Wednesday, May 22, 2024
BlogPhoto Wall Choices

Το νέο Matrice 350 RTK της DJI είναι το απόλυτο εργαλείο για την έρευνα-διάσωση και χαρτογράφηση

Η DJI, θέτει σήμερα ένα νέο πρότυπο για κάθε εμπορικό χειριστή drone με την κυκλοφορία του DJI Matrice 350 RTK (M350 RTK). Είτε χρησιμοποιείται ως επιχειρηματικό εργαλείο είτε για να σώσει ζωές, το M350 RTK είναι μια αναβαθμισμένη πλατφόρμα drone που είναι πιο προσαρμόσιμη, ασφαλέστερη και αποτελεσματική για οποιαδήποτε εναέρια λειτουργία σε δημόσια ασφάλεια, ενέργεια, χαρτογράφηση, υποδομή ή δασοκομία, για να αναφέρουμε μερικές.

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε πώς εμπορικοί πιλότοι drone σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες DJI για να εκτελούν τις δραστηριότητές τους με αυξημένη ασφάλεια και πιο αποτελεσματικά από τη χρήση της παραδοσιακής τεχνολογίας», δήλωσε η Christina Zhang, Ανώτερη Διευθύντρια Εταιρικής Στρατηγικής της DJI. «Οι νέες δυνατότητες που προσφέρει η προηγμένη τεχνολογία του M350 RTK επιτρέπουν στους χειριστές να ξεπεράσουν αυτά τα όρια».

Με τον μέγιστο χρόνο πτήσης των 55 λεπτών, το M350 RTK έχει χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 2,7 κιλών επιτρέποντας στους χειριστές να επιλέξουν ωφέλιμα φορτία για να αντιμετωπίσουν την εργασία τους. Επιπλέον, το νέο DJI O3 Enterprise Transmission προσφέρει στους χρήστες ηρεμία με ζωντανές τροφοδοσίες τριών καναλιών 1080p HD και μέγιστη απόσταση μετάδοσης 20 km. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύστημα πομποδέκτη τεσσάρων κεραιών, το οποίο μπορεί να επιλέξει έξυπνα τις δύο βέλτιστες κεραίες για τη μετάδοση σημάτων, ενώ οι τέσσερις κεραίες λαμβάνουν σήματα ταυτόχρονα. Οι δυνατότητες κατά των παρεμβολών βελτιώνονται σημαντικά και η σταθερότητα της μετάδοσης βελτιστοποιείται.

Η χρήση drone διάσωσης δεν περιμένει για καλές συνθήκες πτήσης, γι’ αυτό η βαθμολογία IP του M350 RTK έχει βελτιωθεί από IP45 σε IP55 και η κάμερα FPV έχει βελτιωθεί για να παρέχει καλύτερη πλοήγηση για ασφαλέστερες νυχτερινές πτήσεις. Διαθέτει επίσης σύστημα διόφθαλμης όρασης έξι κατευθύνσεων drones και ένα σύστημα ανίχνευσης υπέρυθρων για ικανότητες επίγνωσης έξι κατευθύνσεων, εντοπισμού θέσης και ανίχνευσης εμποδίων, παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία κατά την πτήση. Για όσους χρειάζονται πρόσθετη ασφάλεια πτήσης, ένα ραντάρ CSM μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά και να τοποθετηθεί στην κορυφή του drone, προσφέροντας εμβέλεια έως και 30 m για διακριτικά εμπόδια εντός του εύρους ανίχνευσης 360°. Επιπλέον, το M350 RTK ενσωματώνει σχεδιασμό πλεονασμού πολλαπλών επιπέδων τόσο στο σύστημα του αεροσκάφους όσο και στο σύστημα αισθητήρων, επιτρέποντας πιο σίγουρη λειτουργία σε σκληρά περιβάλλοντα.

Το M350 RTK συνοδεύεται από το DJI RC Plus στάνταρ, δίνοντας στον χειριστή μια οθόνη 7 ιντσών με υψηλή φωτεινότητα, την επιλογή Dual Operator Mode και χρόνο λειτουργίας έως και έξι ώρες με μια τυπική εξωτερική μπαταρία WB37. Ανθεκτικό στη σκόνη και αδιάβροχο κατά IP54 και με θερμοκρασία λειτουργίας από -20° έως 50° C (-4° έως 122° F), το RC Plus είναι έτοιμο να υποστηρίξει λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο ακόμη και σε πολύ ζεστά ή κρύα περιβάλλοντα. Μια διαισθητική και ευέλικτη εμπειρία προσφέρεται στον πιλότο μέσω των κουμπιών και των καντράν του ελεγκτή στο μπροστινό, πίσω, επάνω μέρος και τις προσαρμόσιμες λειτουργίες κουμπιών για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις του χρήστη. Η εφαρμογή RC Plus, Pilot 2, αυξάνει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα παρέχοντας μια πλήρη σειρά επιλογών για τη διαχείριση του drone και του έργου, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Οι έξυπνες λειτουργίες μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια οποιασδήποτε ανάπτυξης drone. Το AI Spot Check μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτοματοποίηση των επιθεωρήσεων ρουτίνας και τη λήψη σταθερών αποτελεσμάτων κάθε φορά. ή το PinPoint μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επισημάνετε ένα αντικείμενο με ένα γρήγορο πάτημα και να υπολογίσετε τις συντεταγμένες του και να προβάλετε σε όλες τις προβολές της κάμερας ως εικονίδιο AR, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης.

