Monday, July 15, 2024
BlogPhoto Wall Choices

Η τεχνολογική έκθεση CES επέστρεψε

Η CES® 2023 άνοιξε με λανσαρίσματα καινοτόμων προϊόντων που θα βοηθήσουν στην επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων. Οι εταιρείες δείχνουν πώς η τεχνολογία μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια και να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας, να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις τροφίμων, να δημιουργήσει πιο βιώσιμα γεωργικά συστήματα, να τροφοδοτήσει έξυπνες πόλεις, να υποστηρίξει την πρόσβαση σε καθαρό νερό και πολλά άλλα. Η CES 2023 είναι 70% μεγαλύτερη από την περσινή έκθεση, με περισσότερες από 3200 εταιρείες που εκθέτουν, συμπεριλαμβανομένων 1000 startups, που διαθέτουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Αυτό περιλαμβάνει καινοτομίες στις μεταφορές και την κινητικότητα, τεχνολογίες προσβασιμότητας, ηλεκτρικά οχήματα, ψηφιακή υγεία, αειφορία, Web3, metaverse και όχι μόνο.

«Το CES επέστρεψε! Οι αίθουσες σφύζουν από ενέργεια και ενθουσιασμό – οι παρευρισκόμενοι, οι εκθέτες και τα μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο είναι παθιασμένοι με τη συγκέντρωση και την προώθηση της βιομηχανίας μας», δήλωσε ο Gary Shapiro, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, CTA. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του CTA για την κατάσταση της βιομηχανίας το πρωί της Πέμπτης, ο Shapiro σημείωσε: «Στην CES 2023, οι νέες καινοτομίες υπόσχονται να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο. Εταιρείες μεγάλες και μικρές επιδεικνύουν καινοτομίες στην κινητικότητα, την ψηφιακή υγεία, την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, την τεχνολογία τροφίμων, το έξυπνο σπίτι, τα ψηφιακά στοιχεία και πολλά άλλα».

Μαζί με τον Shapiro στη σκηνή ήταν και ο John T. Kelley, αντιπρόεδρος και ενεργός διευθυντής εκπομπής, CES, και ο Kinsey Fabrizio, SVP, μέλος, πωλήσεις και μάρκετινγκ στο CTA για να παρέχει ενημερώσεις σχετικά με τις αναμενόμενες τάσεις και τις συνεδρίες στην παράσταση.

Ο Δρ. Carmichael Roberts, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της CTA και ιδρυτής του SOURCE, ήρθε μαζί με τον Shapiro στη σκηνή για να συζητήσουν πώς το SOURCE παρέχει πρόσβαση σε καθαρό νερό μέσω της τεχνολογίας Hydropanel και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που τροφοδοτούνται από τον ήλιο.

Ο Shapiro ανακοίνωσε επίσης τη δεύτερη έκδοση του International Innovation Scorecard της CTA, μια αξιολόγηση πολιτικών και πρακτικών σε όλο τον κόσμο που τροφοδοτούν την τεχνολογική καινοτομία ή εμποδίζουν την πρόοδο. Ένα ρεκόρ 24 χωρών κέρδισε την υψηλότερη κατάταξη του «Πρωταθλητή Καινοτομίας»: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Ο John May, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της John Deere, παρουσίασε την εναρκτήρια ομιλία της CES 2023, αποκαλύπτοντας μια νέα εποχή γεωργίας με προόδους στην τεχνολογία που θα συμβάλουν στη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας για τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό. Η May σημείωσε, «η τεχνολογία επιτρέπει στους αγρότες να δημιουργούν περισσότερα με λιγότερους πόρους – το να κάνεις περισσότερα με λιγότερους είναι η πορεία προς τα εμπρός».

Η Dr. Lisa Su, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AMD, παρέδωσε μια κεντρική ομιλία πριν την παρουσίαση το απόγευμα της Τετάρτης, αποκαλύπτοντας μια ευρεία γκάμα νέων προϊόντων της AMD, που τροφοδοτούν την τεχνητή νοημοσύνη, την υβριδική εργασία, τα παιχνίδια, τους προσαρμοστικούς υπολογιστές και πολλά άλλα. Υπογραμμίζοντας την πεποίθησή της ότι «η τεχνολογία πρέπει να κάνει καλό», η Δρ. Σου τόνισε επίσης τη δύναμη των προσαρμοστικών υπολογιστών για την πρόοδο στην υγειονομική περίθαλψη, το μετασύνδρομο, την εξερεύνηση του διαστήματος και την ψυχαγωγία – όλα αυτά χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου.

