Thursday, July 25, 2024
BlogPhoto Wall Choices

Νέο Air 3 Drone της DJI – Με δυο κύριες κάμερες

Η DJI,  παρουσιάζει το DJI Air 3, μια νέα ισχυρή προσθήκη στη σειρά Air Series με διπλές κύριες κάμερες. Διαθέτοντας μια ευρυγώνια κάμερα και μια μεσαία τηλε κάμερα 3x, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους χρήστες να έχουν μια αίσθηση συμπίεσης στις λήψεις τους και προσφέρει μεσαία εστιακή απόσταση σε περισσότερους λάτρεις της αεροφωτογραφίας. Αυτό το προηγμένο all-round drone προσφέρει τεράστιες λεπτομέρειες εικόνας και αβίαστα εκπληκτικά πλάνα με τις δύο κάμερες που προσφέρουν φωτογραφίες 48MP και βίντεο HDR 4K/60fps. Έως 46 λεπτά χρόνος πτήσης, η ανίχνευση εμποδίων, το σύστημα μετάδοσης βίντεο O4 HD και πολλές άλλες βασικές λειτουργίες θα βοηθήσουν τους χρήστες να κατακτήσουν περαιτέρω την αεροφωτογράφηση.

«Το DJI Air 3 είναι το πρώτο drone της σειράς Air μας που προσφέρει επαγγελματικά χαρακτηριστικά όπως διπλές κύριες κάμερες και “πανκατευθυντική” ανίχνευση εμποδίων και ταυτόχρονα διατηρεί τις ελαφριές δυνατότητές του με βάρος μόλις 720 g για περισσότερη ελευθερία και ευελιξία», δήλωσε ο Ferdinand Wolf. , Creative Director στο DJI. “Το drone είναι το τέλειο ολοκληρωμένο εργαλείο για τις υπαίθριες περιπέτειές σας και σας προσφέρει μια πιο διαφορετική γλώσσα κάμερας.”

Το DJI Air 3 διαθέτει το πρώτο σύστημα διπλής κύριας κάμερας της σειράς Air, το οποίο ενσωματώνει μια ευρυγώνια κάμερα CMOS 1/1,3 ιντσών και μια μεσαία τηλε κάμερα CMOS 3x 1/1,3 ιντσών σε έναν συμπαγή χώρο. Οι δύο κάμερες έχουν το ίδιο μέγεθος αισθητήρα αλλά διαφορετικές εστιακές αποστάσεις, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα πιο σταθερή ποιότητα εικόνας και πιο διαφορετική γλώσσα της κάμερας.

Με την ευρυγώνια κάμερα, τα τοπία μπορούν να αποτυπωθούν πληρέστερα. Προσφέρει μέγεθος pixel 2,4μm, ισοδύναμο φορμά 24mm και διάφραγμα F1.7. Η 3x Medium Tele Camera προσφέρει μέγεθος pixel 2,4μm, ισοδύναμο φορμά 70mm και διάφραγμα F2,8.

Η μεσαία τηλε κάμερα 3x μπορεί να επιτύχει οπτικό ζουμ 3x και επίσης να δημιουργήσει μια ισχυρή αίσθηση χωρικής συμπίεσης, επιτρέποντας μια μοναδική προοπτική να παρουσιάσει τον χρήστη ή οποιονδήποτε άλλον ως αντικείμενο αεροφωτογράφησης.

Οι χειριστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ευρυγώνιο FOV της ευρυγώνιας κάμερας για να “αγκαλιάσουν” ολόκληρο το τοπίο ή να μεταβούν στη μεσαία τηλε κάμερα 3x και να απαθανατίσουν το θέμα ως τολμηρό εστιακό σημείο, με το τοπίο πριν και πίσω από το θέμα φαινομενικά προσιτό. Και οι δύο κάμερες προσφέρουν φωτογραφίες 48MP όχι μόνο για να προσφέρουν πραγματικές λεπτομέρειες, αλλά και για να υποστηρίζουν τη μετά την περικοπή για εύκολη δευτερεύουσα σύνθεση.

Το DJI Air 3 διαθέτει δύο αισθητήρες CMOS 1/1,3 ιντσών που υποστηρίζουν διπλό εγγενές ISO για άμεση έξοδο βίντεο HDR 4K/60fps σε υψηλούς ρυθμούς καρέ και έως 4K/100fps μέγιστο. Προδιαγραφές βίντεο τώρα ακόμη και χωρίς περικοπή FOV σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το DJI Air 2S. Αυτά τα βίντεο μπορούν να καταγράψουν πλούσιες χρωματικές λεπτομέρειες και φυσικές μεταβάσεις φωτισμού για να αποκαταστήσουν το εκπληκτικό τοπίο μπροστά στα μάτια σας. Και οι δύο κάμερες υποστηρίζουν λειτουργίες χρώματος 10-bit D-Log M και 10-bit HLG. Η λειτουργία D-Log M 10-bit μπορεί να διατηρήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον έλεγχο και τη σκιά για πιο ευέλικτη μετα-παραγωγή.

