Tuesday, July 23, 2024
BlogPhoto Wall ChoicesΚάμερες

Leica Q3: Η επόμενη γενιά full frame compact κάμερας με νέες δυνατότητες και γρήγορο φακό Summilux

Η Leica Camera AG παρουσιάζει την 3η γενιά της επιτυχημένης οικογένειας Leica Q, τη Leica Q3. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής, ο διαχρονικός και κομψός σχεδιασμός και η απλή λειτουργία κάνουν αυτή την οικογένεια καμερών -full frame- σταθερής εστιακής απόστασης να ξεχωρίζει. Έχουν λάβει μεγάλη εκτίμηση παγκοσμίως από το 2015 τόσο από φωτογράφους όσο και δημιουργούς. Η νέα κάμερα Leica Q3 προσφέρει τέλεια αποτελέσματα φωτογραφιών και βίντεο. εξοπλισμένο με έναν από τους ταχύτερους φακούς της αγοράς με ενσωματωμένη λειτουργία macro και ένα ολόκληρο πακέτο νέων χαρακτηριστικών.

Στην καρδιά του Leica Q3 βρίσκεται ο νέος αισθητήρας BSI-CMOS με τεχνολογία Triple-Resolution-Technology. Με ανάλυση είτε 60, 36 ή 18 MP, μπορούν να δημιουργηθούν ακατέργαστες εικόνες χρησιμοποιώντας τη μορφή DNG ή επεξεργασμένα αρχεία JPEG με τέλεια εμφάνιση, απευθείας από την κάμερα. Κατά τη λήψη με 60 MP αποτυπώνονται ακόμη και οι καλύτερες λεπτομέρειες. Η λήψη με 36 ή 18 MP επιτρέπει ταχύτερη λειτουργία της κάμερας, μεγαλύτερες ακολουθίες εικόνων και μικρότερα μεγέθη αρχείων. Η Leica Q3 χρησιμοποιεί ολόκληρο το μέγεθος του αισθητήρα για όλες τις αναλύσεις με εύρος ευαισθησίας ISO 50 έως 100.000 και η τελευταία γενιά του επεξεργαστή της σειράς Maestro με τεχνολογία L2 εξασφαλίζει εξαιρετικές ταχύτητες λειτουργίας.

Η κατασκευή του Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH. είναι ένα οπτικό αριστούργημα. Με την ενσωματωμένη λειτουργία macro, επιτρέπει κοντινές λήψεις από ελάχιστη απόσταση εστίασης 17 cm. Σε συνδυασμό με την υψηλή του ανάλυση, αυτό το μέλος της οικογένειας Q 3ης γενιάς προσφέρει επίσης εκτεταμένο ψηφιακό ζουμ. Αυτό επιτρέπει στο χρήστη να κάνει ζουμ στα εστιακά μήκη των 28, 35, 50, 75 mm και τώρα επίσης 90 mm. Δύο νέοι και πρακτικοί βοηθοί, το Leica Perspective Control (LPC) και το Leica Dynamic Range (LDR), εξασφαλίζουν επίσης τέλειες εικόνες JPEG χωρίς καμία επεξεργασία της εικόνας μετά.

Σημαντική εξέλιξη έχει γίνει και στο σύστημα αυτόματης εστίασης του Q3. Ένα νέο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης εξασφαλίζει εξαιρετικά γρήγορη, ακριβή εστίαση και παρακολούθηση αντικειμένων. Εκτός από την αυτόματη εστίαση αντίθεσης υψηλής ακρίβειας, το σύστημα DFD και η αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης, σε συνδυασμό με την έξυπνη αναγνώριση θέματος, υποστηρίζουν τη λήψη ευκρινών και λαμπρών εικόνων, όλες με ευκρίνεια και ευκρίνεια στο νέο σκόπευτρο OLED 5,76 MP.

Η νέα ανακλινόμενη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 3 ιντσών με μηχανισμό κλίσης υψηλής ποιότητας παρέχει μοναδικές γωνίες θέασης και δημιουργεί ακόμα περισσότερες δημιουργικές ευκαιρίες κατά τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Επιπλέον, ακόμη και με την κινητή οθόνη, το Leica Q3 εξακολουθεί να παρέχει προστασία από τη σκόνη και το νερό χάρη στην πιστοποίηση IP52.

Η Leica Q3 συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την απρόσκοπτη και γρήγορη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth και Wi-Fi. Η κάμερα είναι εξοπλισμένη με προηγμένη τεχνολογία Multiple Input Multiple Output (MIMO), η οποία έχει αυξήσει την ταχύτητα μεταφοράς στην εφαρμογή Leica FOTOS έως και 10 φορές σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ανεβάζοντας τη ροή δημιουργικών εργασιών για φορητές συσκευές στο επόμενο επίπεδο. Με σταθερή σύνδεση και υψηλούς ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων στην εφαρμογή Leica FOTOS, τα βίντεο μπορούν τώρα να φορτωθούν από την κάμερα σε ένα smartphone ή να εισαχθούν ειδικά «Leica Looks» στην κάμερα για όμορφες εικόνες JPEG. Διάφοροι τρόποι σύνδεσης από «Eco» έως «Performance» βελτιώνουν τη ροή εργασίας και τη διαχείριση ενέργειας για φορητές συσκευές του Leica Q3. Η πιστοποίηση Apple “Made for iPhone® and iPad®” αξεσουάρ και το καλώδιο Leica FOTOS που περιλαμβάνεται, καθιστούν το Leica Q3 το ιδανικό εργαλείο για να εκφράσετε το δημιουργικό όραμα των χρηστών που εργάζονται με αυτό καθημερινά.

Με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 8k και εξαιρετικά αποδοτικούς κωδικοποιητές όπως το H.265 και το ProRes της Apple, το πανίσχυρο Leica Q3 καλύπτει πλέον τις ανάγκες όλων των δημιουργών περιεχομένου. Η σύνδεση εξωτερικών συσκευών όπως gimbals, power banks και συσκευές εγγραφής οθόνης εξασφαλίζεται απευθείας μέσω USB-C και HDMI. Η συνδεδεμένη λήψη με το Capture One ή το πρόσθετο Adobe Lightroom υποστηρίζεται επίσης μέσω της σύνδεσης καλωδίου USB-C και εμπλουτίζει περαιτέρω τα πεδία εφαρμογής για αυτήν τη συμπαγή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Η πλήρως ασύρματη φόρτιση είναι επίσης πλέον δυνατή με τη νέα επιφάνεια φόρτισης Leica και την ξεχωριστή λαβή κάμερας. Αυτή η κομψή βάση φόρτισης επαναφορτίζει άνετα τη νέα ισχυρή μπαταρία BC-SCL6 του Q3 και πολλές άλλες συσκευές συμβατές με Qi.

Το Leica Q3 θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε όλα τα καταστήματα Leica, το ηλεκτρονικό κατάστημα Leica και τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους. Η προτεινόμενη λιανική τιμή θα είναι 5.950,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Spread the love