Monday, July 15, 2024
BlogFeaturedΦακοί

Canon: Νέος φακός RF-S 18-45 τόσο για APS-C αισθητήρες, όσο για EOS R full frame

Ως μέρος της νέας μας σειράς φακών RF-S, ο RF-S18–45mm F4.5–6.3 IS STM προσφέρει την ευελιξία που επιθυμείτε χωρίς να πιάσετε ολόκληρη την τσάντα της φωτογραφικής μηχανής σας.

Αυτός ο φακός σχεδιάστηκε έχοντας κατά νου μικρότερους αισθητήρες APS-C και όταν συνδέεται σε κάμερα EOS R πλήρους καρέ, ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία περικοπής 1,6x.

Προσφέρει κάλυψη AF Dual Pixel CMOS 100% x 100% για αισθητήρες APS-C και 80% x 80% κάλυψη Dual Pixel CMOS AF για αισθητήρες Full Frame (σε λειτουργία περικοπής). Το μικρό μέγεθος του RF-S18–45mm F4.5–6.3 IS STM και ο έξυπνος μηχανισμός ανάσυρσης φακού τον επιτρέπουν να ταιριάζει σχεδόν οπουδήποτε, καθιστώντας τον έναν εξαιρετικό φακό για να τον έχετε μαζί σας σε μια βόλτα ή όπου κι αν σας πάει η μέρα.

Ο κινητήρας τύπου μολύβδου (STM) συμβάλλει στη διασφάλιση ομαλής αυτόματης εστίασης και αθόρυβης λειτουργίας, επιτρέποντάς σας να τραβάτε βίντεο με εξαιρετικό ήχο και ελάχιστο θόρυβο , ώστε να μην αποσπάτε την προσοχή του θέματός σας . Η οπτική σταθεροποίηση εικόνας παρέχει έως και 4 στάσεις διόρθωσης και έως 6 στάσεις με συντονισμένο IS. Αυτή η προηγμένη σταθεροποίηση εικόνας μπορεί να οδηγήσει σε πιο ευκρινείς φωτογραφίες με ελάχιστο θάμπωμα, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όταν τα προσθέσετε όλα αυτά μαζί, θα έχετε έναν υπέροχο, ελαφρύ και ευέλικτο φακό που έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στη ζωή σας.

Specs

Focal Length & Maximum Aperture 18-45mm
Minimum Aperture Maximum and Minimum Aperture
f/4.5 – f/32
Lens Construction 7 elements in 7 groups
Diagonal Angle of View Approx. 74° 20′ – 33° 40’cl
Closest Focusing Distance Approx. 153 x 102 mm (at 18 mm) to approx. 137 x 92 mm (at 45 mm)
Aperture Control 7
Filter Size ο49 mm
Max. Diameter x Length, Weight Approx. ο2.7 in. x 1.7 in. (ο68.9mm x 44.3mm)
Approx. 4.6 oz. / 0.3 lb. / 130g
Lens Cap, Lens Hood and Pouch Lens hood
(Front) Canon E-49 (center pinch-type) (Bundled)
Canon EW-53

  • Bayonet-mount, petal-shaped hood
  • Optional accessory, sold separately

Lens Cap
E-185C (soft type) (bundled)

Dust Cap
Lens Dust Cap RF (Bundled)

Lens Case
LS600 Soft Case (Bundled)

Drop-in Filters
Canon Drop-in Circular Polarizing Filter 52 (WIII)
Canon Drop-in Gelatin Filter Holder 52 (WIII)

Click here to view full specifications PDF

Συμπαγής και ελαφρύς τυπικός φακός ζουμ για κάμερες APS-C με βάση RF. αυτόματη περικοπή αισθητήρα APS-C εάν χρησιμοποιείται σε κάμερες της σειράς R EOS full frame.

Ευέλικτο εύρος ζουμ 18-45 mm.

Εξαιρετική ποιότητα εικόνας με δύο ασφαιρικά στοιχεία και επίστρωση Canon Super Spectra.
Συνεχίζοντας την παράδοση της τεχνολογίας φακών υψηλής ποιότητας, τα δύο ασφαιρικά στοιχεία συμβάλλουν στη μείωση της χρωματικής εκτροπής σε όλο το εύρος του ζουμ για εξαιρετική ποιότητα εικόνας με υψηλή ανάλυση και αντίθεση, και η επίστρωση Canon Super Spectra συμβάλλει στη διασφάλιση εξαιρετικής ισορροπίας χρωμάτων ελαχιστοποιώντας τα είδωλα και τα φώτα.

