Tuesday, September 26, 2023
BlogFeatured

Η Apple παρουσίασε το επόμενο επαναστατικό της προϊόν

Η Apple παρουσίασε  το Apple Vision Pro, έναν επαναστατικό χωρικό υπολογιστή που συνδυάζει άψογα το ψηφιακό περιεχόμενο με τον φυσικό κόσμο, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να παραμένουν παρόντες και συνδεδεμένοι με άλλους. Το Vision Pro δημιουργεί έναν άπειρο καμβά για εφαρμογές που ξεπερνά τα όρια μιας παραδοσιακής οθόνης και εισάγει μια πλήρως τρισδιάστατη διεπαφή χρήστη που ελέγχεται από τις πιο φυσικές και εύχρηστες εισόδους – τα μάτια, τα χέρια και η φωνή του χρήστη. Διαθέτοντας το visionOS, το πρώτο χωρικό λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, το Vision Pro επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το ψηφιακό περιεχόμενο με τρόπο που να αισθάνεται ότι είναι φυσικά παρόν στον χώρο τους. Η πρωτοποριακή σχεδίαση του Vision Pro διαθέτει ένα σύστημα οθόνης εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης που συσκευάζει 23 εκατομμύρια pixel σε δύο οθόνες και προσαρμοσμένο πυρίτιο Apple σε μοναδικό σχεδιασμό διπλού τσιπ για να διασφαλίζει ότι κάθε εμπειρία μοιάζει σαν να λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια του χρήστη σε πραγματικό χρόνο.

«Σήμερα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τους υπολογιστές», δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple. «Ακριβώς όπως το Mac μας εισήγαγε στους προσωπικούς υπολογιστές και το iPhone μάς μύησε στον φορητό υπολογιστή, το Apple Vision Pro μας εισάγει στον χωρικό υπολογισμό. Χτισμένο πάνω σε δεκαετίες καινοτομίας της Apple, το Vision Pro είναι χρόνια μπροστά και σε αντίθεση με οτιδήποτε δημιουργήθηκε στο παρελθόν — με ένα επαναστατικό νέο σύστημα εισαγωγής και χιλιάδες πρωτοποριακές καινοτομίες. Ξεκλειδώνει απίστευτες εμπειρίες για τους χρήστες μας και συναρπαστικές νέες ευκαιρίες για τους προγραμματιστές μας.”
«Η δημιουργία του πρώτου μας χωρικού υπολογιστή απαιτούσε εφεύρεση σε σχεδόν κάθε πτυχή του συστήματος», δήλωσε ο Mike Rockwell, αντιπρόεδρος της Apple στο Technology Development Group. «Μέσα από μια στενή ενσωμάτωση υλικού και λογισμικού, σχεδιάσαμε έναν αυτόνομο χωρικό υπολογιστή σε μια συμπαγή φορητή μορφή που είναι η πιο προηγμένη προσωπική ηλεκτρονική συσκευή ποτέ».

 

Εξαιρετικές Νέες Εμπειρίες

Το Apple Vision Pro φέρνει μια νέα διάσταση στον ισχυρό, προσωπικό υπολογιστή, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις αγαπημένες τους εφαρμογές, καταγράφουν και αναβιώνουν αναμνήσεις, απολαμβάνουν εκπληκτικές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες και συνδέονται με άλλους στο FaceTime.

Ένας άπειρος καμβάς για εφαρμογές στην εργασία και στο σπίτι: το visionOS διαθέτει μια τρισδιάστατη διεπαφή που απελευθερώνει τις εφαρμογές από τα όρια μιας οθόνης, ώστε να μπορούν να εμφανίζονται δίπλα-δίπλα σε οποιαδήποτε κλίμακα. Το Apple Vision Pro επιτρέπει στους χρήστες να είναι ακόμα πιο παραγωγικοί, με απεριόριστη οθόνη, πρόσβαση στις αγαπημένες τους εφαρμογές και ολοκαίνουργιους τρόπους πολλαπλών εργασιών. Και με την υποστήριξη του Magic Keyboard και του Magic Trackpad, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τον τέλειο χώρο εργασίας ή να μεταφέρουν τις ισχυρές δυνατότητες του Mac τους στο Vision Pro ασύρματα, δημιουργώντας μια τεράστια, ιδιωτική και φορητή οθόνη 4K με απίστευτα καθαρό κείμενο.