Ο Oliver Zipse, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW, παρέδωσε μια απογευματινή κεντρική ομιλία της CES την Τετάρτη. Η Zipse παρουσίασε το «τέλειο ψηφιακό αυτοκίνητο του μέλλοντος» – τη γενιά οχημάτων NEAU KLASSE – και αποκάλυψε το i Vision Dee, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα BMW εξοπλισμένο με υψηλής ποιότητας και προσαρμοστική τεχνητή νοημοσύνη. Τα οχήματα έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή το 2025. «Είμαστε σε θέση να εξερευνήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης για να μετατρέψουμε το αυτοκίνητο σε έναν έξυπνο σύντροφο», δήλωσε ο Zipse.

Ενώ ο εκθεσιακός χώρος της CES άνοιξε στις 5 Ιανουαρίου, η πλήρης εβδομάδα καινοτομίας ξεκίνησε την Τρίτη και την Τετάρτη με την παρουσίαση Tech Trends to Watch του 2023 της CTA, τις συνεντεύξεις Τύπου του CES Unveiled Las Vegas και Media Days.

Ο Αντιπρόεδρος Έρευνας Αγοράς της CTA, Steve Koenig, παρουσίασε τις κορυφαίες τάσεις της τεχνολογίας του 2023 για παρακολούθηση τη Δευτέρα. Νέα έρευνα από την Consumer Technology Association (CTA)® προβλέπει έσοδα λιανικής τεχνολογίας των ΗΠΑ ύψους 485 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023. Αυτά τα νέα δεδομένα τοποθετούν τα έσοδα ελαφρώς πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, μετά από τριετή άνοδο των καταναλωτικών δαπανών τεχνολογίας που κορυφώθηκαν σε ρεκόρ ξεπερνώντας τα 512 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Ενώ η CTA αναμένει ότι μια επικείμενη ύφεση και ο πληθωρισμός θα επιβαρύνουν τις καταναλωτικές δαπάνες το επόμενο έτος, τα έσοδα της βιομηχανίας καταναλωτικής τεχνολογίας θα παραμείνουν περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, με φωτεινά σημεία όπως τεχνολογικές υπηρεσίες, τεχνολογία αυτοκινήτων και τεχνολογία υγείας και φυσικής κατάστασης. Εν τω μεταξύ, πολλές τιμές καταναλωτικής τεχνολογίας έχουν πέσει, καταπολεμώντας έτσι τον πληθωρισμό.

Το Media Days παρουσίασε 25 συνεντεύξεις τύπου από παγκόσμιες μάρκες που αποκάλυψαν προϊόντα και ανακοίνωσαν τα νέα της εταιρείας πριν από την έναρξη της έκθεσης, με ανακοινώσεις όπως:

Advanced Symbolics – Το Polly, ένα εργαλείο έρευνας αγοράς και κοινωνικής ακρόασης με τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην καλύτερη κατανόηση του κοινού και στην πρόβλεψη της ζήτησης.

AVL – Αεροπορικές και διαστημικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως ηλεκτρικού επιβατικού αεροσκάφους μικρού μεγέθους και ενός οχήματος σεληνιακού εδάφους επόμενης γενιάς για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη.

Bosch – Νέα γενιά καινοτομίας που βασίζεται σε έξυπνους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του RideCare Companion, μιας λύσης που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ασφάλεια του οχήματος, ειδικά για την κοινή χρήση οδήγησης.

Canon – Νέες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας που δημιουργούν καθηλωτικές εμπειρίες, όπως τρισδιάστατες βιντεοκλήσεις, συστήματα βίντεο για αθλητικές αρένες και λύση για υβριδικά περιβάλλοντα συσκέψεων.

Continental AG – Παρουσίασε δύο βιώσιμα ελαστικά: το ContiTread EcoPlus Green και το Conti Urban.