Οπτική σταθεροποίηση εικόνας σε έως και 4 στάσεις* διόρθωσης κραδασμών. Έως και 6 στάσεις διόρθωσης κραδασμών όταν συνδυάζονται με κάμερες της σειράς EOS R που διαθέτουν σταθεροποιητή εικόνας στο σώμα (IBIS). Μπορείτε να τραβήξετε εκπληκτικά καθαρά και σταθερά αποτελέσματα κατά τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο στο χέρι, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως σε εσωτερικούς χώρους ή νυχτερινές σκηνές, χωρίς να χρειάζεται να αυξήσετε σημαντικά το ISO ή να πιάσετε τρίποδο και όταν συνδυάζεται με μια κάμερα της σειράς EOS R με In-Body Image Stabilizer, μπορείτε να απολαύσετε τα πρόσθετα πλεονεκτήματα της Συντονισμένης σταθεροποίησης εικόνας για ακόμη μεγαλύτερη διόρθωση κουνήματος.

Ένας αθόρυβος βηματικός κινητήρας (STM τύπου μολύβδου βίδας) βοηθά στην ομαλή αυτόματη εστίαση κατά τη λήψη βίντεο.
Ο φακός RF-S18-45mm F4.5-6.3 IS STM χρησιμοποιεί έναν βηματικό κινητήρα τύπου γραναζιού για ομαλή και αθόρυβη αυτόματη εστίαση κατά τη λήψη ακίνητων και βίντεο, επομένως η εστίαση φαίνεται απρόσκοπτη ενώ ακολουθείτε ένα θέμα με Servo AF ή Movie Servo AF . Τα rack εστίασης θα έχουν καθαρές μεταβάσεις κατά την επανατοποθέτηση σε άλλο θέμα ή κατά την εστίαση από το προσκήνιο στο παρασκήνιο.

Ο μηχανισμός ανάσυρσης φακού επιτρέπει στον φακό να ανασυρθεί περιστρέφοντας τον δακτύλιο ζουμ για συμπαγή, ελαφρύ και φορητό σχεδιασμό.
Αυτός ο ενημερωμένος μηχανισμός (με βάση τους φακούς EF-M) αλλάζει τον διακόπτη κλειδώματος σε μια πιο γρήγορη κίνηση περιστροφής δράσης που επιτρέπει στον φακό να μαζεύεται μέσα του για μέγιστη φορητότητα.

Ελάχιστη απόσταση εστίασης 7,9 ίντσες (λειτουργία AF) και επιτρέπει λήψη με μέγιστη μεγέθυνση 0,16x σε λειτουργία AF, 0,26x σε λειτουργία MF (στα 45 χιλιοστά).
Τραβήξτε εκπληκτικές λήψεις όπου κι αν βρίσκεστε και όποιο κι αν είναι το θέμα σας, ακόμη και σε κοντινή απόσταση 7,9 ιντσών με μέγιστη μεγέθυνση 0,26x, καθιστώντας αυτόν τον φακό όχι απλώς ιδανικό για καθημερινές περιστασιακές λήψεις αλλά και για πιο περίπλοκες λήψεις όπως φαγητό, λουλούδια και μικρότερα θέματα θέλεις πολύ να επιδεικνύεσαι.

Κυκλικό διάφραγμα (7 λεπίδες) για όμορφο, απαλό φόντο.
Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να αποκτήσετε αυτό το δημιουργικό, διασκεδαστικό και ευχάριστο θάμπωμα φόντου εκτός εστίασης που όλοι αγαπάμε με το κυκλικό διάφραγμα 7 λεπίδων, ώστε το θέμα σας να ξεχωρίζει και το φόντο να προσφέρει ένα όμορφο σκηνικό που είναι οπτικά ελκυστικό από μόνο του.

Η τιμή του κυμαίνεται στα 300 δολάρια και είναι διαθέσιμος σε ΗΠΑ και Καναδά.

Spread the love