Συναρπαστικές εμπειρίες ψυχαγωγίας: Με δύο οθόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, το Apple Vision Pro μπορεί να μετατρέψει οποιονδήποτε χώρο σε προσωπική κινηματογραφική αίθουσα με οθόνη πλάτους 100 πόδια και προηγμένο σύστημα χωρικού ήχου. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές ή να απολαύσουν εκπληκτικές τρισδιάστατες ταινίες. Το Apple Immersive Video προσφέρει εγγραφές υψηλής ανάλυσης 180 μοιρών με Spatial Audio και οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια συναρπαστική σειρά καθηλωτικών βίντεο που τους μεταφέρουν σε εντελώς νέα μέρη.

Ο χωρικός υπολογισμός καθιστά δυνατούς νέους τύπους παιχνιδιών με τίτλους που μπορούν να εκτείνονται σε ένα φάσμα εμβάπτισης και να φέρουν τους παίκτες σε νέους κόσμους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να παίξουν πάνω από 100 παιχνίδια Apple Arcade σε μια οθόνη όσο μεγάλη θέλουν, με απίστευτο καθηλωτικό ήχο και υποστήριξη για δημοφιλή χειριστήρια παιχνιδιών.

Καθηλωτικά περιβάλλοντα: Με τα Environments, ο κόσμος ενός χρήστη μπορεί να μεγαλώσει πέρα ​​από τις διαστάσεις ενός φυσικού δωματίου με δυναμικά, όμορφα τοπία που μπορούν να τον βοηθήσουν να εστιάσει ή να μειώσει την ακαταστασία σε πολυσύχναστους χώρους. Μια ανατροπή του Digital Crown επιτρέπει στον χρήστη να ελέγξει πόσο παρόν ή βυθισμένος είναι σε ένα περιβάλλον.

Οι αναμνήσεις ζωντανεύουν: Διαθέτοντας την πρώτη τρισδιάστατη κάμερα της Apple, το Apple Vision Pro επιτρέπει στους χρήστες να απαθανατίζουν, να ξαναζούν και να βυθίζονται σε αγαπημένες αναμνήσεις με το Spatial Audio. Κάθε χωρική φωτογραφία και βίντεο μεταφέρει τους χρήστες σε μια στιγμή στο χρόνο, όπως μια γιορτή με φίλους ή μια ειδική οικογενειακή συγκέντρωση. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών τους στο iCloud και να βλέπουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους σε πραγματικό μέγεθος με λαμπρά χρώματα και εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Κάθε Πανόραμα που τραβήχτηκε στο iPhone επεκτείνεται και τυλίγεται γύρω από τον χρήστη, δημιουργώντας την αίσθηση ότι στέκεται ακριβώς εκεί που τραβήχτηκε.

Το FaceTime γίνεται χωρικό: Με το Apple Vision Pro, οι κλήσεις FaceTime εκμεταλλεύονται το δωμάτιο γύρω από τον χρήστη, με όλους τους συμμετέχοντες στην κλήση να αντικατοπτρίζονται σε πλακίδια φυσικού μεγέθους, καθώς και στον χωρικό ήχο, ώστε να ακούγεται σαν οι συμμετέχοντες να μιλούν ακριβώς από εκεί που θέλουν τοποθετούνται. Οι χρήστες που φορούν Vision Pro κατά τη διάρκεια μιας κλήσης FaceTime αντικατοπτρίζονται ως Persona – μια ψηφιακή αναπαράσταση του εαυτού τους που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνικές μηχανικής εκμάθησης της Apple – η οποία αντανακλά τις κινήσεις του προσώπου και των χεριών σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν πράγματα μαζί, όπως να παρακολουθήσουν μια ταινία, να περιηγηθούν σε φωτογραφίες ή να συνεργαστούν σε μια παρουσίαση.

Ακόμα περισσότερες εμπειρίες εφαρμογών: Το Apple Vision Pro διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο App Store όπου οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν εφαρμογές και περιεχόμενο από προγραμματιστές και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες γνωστές εφαρμογές iPhone και iPad που τρέχουν εξαιρετικά και λειτουργούν αυτόματα με το νέο σύστημα εισόδου για το Vision Pro . Η κοινότητα προγραμματιστών της Apple μπορεί να προχωρήσει ακόμη περισσότερο και να εκμεταλλευτεί τις ισχυρές και μοναδικές δυνατότητες του Vision Pro και του visionOS για να σχεδιάσει ολοκαίνουργιες εμπειρίες εφαρμογών και να φανταστεί εκ νέου τις υπάρχουσες για χωρικούς υπολογιστές.