Η νέα μπαταρία TB65 του M350 RTK έχει 100% αυξημένο αριθμό κύκλων μπαταρίας και μπορεί να φορτιστεί έως και 400 κύκλους, μειώνοντας το κόστος μιας πτήσης. Το σύστημα διπλής μπαταρίας του υποστηρίζει εναλλαγή μπαταριών και επιτρέπει πολλαπλές πτήσεις χωρίς απενεργοποίηση.

Το νέο BS65 Intelligent Battery Station παρέχει μια ενιαία λύση για τη φόρτιση, την αποθήκευση και τη μεταφορά της μπαταρίας. Οι πολλαπλές λειτουργίες φόρτισης επιτρέπουν στον χειριστή να επιλέξει την καλύτερη επιλογή για αυτούς, όπως φόρτιση της μπαταρίας έως και 50% σε λειτουργία αποθήκευσης, εάν η μπαταρία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά για παρατεταμένη χρονική περίοδο ή Ready-to-Fly Λειτουργία, η οποία φορτίζει γρήγορα πολλαπλά σετ μπαταριών στο 90% για να ξεκινήσει η λειτουργία ανά πάσα στιγμή και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Όταν ο σταθμός μπαταρίας είναι συνδεδεμένος στο DJI RC Plus, η εφαρμογή DJI Pilot 2 θα εμφανίσει την κατάσταση της μπαταρίας και τις πληροφορίες υγείας. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ορίσει τον αριθμό των ημερών αυτοεκφόρτισης, να ενημερώσει το firmware, να εξάγει αρχεία καταγραφής και να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλες γρήγορες λειτουργίες με ένα πάτημα.

Το M350 RTK υποστηρίζει ένα μονό αντίζυγο προς τα κάτω, δύο αντίπαλα προς τα κάτω και ένα μονό αντίζυγο προς τα πάνω και διαθέτει ανοιχτή διεπαφή E-Port. Με μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 2,7 kg, το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και τρία χωριστά ωφέλιμα φορτία που αγοράζονται ταυτόχρονα, καλύπτοντας τις ανάγκες διαφορετικών σεναρίων λειτουργίας, όπως η δημόσια ασφάλεια, η επιθεώρηση και η χαρτογράφηση.

Σειρά Zenmuse H20: Το σύστημα τεσσάρων αισθητήρων κάμερας ζουμ, ευρείας κάμερας, θερμικής
φωτογραφική μηχανή και αποστασιόμετρο λέιζερ συνεργάζονται, μαζί με προηγμένους έξυπνους αλγόριθμους, για να προσφέρουν εξαιρετική απόδοση ανίχνευσης και απεικόνισης.

Το Zenmuse H20N ενσωματώνει αισθητήρες αστρικού φωτός στις κάμερες ζουμ και ευρυγώνιας κάμερας. Συνδυάστε το με θερμικές κάμερες διπλού ζουμ και αποστασιόμετρο λέιζερ και ο χρήστης έχει ένα ευέλικτο υβριδικό ωφέλιμο φορτίο που ανεβαίνει στην περίσταση.

Το Zenmuse P1 ενσωματώνει έναν αισθητήρα πλήρους κάδρου με εναλλάξιμους φακούς σταθερής εστίασης σε ένα σταθεροποιημένο αντίζυγο 3 αξόνων. Σχεδιασμένο για πτητικές αποστολές φωτογραμμετρίας, ανεβάζει την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το Zenmuse L1 ενσωματώνει μια μονάδα Livox Lidar, μια IMU υψηλής ακρίβειας και μια κάμερα χαρτογράφησης. Όταν χρησιμοποιείται με την πλατφόρμα πτήσης, αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που σας παρέχει τρισδιάστατα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο όλη την ημέρα, αποτυπώνοντας αποτελεσματικά τις λεπτομέρειες περίπλοκων δομών και παρέχοντας ανακατασκευασμένα μοντέλα υψηλής ακρίβειας.

Ωφέλιμα φορτία τρίτων: Προσαρμοσμένα ωφέλιμα φορτία όπως ανιχνευτές αερίου, μεγάφωνα και πολυφασματικοί αισθητήρες μπορούν να συνδυαστούν με το M350 RTK μέσω του DJI Payload SDK για την επέκταση των πεδίων εφαρμογών.

 

Spread the love