Exeger – Ένα τηλεχειριστήριο τηλεόρασης χωρίς μπαταρίες, με φως που χρησιμοποιεί πλήρως προσαρμόσιμη ηλιακή κυψέλη που μετατρέπει το φως εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε καθαρή ενέργεια.

FORVIA – Νέα τεχνολογία οχημάτων που δημιουργεί ένα πιο άνετο και προσαρμόσιμο κινητό περιβάλλον για τους επιβάτες.

HD Hyundai – Παρουσίασε την πιο πρόσφατη τεχνολογία AI για θαλάσσια και σκάφη.

Hisense – Η UX, μια τηλεόραση 85 ιντσών 4K mini-LED QLED που τροφοδοτείται από τη νέα πλατφόρμα ULED X της Hisense και διαθέτει περισσότερες από 20.000 mini-LED.

Holon – Αυτόνομο και πλήρως ηλεκτρικό όχημα κίνησης που μπορεί να χωρέσει 15 επιβάτες σε ταχύτητες έως 37 mph.

Indy Autonomous Challenge – Στις 7 Ιανουαρίου στο Las Vegas Motor Speedway, εννέα ανταγωνιστικές πανεπιστημιακές ομάδες θα προωθήσουν την τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων.

LG Electronics – Επόμενη γενιά τηλεοράσεων OLED, συμπεριλαμβανομένης μιας τηλεόρασης OLED 97 ιντσών με ασύρματη τεχνολογία ικανή για μετάδοση βίντεο και ήχου σε πραγματικό χρόνο έως και 4K 120 Hz.

Luminar Technologies – Σύστημα Lidar και χάρτες για αυτόνομα οχήματα.

Η εφαρμογή OMRON Healthcare – VISO υγειονομικής περίθαλψης, η υπηρεσία απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών επιτρέπει στους ασθενείς να εργάζονται εξ αποστάσεως με τον γιατρό τους για τη διαχείριση προβλημάτων υγείας.

Τεχνολογία OVR – Τεχνολογία αρώματος ION σε φορητό ασύρματο ακουστικό VR που φέρνει την αίσθηση της όσφρησης στην ψηφιακή εμπειρία.

Panasonic – το MZ2000, με νέο σχεδιασμό πάνελ κατασκευασμένο με τεχνολογία Micro Lens Array, παρέχοντας ισχυρότερη μέγιστη φωτεινότητα και βελτιωμένη μέση φωτεινότητα.

Positec – Μη επανδρωμένο αυτόματο ρομποτικό χλοοκοπτικό με κάμερα ευρείας γωνίας HD και ρομποτικό καθαριστικό δαπέδων εσωτερικού χώρου που καθαρίζεται και ξαναγεμίζει μόνο του.

Samsung – The SmartThings Station, ένας έξυπνος οικιακός κόμβος ασύρματης φόρτισης που συνδέει ένα ευρύ φάσμα οικιακών συσκευών και προϊόντων, από θερμοστάτες έως φώτα.

Sony – Η Sony Honda Mobility αποκάλυψε το πρωτότυπο αυτοκίνητό της, Afeela.

Soundskirt – Τεχνολογία ήχου – κατευθυντικό μικρόφωνο MEMS που υπόσχεται να αντικαταστήσει το παραδοσιακό μικρόφωνο, ικανό να απομονώσει τη φωνή ενός ατόμου ενώ εξαλείφει άλλους ήχους.

TCL – Τα τηλέφωνα της σειράς 40, συμπεριλαμβανομένων των TCL 408, 40 S και 40 R 5G.

Valeo – Λύσεις που κάνουν την οδήγηση και τις πόλεις ασφαλέστερες, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου στύλου φωτισμού για την ανίχνευση των πεζών και της ροής της κυκλοφορίας, καθώς και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

ZF – Η νέα έκδοση πολλαπλών τομέων του υπολογιστή υψηλής απόδοσης ZF ProAI επιτρέπει στους OEM να εκτελούν λειτουργίες που βασίζονται σε τομείς σε ξεχωριστούς πίνακες σε έναν μόνο κεντρικό υπολογιστή.

Η CES 2023 διαρκεί έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, με περιεχόμενο κατ’ απαίτηση διαθέσιμο έως τον Φεβρουάριο.

Spread the love