Ένα επαναστατικό λειτουργικό σύστημα και διεπαφή χρήστη

Χτισμένο στα θεμέλια δεκαετιών μηχανικής καινοτομίας σε macOS, iOS και iPadOS, το visionOS σχεδιάστηκε από την αρχή για να υποστηρίζει τις απαιτήσεις χαμηλής καθυστέρησης του χωρικού υπολογισμού. Το αποτέλεσμα είναι ένα επαναστατικό λειτουργικό σύστημα που προσφέρει ισχυρές χωρικές εμπειρίες που μπορούν να εκμεταλλευτούν τον χώρο γύρω από τον χρήστη, ξεκλειδώνοντας νέες ευκαιρίες στην εργασία και στο σπίτι.

Το visionOS διαθέτει μια ολοκαίνουργια τρισδιάστατη διεπαφή που κάνει το ψηφιακό περιεχόμενο να φαίνεται και να αισθάνεται παρόν στον φυσικό κόσμο ενός χρήστη. Αποκρινόμενος δυναμικά στο φυσικό φως και ρίχνοντας σκιές, βοηθά τον χρήστη να κατανοήσει την κλίμακα και την απόσταση. Για να επιτρέψει την πλοήγηση των χρηστών και την αλληλεπίδραση με χωρικό περιεχόμενο, το Apple Vision Pro εισάγει ένα εντελώς νέο σύστημα εισόδου που ελέγχεται από τα μάτια, τα χέρια και τη φωνή ενός ατόμου. Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε εφαρμογές απλά κοιτώντας τις, πατώντας τα δάχτυλά τους για επιλογή, κουνώντας τον καρπό τους για κύλιση ή χρησιμοποιώντας φωνή για υπαγόρευση.

Το Apple Vision Pro διαθέτει επίσης το EyeSight, μια εξαιρετική καινοτομία που βοηθά τους χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι με τους γύρω τους. Όταν ένα άτομο πλησιάζει κάποιον που φοράει Vision Pro, η συσκευή αισθάνεται διάφανη — επιτρέποντας στον χρήστη να τον δει ενώ παράλληλα εμφανίζει τα μάτια του χρήστη. Όταν ένας χρήστης βυθίζεται σε ένα περιβάλλον ή χρησιμοποιεί μια εφαρμογή, το EyeSight δίνει οπτικές ενδείξεις σε άλλους σχετικά με το σε τι επικεντρώνεται ο χρήστης.

Το Apple Vision Pro έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εκπληκτική υπολογιστική απόδοση σε μια συμπαγή φορητή μορφή. Διαθέτοντας ένα πρωτοποριακό σύστημα οθόνης εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης που είναι χτισμένο πάνω από ένα τσιπ σιλικόνης της Apple, το Vision Pro χρησιμοποιεί τεχνολογία micro-OLED για να συσκευάσει 23 εκατομμύρια pixel σε δύο οθόνες, η καθεμία στο μέγεθος ενός γραμματοσήμου, με ευρύ χρώμα και υψηλό δυναμικό εύρος . Αυτή η τεχνολογική ανακάλυψη, σε συνδυασμό με προσαρμοσμένους καταδιοπτικούς φακούς που επιτρέπουν απίστευτη ευκρίνεια και διαύγεια, προσφέρει εντυπωσιακές εμπειρίες. Οι χρήστες με ανάγκες διόρθωσης της όρασης θα χρησιμοποιήσουν τα οπτικά ένθετα ZEISS για να εξασφαλίσουν οπτική πιστότητα και ακρίβεια παρακολούθησης ματιών.

Το Apple Vision Pro ξεκινά από 3.499 $ (ΗΠΑ) και θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του επόμενου έτους στο apple.com και στις τοποθεσίες του Apple Store στις ΗΠΑ, με περισσότερες χώρες να έρχονται αργότερα τον επόμενο χρόνο.

Spread the love

One thought on “Η Apple παρουσίασε το επόμενο επαναστατικό της προϊόν

Comments are closed.