Sunday, June 16, 2024
BlogFeaturedΚινητά

Apple: Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max

Διαθέτουν την οθόνη Always-On, την πρώτη κάμερα 48MP στο iPhone, ανίχνευση σύγκρουσης, έκτακτη ανάγκη SOS μέσω δορυφόρου και έναν καινοτόμο νέο τρόπο λήψης ειδοποιήσεων και δραστηριοτήτων με το Dynamic Island

Η Apple ανακοίνωσε τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, την πιο προηγμένη σειρά Pro που έχει υπάρξει ποτέ, με το Dynamic Island – μια νέα σχεδίαση που εισάγει έναν διαισθητικό τρόπο εμπειρίας iPhone – και την οθόνη Always-On. Με την υποστήριξη του A16 Bionic, το ταχύτερο τσιπ σε smartphone, το iPhone 14 Pro εισάγει μια νέα κατηγορία επαγγελματικού συστήματος κάμερας, με την πρώτη κύρια κάμερα 48MP στο iPhone που διαθέτει αισθητήρα τετραπλής εικονοστοιχείου και Photonic Engine, μια βελτιωμένη γραμμή εικόνας που βελτιώνει δραματικά τις φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό. Αυτές οι πρωτοποριακές εξελίξεις κάνουν το iPhone ακόμα πιο απαραίτητο για καθημερινές εργασίες, δημιουργικά έργα και τώρα ακόμη και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με λειτουργίες όπως το Emergency SOS μέσω δορυφόρου και το Crash Detection.

Τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερα υπέροχα νέα φινιρίσματα: βαθύ μωβ, ασημί, χρυσό και διαστημικό μαύρο. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η διαθεσιμότητα ξεκινά την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

«Οι πελάτες μας υπολογίζουν στο iPhone τους κάθε μέρα και με το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max, προσφέρουμε περισσότερες προόδους από οποιοδήποτε άλλο iPhone. Το iPhone 14 Pro εισάγει ένα σύστημα κάμερας που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη — από τον απλό χρήστη έως τον επαγγελματία — να τραβήξει τις καλύτερες φωτογραφίες και τα βίντεό του, καθώς και καινοτόμες νέες τεχνολογίες όπως η οθόνη Always-On και το Dynamic Island, το οποίο προσφέρει νέες αλληλεπιδράσεις για ειδοποιήσεις και δραστηριότητες», δήλωσε ο Greg Joswiak, ανώτερος αντιπρόεδρος του Worldwide Marketing της Apple. «Οι πρωτοποριακές δυνατότητες ασφάλειας προσφέρουν στους χρήστες ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, προσφέροντας βοήθεια όταν τη χρειάζονται περισσότερο. Και με το απίστευτα ισχυρό και αποτελεσματικό τσιπ A16 Bionic και ολοήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αυτό είναι το καλύτερο iPhone μέχρι τώρα.»

Διαθέσιμα σε μεγέθη 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών, και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν μια νέα οθόνη Super Retina XDR με ProMotion που διαθέτει την οθόνη Always-On για πρώτη φορά στο iPhone, ενεργοποιημένη από νέο ρυθμό ανανέωσης 1 Hz και πολλαπλή απόδοση ενέργειας τεχνολογίες. Αυτό κάνει τη νέα οθόνη κλειδώματος ακόμα πιο χρήσιμη, διατηρώντας τον χρόνο, τα γραφικά στοιχεία και τις Ζωντανές Δραστηριότητες διαθέσιμα με μια ματιά. Η προηγμένη οθόνη φέρνει επίσης το ίδιο μέγιστο επίπεδο φωτεινότητας HDR με το Pro Display XDR και την υψηλότερη κορυφαία φωτεινότητα εξωτερικού χώρου σε ένα smartphone: έως και 2000 nits, η οποία είναι δύο φορές πιο φωτεινή από το iPhone 13 Pro.

Τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max συνεχίζουν επίσης να προσφέρουν κορυφαίες στον κλάδο χαρακτηριστικά ανθεκτικότητας με το μπροστινό κάλυμμα Ceramic Shield — πιο σκληρό από οποιοδήποτε γυαλί smartphone — και προστατεύονται από κοινές διαρροές και ατυχήματα με αντοχή στο νερό και τη σκόνη.

