Monday, March 4, 2024
BlogPhoto Wall ChoicesΦακοί

Νέος ευρυγώνιος ζουμ φακός από τη TAMRON για mirrorless κάμερες FUJIFILM X-mount APS-C

Η Tamron ανακοινώνει την κυκλοφορία του 11-20mm F/2.8 Di III-A RXD , φακού ζουμ εξαιρετικά ευρυγώνιου διαφράγματος για mirrorless κάμερες FUJIFILM X-mount APS-C , στις 30 Μαΐου 2023, στα 829 $ USD/1099 $ CAD.

Ο υπερευρυγώνιος φακός zoom TAMRON 11-20mm F2.8 διαθέτει σταθερό διάφραγμα F2,8. Ακόμη και με το γρήγορο διάφραγμα F2.8, ο φακός είναι πολύ μικρός και έχει τέλεια ισορροπία όταν συνδέεται σε ένα συμπαγές σώμα κάμερας APS-C. Με το ισοδύναμο εύρος ζουμ πλήρους κάδρου 16,5-30 mm, είναι ο ιδανικός φακός για καθημερινή χρήση. Στο άκρο εξαιρετικά ευρυγώνιο 11 mm, ο φακός επιτρέπει εκπληκτική απόδοση λήψης κοντινής απόστασης, με το MOD (ελάχιστη απόσταση αντικειμένου) 0,15 m (5,9 ίντσες) και τη μέγιστη αναλογία μεγέθυνσης 1:4. Αυτή η δυνατότητα δημειουργεί ευρυγώνια λήψη macro που εκμεταλλεύεται τη μοναδική προοπτική που μπορούν να προσφέρουν μόνο οι υπερευρυγώνιοι φακοί. Επιπλέον, ο αθόρυβος κινητήρας βηματικού AF RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) είναι ιδανικός τόσο για ακίνητη όσο και για χρήση βίντεο. Ο φακός είναι ανθεκτικός στην υγρασία και έχει κατασκευαστεί από ανθεκτική επίστρωση φθορίου που παρέχει επιπλέον προστασία κατά τη λήψη σε εξωτερικούς χώρους. Το συμπαγές μέγεθος, το γρήγορο διάφραγμα F2.8, το πρακτικό εύρος ζουμ και η εξαιρετική ποιότητα εικόνας καθιστούν το ζουμ 11-20 mm ιδανική επιλογή για φωτογραφίες σε ταξίδια, τοπίο, δρόμο και άλλα.

Σημαντικά σημεία του φακού

1. Εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός zoom με γρήγορο διάφραγμα F2.8 και εξαιρετική χρηστικότητα

Ο 11-20mm F2.8 είναι ένας υπερευρυγώνιος φακός zoom με διάφραγμα F2,8 σε όλο το εύρος ζουμ. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά συμπαγές (86,5 mm / 3,4 ίντσες) και ελαφρύ (335 g / 11,8 oz). Με αυτή τη μεγάλη φορητότητα, παρέχει μια άνετη εμπειρία χρήστη για φωτογραφία και για λήψη βίντεο χρησιμοποιώντας ένα μικρό τρίποδο ή gimbal.

Μπορείτε να απολαύσετε τον μοναδικό και ισχυρό κόσμο της υπερευρυγώνιας φωτογραφίας στο άκρο 11 mm (ισοδύναμο πλήρους κάδρου 16,5 mm). Ιδανικό για καθημερινή χρήση, η εστιακή απόσταση 20 mm (ισοδύναμο πλήρους κάδρου 30 mm) είναι κατάλληλη για casual στιγμιότυπα, όπως λήψη δρόμου. Με τη χρησιμότητά του που βασίζεται στη συμπαγή, ελαφριά σχεδίαση και το γρήγορο διάφραγμα F2.8, το F2.8 11-20 mm παρέχει μια συναρπαστική εμπειρία λήψης με μεγαλύτερη ελευθερία σε διάφορες καταστάσεις λήψης.

