίας (ο αριθμός των δυνατών λήψεων) μπορεί να είναι μικρότερη με μία μόνο φόρτιση.
 • *2Η πραγματική αντοχή ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως οι περιβαλλοντικές συνθήκες, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, το διάστημα μεταξύ των λήψεων και οι επιλογές που έχουν επιλεγεί στα μενού της κάμερας.
 • *3Οι μπαταρίες EN-EL15c και EN-EL15b μπορούν να φορτιστούν.
Spread the love