Wednesday, April 24, 2024
BlogFeatured

Νέο drone από την DJI για επαγγελματίες

Η DJI ανακοίνωσε τη σειρά Matrice 30, αυτό που αποκαλεί «νέα γενιά εμπορικών drones». Τα M30 και M30T διαθέτουν αντοχή στον άνεμο 15 m/s και την ικανότητα να πετούν σε δυνατή βροχή και θερμοκρασία έως και -4 βαθμούς Φαρενάιτ.

Το Matrice 30, ή M30, δεν είναι ένα drone για το ευρύ κοινό, αλλά το νέο κορυφαίο επαγγελματικό drone της DJI που χωράει σε ένα σακίδιο. Όπως πολλά άλλα drones της DJI, ενσωματώνει πολλαπλούς αισθητήρες υψηλής απόδοσης σε μια ενιαία συστοιχία φωτογραφικών μηχανών και προσφέρει πολύ περισσότερη ισχύ, αντοχή και ικανότητα για σκληρές επαγγελματικές χρήσεις από τα τυπικά drones για καταναλωτές, ενώ η DJI λέει ότι το μέγεθός του το καθιστά ιδανικό για εύκολη μεταφορά και γρήγορη εγκατάσταση.

«Η DJI Enterprise είναι αφοσιωμένη στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων λύσεων για drone που έχουν σχεδιαστεί ρητά για να φέρουν επανάσταση στην εργασία, βοηθώντας καθημερινούς ήρωες στις αποστολές τους σώζοντας ζωές, διατηρώντας τη φυσική υποδομή και διατηρώντας το φυσικό περιβάλλον. Με την εξαιρετική απόδοση, τη δυνατότητα μεταφοράς και την ευκολία χρήσης του drone DJI Matrice 30 και την τέλεια ενσωμάτωσή του με το λογισμικό DJI FlightHub 2 Fleet Management Cloud και το DJI Dock, η DJI βαδίζει στο μέλλον για τους επαγγελματίες πελάτες μας που θα μπορούν να πραγματοποιούν πτήσεις πέρα ​​από την οπτική οπτική επαφή με τις κατάλληλες ρυθμιστικές άδειες», δήλωσε η Christina Zhang, Senior Director, Corporate Strategy της DJI. «Είμαστε υπερήφανοι που παραδίδουμε την επόμενη γενιά εναέριων εργαλείων που θα σώσουν ζωές και θα φέρουν την εργασία σε νέα ύψη, με μια σουίτα λύσεων προϊόντων 360 μοιρών για διάφορους τομείς όπως η ενεργειακή επιθεώρηση, οι αποστολές έκτακτης ανάγκης διάσωσης, η προστασία του περιβάλλοντος και ψηφιοποίηση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η σειρά M30 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την M30 και την M30T. Το μοντέλο M30 ενσωματώνει κάμερα ζουμ με αισθητήρα CMOS 48 megapixel 1/2 ιντσών με οπτικό ζουμ 5x έως 16× και ψηφιακό ζουμ 200×, κάμερα ευρείας γωνίας 12 megapixel, φωτογραφία 8K 4K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (FPS) ανάλυση βίντεο , και έναν αποστασιόμετρο λέιζερ που μπορεί να δώσει τις ακριβείς συντεταγμένες αντικειμένων σε απόσταση έως και 1.200 μέτρων. Το M30T διαθέτει μια επιπλέον ραδιομετρική θερμική κάμερα 640×512 pixel.

Διαθέτει επίσης κάμερα πτήσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και έχει ενσωματωμένους πλεονασμούς και εφεδρικά συστήματα που δεν διαθέτουν τα drones σε επίπεδο καταναλωτή και φυσικά αποστέλλεται με το σύστημα αποφυγής εμποδίων της DJI (έξι αισθητήρες). Επιπλέον, μπορεί να προσγειωθεί με επιτυχία μόνο με τρεις έλικες. Χρησιμοποιεί το σύστημα μετάδοσης OcuSYnc 3 τεσσάρων κεραιών της DJI και διαθέτει εφεδρική υποστήριξη σύνδεσης LTE που του επιτρέπει να διατηρεί τη σύνδεση σε πολύπλοκα εδάφη και συνθήκες εργασίας.