Το Dynamic Island επιτρέπει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με το iPhone, με σχέδιο που συνδυάζει τη γραμμή μεταξύ υλικού και λογισμικού, προσαρμόζοντας σε πραγματικό χρόνο για να εμφανίζει σημαντικές ειδοποιήσεις, ειδοποιήσεις και δραστηριότητες. Με την εισαγωγή του Dynamic Island, η κάμερα TrueDepth έχει επανασχεδιαστεί ώστε να καταλαμβάνει λιγότερο από την περιοχή της οθόνης. Χωρίς να παρεμποδίζει το περιεχόμενο στην οθόνη, το Dynamic Island διατηρεί μια ενεργή κατάσταση για να επιτρέπει στους χρήστες ευκολότερη πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου με ένα απλό πάτημα και κράτημα. Οι συνεχείς δραστηριότητες στο παρασκήνιο όπως οι Χάρτες, η Μουσική ή ένα χρονόμετρο παραμένουν ορατές και διαδραστικές, ενώ οι εφαρμογές τρίτων στο iOS 16 που παρέχουν πληροφορίες όπως αποτελέσματα αθλημάτων και κοινή χρήση διαδρομής με τις Ζωντανές Δραστηριότητες μπορούν να επωφεληθούν από το Dynamic Island.

Το επαγγελματικό σύστημα κάμερας στο iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max ξεπερνά τα όρια του δυνατού σε ένα smartphone, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη — απλό ή επαγγελματία — να τραβήξει τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο.

Το iPhone 14 Pro προάγει την υπολογιστική φωτογραφία ακόμα πιο μακριά με το Photonic Engine, προσφέροντας ένα τεράστιο άλμα για απόδοση με μέσο έως χαμηλό φωτισμό σε φωτογραφίες σε όλες τις κάμερες μέσω μιας βαθιάς ενοποίησης υλικού και λογισμικού: έως 2x στην κύρια κάμερα, έως και 3x σε την κάμερα Ultra Wide, έως 2x στην κάμερα Telephoto και έως 2x στην κάμερα TrueDepth. Το Photonic Engine επιτρέπει αυτή τη δραματική αύξηση της ποιότητας εφαρμόζοντας το Deep Fusion νωρίτερα στη διαδικασία απεικόνισης για να προσφέρει εξαιρετική λεπτομέρεια και να διατηρήσει λεπτές υφές, να παρέχει καλύτερο χρώμα και να διατηρεί περισσότερες πληροφορίες σε μια φωτογραφία.

Για πρώτη φορά, η σειρά Pro διαθέτει μια νέα κύρια κάμερα 48MP με αισθητήρα quad-pixel που προσαρμόζεται στη φωτογραφία που τραβιέται και διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας δεύτερης γενιάς με μετατόπιση αισθητήρα. Για τις περισσότερες φωτογραφίες, ο αισθητήρας quad-pixel συνδυάζει κάθε τέσσερα pixel σε ένα μεγάλο quad pixel που ισοδυναμεί με 2,44 μm, με αποτέλεσμα την εκπληκτική λήψη σε χαμηλό φωτισμό και τη διατήρηση του μεγέθους της φωτογραφίας στα πρακτικά 12 MP. Ο αισθητήρας τετραπλής εικονοστοιχείου ενεργοποιεί επίσης μια επιλογή τηλεφακός 2x που χρησιμοποιεί τα μεσαία 12 megapixel του αισθητήρα για φωτογραφίες πλήρους ανάλυσης και βίντεο 4K χωρίς ψηφιακό ζουμ. Αυτό προσφέρει οπτική ποιότητα σε μια οικεία εστιακή απόσταση, η οποία είναι ιδανική για λειτουργίες όπως η λειτουργία Πορτραίτου. Ο αισθητήρας τετραπλής εικονοστοιχείου προσφέρει επίσης οφέλη στις ροές εργασίας επαγγελματιών, βελτιστοποιώντας για λεπτομέρειες στο ProRAW. Και με ένα νέο μοντέλο μηχανικής εκμάθησης σχεδιασμένο ειδικά για τον αισθητήρα τετραπλής εικονοστοιχείου, το iPhone τραβά τώρα το ProRAW στα 48MP με πρωτοφανές επίπεδο λεπτομέρειας, επιτρέποντας νέες δημιουργικές ροές εργασίας για επαγγελματίες χρήστες.

