Saturday, December 2, 2023
BlogFeaturedΚάμερες

Η ανανεωμένη νέα Leica M11

Η νέα Leica M11 συνδυάζει την εμπειρία της παραδοσιακής φωτογραφίας με rangefinder, με τη σύγχρονη τεχνολογία κάμερας, παρέχοντας μέγιστη ευελιξία σε κάθε φωτογράφο. Διαθέτοντας αποκλειστικό αισθητήρα τριπλής ανάλυσης, διευρυμένο εύρος ISO, διπλή μνήμη, εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ένα βελτιωμένο και διαισθητικό σύστημα μενού, η Leica M11 αντιπροσωπεύει ένα νέο σημείο αναφοράς στην ψηφιακή φωτογραφία και την πιο ευέλικτη κάμερα M-System στην ιστορική ιστορία της Leica.

Στην καρδιά της νέας Leica M11 βρίσκεται ένας αισθητήρας BSI CMOS full frame, με τεχνολογία τριπλής ανάλυσης. Τα αρχεία εικόνας σε μορφή DNG και JPEG μπορούν να εγγραφούν στα 60, 36 ή 18 megapixel. Η επιλογή 60 megapixel προσφέρει άνευ προηγουμένου ποιότητα εικόνας και ανάλυση λεπτομέρειας, εκμεταλλευόμενη το πλήρες οπτικό δυναμικό των πιο πρόσφατων φακών APO της Leica για το M-System – ενώ οι χαμηλότερες αναλύσεις επιτρέπουν ταχύτερη απόδοση της κάμερας, εκτεταμένα μήκη ριπής και μικρότερα αρχεία.

Διατηρώντας παράλληλα την εμβληματική εμφάνιση μιας παραδοσιακής Leica M, ο προσεκτικά βελτιστοποιημένος σχεδιασμός της Leica M11 επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα και την εργονομία. Τα χειριστήρια έχουν τοποθετηθεί σε μια μοναδική διάταξη γύρω από τη νέα οθόνη αφής, 2,3 εκατομμυρίων pixel, υψηλής ανάλυσης. Η δομή του μενού της M11 παραμένει συνεπής με αυτή των Leica SL2 και Q2, με μια πιο φιλική προς το χρήστη εμπειρία.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τη νέα M11», λέει ο Stefan Daniel, Executive Vice President Technology and Operations. «Αυτή η κάμερα είναι άλλο ένα ορόσημο για τη Leica. Η εσωτερική του λειτουργία είναι μια εντελώς νέα εξέλιξη, ενώ το εξωτερικό παραμένει πιστό στο εμβληματικό σχέδιο Leica M.”

«Όπως όλοι γνωρίζουμε», λέει ο Δρ. Andreas Kaufmann, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Leica Camera AG, Wetzlar, «το εμβληματικό Leica M-System συνοδεύει αφοσιωμένους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες, δίνοντάς τους ένα ανώτερο εργαλείο για να παρακολουθήσουν την εποχή τους και δημιουργώντας εξαιρετικές εικόνες. Η νέα M11 θα συνεχίσει αυτή την κληρονομιά με εξαιρετική τεχνολογία, βασισμένη στην εμπειρία από το 1925.”

Η Leica M11 έχει εύρος ευαισθησίας ISO 64 έως 50.000. καταγράφει βάθος χρώματος 14 bit και έχει δυναμικό εύρος έως και 15 στάσεων. Με τον επεξεργαστή Maestro III, η Leica M11 προσφέρει ρευστή και γρήγορη απόκριση, ακόμη και στην υψηλότερη ανάλυση και ποιότητα εικόνας. Με το προαιρετικό ηλεκτρονικό κλείστρο που διαθέτει ταχύτητα κλείστρου έως και 1/16000 του δευτερολέπτου, οι φωτογράφοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται με ανοιχτά διαφράγματα, σε έντονο φως – χωρίς φίλτρα ND. Η M11 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που θα είναι διαθέσιμη η μέτρηση πολλαπλών πεδίων σε λειτουργία rangefinder, δίνοντας στους φωτογράφους ένα πολύτιμο εργαλείο για την επιμέλεια του φωτός.

Η Leica M11 έρχεται σε δυο παραλλαγές. Η παραλλαγή μαύρου φινιρίσματος του Leica M11 διαθέτει επάνω πλάκα από αλουμίνιο υψηλής ποιότητας με επίστρωση ιδιαίτερα ανθεκτική στις γρατσουνιές, με αποτέλεσμα ένα σώμα που είναι περίπου 20% (100 γραμμάρια) ελαφρύτερο από το αντίστοιχο ασημί-χρωμίου. Συγκριτικά, η ασημί παραλλαγή της  M11 διαθέτει κλασική ορειχάλκινη επάνω πλάκα και βάρος 640 γραμμάρια.

Μοναδικό χαρακτηριστικό για τη M11 είναι η εσκεμμένη παράλειψη της παραδοσιακής βάσης, προσφέροντας στους φωτογράφους εύκολη άμεση πρόσβαση στην μπαταρία και την κάρτα SD. Εκτός από την υποδοχή κάρτας SD, η Leica M11 είναι εξοπλισμένη με μια ενσωματωμένη μνήμη αποθήκευσης 64 gigabyte. Ως αποτέλεσμα, η M11 είναι το πρώτο μοντέλο M που αποθηκεύει αρχεία εικόνας ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά μέσα αποθήκευσης. Η μπαταρία των 1800mAh αποθηκεύει 64% περισσότερη ενέργεια από πριν, και σε συνδυασμό με την πιο αποτελεσματική λειτουργία της κάμερας, επιτρέπει σημαντικά μεγαλύτερες περιόδους λήψης με μία μόνο φόρτιση. Επιπλέον, η θύρα USB-C που προστέθηκε πρόσφατα χρησιμεύει επίσης για τη φόρτιση της μπαταρίας της κάμερας, χρησιμοποιώντας τους περισσότερους φορτιστές USB-C.

 

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά pm-63966-Leica_M11_technical_data_EN

Spread the love