Σε αντίθεση με άλλα εμπορικά drones, το DJI M30 υιοθετεί έναν αναδιπλούμενο ενσωματωμένο ελαφρύ σχεδιασμό (3,7 κιλά βάρος απογείωσης) που είναι εύκολο να ξεδιπλωθεί, να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί οπουδήποτε. Η νέα του αυτοθερμαινόμενη μπαταρία TB30 μπορεί να υποστηρίξει τουλάχιστον 400 κύκλους φόρτισης και επιτρέπει χρόνο πτήσης 41 λεπτών. Η έξυπνη θήκη φόρτισης BS30 επιτρέπει τη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας από 20% έως 90% σε 30 λεπτά. Το M30 διαθέτει επίσης ένα νέο σύστημα αυτόματου κλειδώματος και μπορεί να διπλωθεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό το καθιστά το πιο γρήγορο, πιο εύκολο drone DJI Enterprise υψηλής απόδοσης για εγκατάσταση.

Πέρα από τη θήκη φόρτισης, η DJI διαθέτει ένα ακόμη πιο προηγμένο σύστημα φόρτισης και ανάπτυξης: το DJI Dock.

Το DJI Dock είναι η νέα λύση αυτόνομης σύνδεσης της εταιρείας που επιτρέπει πλήρως αυτόματες, προγραμματισμένες πτήσεις με τα drones της σειράς M30. Η DJI λέει ότι «διευρύνει τον ορίζοντα» για αυτοματοποιημένες αποστολές που μπορούν να παρακολουθούνται και να εποπτεύονται εξ αποστάσεως. Μετά την εγκατάσταση, το πλήρως φορτισμένο drone M30 μπορεί να απογειωθεί από το DJI Dock μέσω προγραμματισμένων αυτόματων αποστολών FlightHub 2 οπουδήποτε σε ακτίνα επτά χιλιομέτρων.

Μόλις ολοκληρωθείη πτήση, το drone θα επιστρέψει στο Dock και θα φορτιστεί αυτόματα, όπου το σύστημα γρήγορης φόρτισης και ψύξης μπαταρίας θα του επιτρέψει να απογειωθεί ξανά μέσα σε 25 λεπτά.

Το Dock έχει βαθμολογία IP55 και τα βασικά εσωτερικά εξαρτήματα με IP67, γεγονός που το καθιστά ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη ακόμα και όταν είναι ανοιχτό και το drone είναι σε λειτουργία. Το εσωτερικό του Dock είναι κλιματικά ελεγχόμενο και βοηθά στην επαναφορά της μπαταρίας του drone σε ιδανικές θερμοκρασίες όταν το M30 είναι συνδεδεμένο και φορτίζεται ακόμα και όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες κυμαίνονται από -35 έως 50 βαθμούς Κελσίου (-22 έως 122 βαθμούς Φαρενάιτ), ακόμα κι αν το ίδιο το drone είναι σε θέση να λειτουργεί μόνο σε ένα εύρος από αυτές τις θερμοκρασίες.

Το DJI M30 συνοδεύεται από το τηλεχειριστήριο RC Plus, ένα σετ μπαταριών και ένα κουτί φόρτισης. Το DJI M30 και το DJI Zenmuse H20N θα είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της DJI και των αντιπροσώπων της DJI Enterprise. Το FlightHub 2 θα έχει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο για όλους τους χρήστες  έως τις 31 Οκτωβρίου 2022. Το DJI Dock δοκιμάζεται αυτήν τη στιγμή με επιλεγμένους χρήστες και θα είναι διαθέσιμο για αγορά από το 4ο τρίμηνο του 2022.

Το DJI M30 ξεκινά από 10.000 $ ενώ το M30T από 14.000 $…

Spread the love