Οι πρόσθετες αναβαθμίσεις και οι δυνατότητες του συστήματος επαγγελματικής κάμερας περιλαμβάνουν:

Μια νέα κάμερα 12MP Ultra Wide με pixel 1,4 μm, η οποία προσφέρει πιο ευκρινείς εικόνες με περισσότερη λεπτομέρεια, βελτιώνοντας τις ήδη ισχυρές δυνατότητες λήψης macro.

Μια βελτιωμένη κάμερα Telephoto που προσφέρει οπτικό ζουμ 3x.

Μια νέα μπροστινή κάμερα TrueDepth με διάφραγμα ƒ/1,9 που επιτρέπει καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό για φωτογραφίες και βίντεο. Χρησιμοποιώντας την αυτόματη εστίαση για πρώτη φορά, μπορεί να εστιάσει ακόμα πιο γρήγορα σε χαμηλό φωτισμό και να τραβήξει ομαδικές λήψεις από πιο μακριά.

Ένα νέο φλας Adaptive True Tone που έχει επανασχεδιαστεί πλήρως με μια σειρά από εννέα LED που αλλάζουν μοτίβο με βάση την επιλεγμένη εστιακή απόσταση.

Ισχυρά πλεονεκτήματα υπολογιστικής φωτογραφίας όπως Νυχτερινή λειτουργία, Έξυπνο HDR 4, Λειτουργία Πορτραίτου με Πορτραίτο Φωτισμό, Νυχτερινή λειτουργία Πορτραίτο Φωτογραφίες,

Στυλ φωτογραφίας για εξατομίκευση της εμφάνισης κάθε φωτογραφίας και Apple ProRAW.

Μια νέα λειτουργία δράσης για απίστευτα ομαλό βίντεο που προσαρμόζεται σε σημαντικά κουνήματα, κίνηση και δονήσεις, ακόμα και όταν γίνεται λήψη βίντεο στη μέση της δράσης.

Κινηματογραφική λειτουργία, τώρα διαθέσιμη σε 4K στα 30 fps και 4K στα 24 fps.

Ροές εργασιών επαγγελματικού επιπέδου για βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των ProRes3 και Dolby Vision HDR από άκρο σε άκρο.

Το τσιπ A16 Bionic στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max είναι γενιές μπροστά από τον ανταγωνισμό και ξεκλειδώνει απαράμιλλες εμπειρίες όπως το Dynamic Island, τροφοδοτεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όλη την ημέρα, και προσφέρει εντυπωσιακές δυνατότητες υπολογιστικής φωτογραφίας. Με δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης και τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης, η νέα CPU 6 πυρήνων είναι έως και 40 τοις εκατό ταχύτερη από τον ανταγωνισμό και χειρίζεται εύκολα απαιτητικούς φόρτους εργασίας. Το A16 Bionic διαθέτει επιταχυνόμενη GPU 5 πυρήνων με 50 τοις εκατό περισσότερο εύρος ζώνης μνήμης — ιδανικό για παιχνίδια και εφαρμογές με ένταση γραφικών — και ένα νέο Neural Engine 16 πυρήνων ικανό για σχεδόν 17 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Χρησιμοποιώντας την καλύτερη στην κατηγορία της αρχιτεκτονική σύντηξης της Apple για να συνδυάσει την απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας, το τσιπ προσφέρει περισσότερη απόδοση με ένα κλάσμα της ισχύος σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Θεμελιώδης για το επαγγελματικό σύστημα κάμερας, το A16 Bionic παρέχει απίστευτα χαρακτηριστικά υπολογιστικής φωτογραφίας. Η CPU, η GPU, η Neural Engine και ο επεξεργαστής σήματος εικόνας συνεργάζονται άψογα για να υποστηρίζουν το νέο υλικό της κάμερας και να εκτελούν έως και 4 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά φωτογραφία.

Οι πελάτες μπορούν να λάβουν το iPhone 14 Pro για 41,62 $ (ΗΠΑ) το μήνα για 24 μήνες ή 999 $ (ΗΠΑ) πριν από την ανταλλαγή και το iPhone 14 Pro Max για 45,79 $ (ΗΠΑ) το μήνα για 24 μήνες ή 1.099 $ (ΗΠΑ) πριν από την ανταλλαγή από το apple.com/store, στην εφαρμογή Apple Store και στις τοποθεσίες του Apple Store.

Spread the love