Το DJI Air 3 είναι το πρώτο drone της σειράς Air που υποστηρίζει κατακόρυφη λήψη βίντεο 2,7K (9:16), το οποίο μπορεί να κοινοποιηθεί αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του στην Air Series, το DJI Air 3 έχει 48% μεγαλύτερο μέγιστο χρόνο πτήσης έως και 46 λεπτά. Έτσι, οι πιλότοι μπορούν να αναζητήσουν την καλύτερη θέση και να προσαρμόσουν τη σύνθεση με περισσότερη ηρεμία κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Ο νέος διανομέας φόρτισης μπαταρίας υποστηρίζει λειτουργία συσσώρευσης ισχύος. Οι χρήστες μπορούν να πατήσουν και να κρατήσουν πατημένο το κουμπί λειτουργίας για να μεταφέρουν την υπολειπόμενη ισχύ από πολλές μπαταρίες στην μπαταρία με την υψηλότερη υπολειπόμενη ισχύ. Αυτή η δυνατότητα δίνει στους πιλότους την ελευθερία και την ευελιξία να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πτήση τους κατά τη διάρκεια, για παράδειγμα, πεζοπορίας στα βουνά ή ποδηλασίας στο δάσος, όπου οι δυνατότητες φόρτισης είναι περιορισμένες.

Το DJI Air 3 είναι το πρώτο drone της σειράς Air που περιλαμβάνει “πανκατευθυντική” ανίχνευση εμποδίων. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει την πλήρη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, επιτρέποντας στο drone να ανιχνεύει εμπόδια προς όλες τις κατευθύνσεις. Μπροστά και πίσω το drone είναι εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι φακούς fisheye για την επίτευξη ανίχνευσης προς τα εμπρός, προς τα πίσω, αριστερά, δεξιά και προς τα πάνω, ενώ το κάτω μέρος είναι εξοπλισμένο με διόφθαλμους φακούς και 3D TOF, επιτυγχάνοντας ισχυρή “πανκατευθυντική” ανίχνευση εμποδίων.

Όταν εντοπιστεί ένα εμπόδιο, το DJI Air 3 μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το APAS 5.0 για να αποφεύγει ενεργά και να παρακάμπτει ομαλά τα εμπόδια, γεγονός που εξασφαλίζει αδιάκοπη λήψη για μια πολύ βελτιωμένη εμπειρία πτήσης. Ακόμη και ως αρχάριοι αεροφωτογραφίες, οι χρήστες μπορούν να πετάξουν με αυτοπεποίθηση και να ξεκλειδώσουν πιο δημιουργικές ιδέες. Η λειτουργία ActiveTrack λύνει περαιτέρω τα χέρια των πιλότων και συνεργάζεται με το Advanced RTH για την επίτευξη πλήρως αυτόματης πτήσης καθώς και την επιστροφή στο σπίτι χωρίς ανησυχίες.

Το σύστημα μετάδοσης βίντεο O4 επόμενης γενιάς προσδίδει στο DJI Air 3 εξαιρετική απόδοση. Όχι μόνο προσφέρει απόσταση μετάδοσης έως και 20 km, αλλά βελτιώνει περαιτέρω τη σταθερότητα της μετάδοσης για να αποφύγει τη ζωντανή προβολή τραυλισμού για ασφαλέστερη πτήση. Υποστηρίζει ζωντανές ροές έως και 1080p/60fps και ο υψηλότερος ρυθμός καρέ εξασφαλίζει μια πιο ομαλή εμπειρία προβολής.

Έξυπνα χαρακτηριστικά, άπειρη έμπνευση

FocusTrack και για τις δύο κάμερες: Αποτελείται από Spotlight 2.0, ActiveTrack 5.0 και Point of Interest 3.0. Το FocusTrack διατηρεί το θέμα στο κέντρο του κάδρου. Όταν χρησιμοποιείτε τη μεσαία τηλεκάμερα 3x, θα δημιουργηθεί μια μοναδική αίσθηση χωρικής συμπίεσης για να τονίσει τον χειριστή ή οποιοδήποτε άλλο άτομο ως θέμα σε καταπληκτική κατάσταση.

QuickShots: Εξουσιοδοτεί το DJI Air 3 να εκτελεί δημιουργικές κινήσεις της κάμερας όπως Rocket, Dronie, Circle, Helix, Boomerang και Asteroid.