2. Εξαιρετική οπτική απόδοση

Η κατασκευή 11-20mm F2.8 περιλαμβάνει 12 στοιχεία σε 10 ομάδες. Δύο με ακρίβεια τοποθετημένα στοιχεία φακού GM (Glass Molded Aspherical) εξασφαλίζουν υψηλή ανάλυση σε ολόκληρη την εικόνα, από άκρη σε άκρη. Επιπλέον, το 11-20mm F2.8 ενσωματώνει ένα XLD (eXtra Low Dispersion) και δύο LD (Low Dispersion) στοιχεία φακού για την παραγωγή ευκρινών εικόνων με εξαιρετικά διορθωμένες οπτικές εκτροπές. Διαθέτει επίσης την επίστρωση BBAR-G2 (Broad-Band Anti-Reflection Generation 2) που καταστέλλει τα φαντάσματα και τις εκλάμψεις στο ελάχιστο επίπεδο και αποκαλύπτει τις μικρές λεπτομέρειες των αντικειμένων ακόμα και όταν το θέμα είναι φωτισμένο με οπίσθιο φωτισμό. Ο συνδυασμός χαρακτηριστικών εναρμονίζεται για να παρέχει ευκρινείς εικόνες με φυσικά χρώματα και πλούσιο κορεσμό.

3. Εξαιρετικά αθόρυβη μονάδα βηματικού κινητήρα RXD ιδανική για χρήση βίντεο

Ο μηχανισμός κίνησης AF ενσωματώνει τη μονάδα βηματικού κινητήρα RXD της TAMRON. Αυτή η πολύ γρήγορη και ακριβής λειτουργία αυτόματης εστίασης επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν την ευκρινή εστίαση σε θέματα που κινούνται συνεχώς και είναι ιδανική τόσο για ακίνητη όσο και για χρήση βίντεο. Χάρη στην εξαιρετικά αθόρυβη αυτόματη εστίαση, ο φακός μπορεί να χρησιμοποιηθεί διακριτικά για λήψη σε εσωτερικούς χώρους, δημιουργία περιεχομένου βίντεο και άλλες καταστάσεις που απαιτούν χαμηλά επίπεδα θορύβου.

4. MOD 0,15 m (5,9 in) στην εστιακή απόσταση 11 mm για δημιουργική μακροεντολή εξαιρετικά ευρείας γωνίας

Το 11-20mm F2.8 διαθέτει MOD 0,15m (5,9 in) σε ρύθμιση 11mm και 0,24m (9,4 in) στο άκρο 20mm. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη και πιο ευέλικτη απόδοση λήψης κοντινής απόστασης από τους υπάρχοντες φακούς ζουμ εξαιρετικά ευρείας γωνίας στο μεγαλύτερο εστιακό τους μήκος. Στη ρύθμιση 11 χιλιοστών, ο φακός έχει εκπληκτική μέγιστη αναλογία μεγέθυνσης 1:4 που επιτρέπει ευρυγώνια μακρο φωτογραφία που αναπαράγει την προοπτική μοναδική για φακούς εξαιρετικά ευρείας γωνίας, ενώ παράλληλα αξιοποιεί το εκφραστικό bokeh που παρέχεται από το γρήγορο, μέγιστο διάφραγμα αυτού. φακός.

5. Η ανθεκτική στην υγρασία κατασκευή και η επίστρωση φθορίου παρέχουν επιπλέον προστασία
Οι στεγανοποιήσεις βρίσκονται στην περιοχή στήριξης του φακού και σε άλλες κρίσιμες θέσεις για να αποτρέψουν τη διείσδυση υγρασίας ή/και σταγόνες βροχής και να προσφέρουν κατασκευή ανθεκτική στην υγρασία. Επίσης, η μπροστινή επιφάνεια του στοιχείου του φακού είναι επικαλυμμένη με μια προστατευτική ένωση φθορίου που έχει εξαιρετικές ιδιότητες απώθησης νερού και λαδιού.

Προδιαγραφές

Μοντέλο: B060
Εστιακό μήκος: 11-20 mm (για μορφή πλήρους κάδρου χωρίς καθρέφτη: 16,5-30 mm ισοδύναμο οπτικό πεδίο)
Μέγιστο διάφραγμα: F2.8
Γωνία θέασης (διαγώνιος): 105° 20′-71° 35’ (για μορφή πλαισίου APS-C χωρίς καθρέφτη)
Οπτική κατασκευή: 12 στοιχεία σε 10 ομάδες
Ελάχιστη απόσταση αντικειμένου: 0,15m /5,9 in (WIDE), 0,24m /9,4 in (TELE)
Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης: 1:4 (WIDE) / 1:7,6 (TELE)
Μέγεθος φίλτρου: Ø67mm
Μέγιστη Διάμετρος: Ø73mm
Μήκος[2]: 86,5 mm (3,4 ίντσες)
Βάρος: 335 g (11,8 oz)
Λεπίδες διαφράγματος: 7 (κυκλικό διάφραγμα)
Ελάχιστο διάφραγμα: F16
Βασικά αξεσουάρ: Κουκούλα σε σχήμα λουλουδιού, καπάκια φακών
Συμβατές βάσεις: FUJIFILM X-mount

 

Spread the love