Tuesday, July 23, 2024
BlogFeatured

Η DJI Agriculture λανσάρει το Mavic 3 Multispectral

Η DJI, παρουσιάζει το DJI Mavic 3 Multispectral, φέρνοντας προηγμένα εργαλεία παραγωγικότητας σε άτομα και οργανισμούς που ασχολούνται με τη γεωργία ακριβείας σε όλο τον κόσμο. Αυτή η έκδοση του DJI Mavic 3 είναι εξοπλισμένη με ένα πολυφασματικό σύστημα απεικόνισης που συλλαμβάνει γρήγορα τις πληροφορίες ανάπτυξης των καλλιεργειών για να επιτύχει πιο αποτελεσματικό αποτέλεσμα. Το Mavic 3 Multispectral είναι μια απαραίτητη λύση για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων εφαρμογής στους τομείς της γεωργίας ακριβείας και της περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

«Η κυκλοφορία του DJI Mavic 3 Multispectral θα βοηθήσει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της παραγωγής τους, να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν το εισόδημα, όλα αυτά προάγοντας την ανάπτυξη της σύγχρονης γεωργίας», δήλωσε ο Ronnie Liu, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Βόρειας Αμερικής. στο DJI Agriculture.

Με τη συνεχή δέσμευση της DJI Agriculture να ανοίγει περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες, το Mavic 3 Multispectral αντιπροσωπεύει μια νέα σφαίρα φορητότητας. Βασισμένο στη σχεδίαση του κορυφαίου drone για καταναλωτές της DJI, το Mavic 3 Multispectral ζυγίζει μόλις 951 γραμμάρια για να διπλώνει εύκολα και να χωράει σε μια συνηθισμένη τσάντα, βοηθώντας τους χρήστες να πραγματοποιούν λειτουργίες οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

Το Mavic 3 Multispectral – γνωστό και ως Mavic 3M – χρησιμοποιεί ένα σύστημα κάμερας δύο σε ένα, για να προβάλλει και να συλλέγει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών που οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν σε αποτελέσματα στο πεδίο.

Μια κάμερα RGB είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα εικόνας CMOS 4/3 ιντσών και 20 MP και μηχανικό κλείστρο με μέγιστη ταχύτητα 1/2000. Διαχειρίζεται τη συνεχή μαγνητοσκόπηση υψηλής ταχύτητας με το ταχύτερο διάστημα των 0,7 δευτερολέπτων και μπορεί να συλλέξει γρήγορα πληροφορίες εικόνας, βελτιώνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών στα πεδία.

Εκτός από την κάμερα RGB, μια πολυμερής κάμερα τεσσάρων φακών παρέχει πιο ακριβείς πληροφορίες κατεύθυνσης, βοηθώντας τους χρήστες να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση των συνθηκών καλλιέργειας ανιχνεύοντας λεπτομέρειες που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να εντοπίσει. Κάθε μία από τις τέσσερις πολυφασματικές κάμερες μπορεί να καταγράψει 5 εκατομμύρια pixel και να σαρώσει για τα ακόλουθα μήκη κύματος:

Πράσινο (G): 560nm ± 16nm
Κόκκινο (R): 650 nm ± 20 nm
Κόκκινη άκρη (RE): 730 nm ± 20 nm
Εγγύς υπέρυθρο (NIR) 860 nm ± 26 nm

Συνδυάζοντας αυτές τις δύο κάμερες, το Mavic 3M υλοποιεί εφαρμογές όπως εναέριες έρευνες υψηλής ακρίβειας, παρακολούθηση ανάπτυξης καλλιεργειών και έρευνες φυσικών πόρων.

Το Mavic 3M περιλαμβάνει μια μονάδα RTK που επιτυγχάνει τοποθέτηση σε επίπεδο εκατοστών. Το drone, η κάμερά του και η μονάδα RTK συγχρονίζονται σε επίπεδο μικροδευτερόλεπτου για να λάβουν με ακρίβεια τις πληροφορίες θέσης του κέντρου απεικόνισης κάθε κάμερας. Αυτό επιτρέπει στο Mavic 3M να εκτελεί εναέρια τοπογραφία υψηλής ακρίβειας χωρίς τη χρήση σημείων ελέγχου εδάφους. Και με διάρκεια μπαταρίας έως και 43 λεπτά, το Mavic 3M μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες τοπογραφίας και χαρτογράφησης μιας περιοχής 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μία πτήση.

Το Mavic 3M είναι εξοπλισμένο με μετάδοση βίντεο O3, το οποίο ενσωματώνει δύο κανάλια μετάδοσης σημάτων και τέσσερα κανάλια λήψης σημάτων και υποστηρίζει μια εξαιρετικά μεγάλη απόσταση μετάδοσης 15 χιλιομέτρων. Για πρόσθετη ασφάλεια, το Mavic 3M είναι εξοπλισμένο με πανκατευθυντική ανίχνευση εμποδίων για την ανίχνευση εμποδίων προς όλες τις κατευθύνσεις και την αποφυγή τους με ακρίβεια.

Το Mavic 3M μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορα οικοσυστήματα για να προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για έξυπνη γεωργία. Μέσω του ενσωματωμένου DJI Cloud API, που βασίζεται στο πρωτόκολλο MQTT στο Pilot 2, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν απευθείας το Mavic 3M σε μια πλατφόρμα cloud τρίτων για να συλλέγουν πληροφορίες, ζωντανά βίντεο, δεδομένα φωτογραφιών και άλλες πληροφορίες, όλα αυτά χωρίς την ανάγκη ξεχωριστής εφαρμογής. Το Mavic 3M υποστηρίζει επίσης το Mobile SDK 5 (MSDK5), επιτρέποντας στους χρήστες να αναπτύσσουν εύκολα αποκλειστικές εφαρμογές ελέγχου για σενάρια όπως η έξυπνη παρακολούθηση.

Το Mavic 3M είναι χρήσιμο σε πολλά σενάρια εργασίας. Μπορεί να διεξάγει εναέριες έρευνες εδάφους σε ορεινά δάση και περιβόλια. Η πλατφόρμα DJI SmartFarm δημιουργεί δείκτη βλάστησης NDVI για να παρέχει τα δεδομένα για πιο αποτελεσματική και τοπική επεξεργασία των καλλιεργειών. Ο αυτόματος εντοπισμός πεδίου μπορεί να ανιχνεύσει ανωμαλίες στις καλλιέργειες και να εκτελέσει έξυπνες αναλύσεις που επιτρέπουν σε ένα άτομο να διαχειρίζεται 70 εκτάρια γης.

Spread the love