Κατακόρυφη λήψη 2,7K: Το DJI Air 3 υποστηρίζει κατακόρυφη λήψη βίντεο 2,7K με διπλή κάμερα. Η ευρυγώνια κάμερα μπορεί να περιλαμβάνει πλούσιες πληροφορίες εικόνας, ενώ η μεσαία τηλεκάμερα 3x μπορεί να απεικονίσει τον πιλότο ή άλλους ως θέμα, διευκολύνοντας πιο εντυπωσιακή κάθετη αεροφωτογράφηση. Η απόδοση κάθετης λήψης 2,7K μπορεί να κοινοποιηθεί αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς επεξεργασία.

MasterShots: Επιτρέπει στο DJI Air 3 να εκτελεί αυτόματα διάφορες κινήσεις της κάμερας, να τραβάει πολλά κλιπ, να επεξεργάζεται τα κλιπ και να προσθέτει μουσική για να δημιουργεί γρήγορα και αβίαστα κινηματογραφικά πλάνα.

Νυχτερινή λειτουργία: Χάρη στον αλγόριθμο μείωσης θορύβου, το DJI Air 3 μπορεί να καταγράψει καθαρό υλικό έως και 4K/30fps σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού.

Hyperlapse: Επιλέξτε από τέσσερις δευτερεύουσες λειτουργίες Free, Circle, Course Lock και Waypoint για να τραβήξετε μέχρι 4K οριζόντια ή 2,7K κατακόρυφα πλάνα timelapse.

Αργή κίνηση: Επιλέξτε 4K/100fps ή 1080p/100fps για απευθείας εγγραφή βίντεο αργής κίνησης 4x.

SmartPhoto 3.0: Σε λειτουργία μονής λήψης, το DJI Air 3 χρησιμοποιεί το SmartPhoto 3.0 από προεπιλογή, το οποίο μπορεί να επιλέξει αυτόματα μεταξύ HDR, υπερφωτισμού και αναγνώρισης σκηνής σύμφωνα με το σενάριο για καλύτερα αποτελέσματα απεικόνισης. Σε μορφή HDR DNG, η κάμερα μπορεί να καταγράψει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος με ενσωματωμένη βελτίωση αντίθεσης. Το αρχείο εικόνας μπορεί να επιτύχει ποιότητα σε επίπεδο JPG στο λογισμικό μετά την επεξεργασία, μειώνοντας τη δυσκολία της μετα-παραγωγής.

QuickTransfer: Γρήγορη λήψη φωτογραφιών και βίντεο από το αεροσκάφος στο smartphone σας μέσω ασύρματης σύνδεσης, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια.

LightCut: Συνδέστε το DJI Air 3 ασύρματα στην εφαρμογή LightCut του τηλεφώνου για έξυπνη αναγνώριση στιγμών και επεξεργασία με ένα πάτημα. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε το υλικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εξοικονομώντας χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνο.

Επεξεργασία με ένα πάτημα: Εντοπίζει έξυπνα τη σύνθεση και τη διαδρομή πτήσης, επιλέγει κλιπ με λεπτή σύνθεση και σταθερές κινήσεις της κάμερας, ταιριάζει αυτόματα με το καλύτερο πρότυπο και ηχητικά εφέ και, στη συνέχεια, δημιουργεί ένα κινηματογραφικό βίντεο χωρίς κόπο.

Εφέ Tilt-Shift: Απολαύστε απίστευτα εφέ που κάνουν τη λήψη να φαίνεται μινιατούρα και σαν παιχνίδι με ένα μόνο πάτημα. Εφαρμόστε αυτή τη δυνατότητα σε πλάνα που τραβήχτηκαν με τη μεσαία τηλε κάμερα 3x για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Waypoint Flight: Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην Air Series. Ο χρήστης μπορεί να σχεδιάσει εκ των προτέρων διαδρομές πτήσης και ενέργειες λήψης για το DJI Air 3 για να επιτύχει δύσκολες κινήσεις της κάμερας, όπως μία λήψη. Οι πιλότοι μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν μια διαδρομή πτήσης για να επαναλάβουν την ίδια αποστολή ακριβώς αργότερα, καθιστώντας εύκολη τη δημιουργία βίντεο timelapse μεγάλης διάρκειας που καταγράφουν μεταβάσεις όπως μέρα σε νύχτα ή εποχή σε εποχή.

Το DJI Air 3 είναι διαθέσιμο για παραγγελία στις ακόλουθες διαμορφώσεις:

DJI Air 3 (DJI RC-N2) στη λιανική τιμή των $1.099

DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC-N2) στη λιανική τιμή των 1.349 $

DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC 2) στη λιανική τιμή των 1.549 $

Spread the love