Monday, February 26, 2024
BlogPhoto Wall Choices

Ήρθε το νέο Mavic 3 Pro από την DJI – Το πρώτο με τρεις οπτικές κάμερες

Η DJI,  παρουσιάζει το Mavic 3 Pro, ένα κορυφαίο drone με σύστημα τριπλής κάμερας που εγκαινιάζει μια νέα εποχή λήψης εναέριου περιεχομένου φιλοξενώντας τρεις κάμερες με διαφορετικές εστιακές αποστάσεις. Διαθέτοντας τη διάσημη κάμερα Hasselblad του Mavic, δύο τηλεκάμερες, μέγιστο χρόνο πτήσης 43 λεπτών, το χαρακτηριστικό Omnidirectional Obstacle Sensing της DJI και τη μετάδοση βίντεο HD 15km, το Mavic 3 Pro επιτρέπει στους δημιουργούς να ξεπεράσουν τα όρια της δημιουργικότητάς τους.

«Στην DJI εξελίσσουμε συνεχώς τα προϊόντα μας για να βοηθήσουμε στη λήψη συναρπαστικών τοπίων και στην εξερεύνηση της οπτικής αφήγησης τόσο μέσω βίντεο όσο και μέσω φωτογραφιών», δήλωσε ο Ferdinand Wolf, Creative Director της DJI. «Ο συνδυασμός τριπλής κάμερας του Mavic 3 Pro δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ σύνθεσης λήψης με ένα μόνο πάτημα, επιτρέποντας στους δημιουργούς περιεχομένου μεγαλύτερη ποικιλία λήψεων σε λιγότερο χρόνο από ποτέ. Ανυπομονούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το drone για να αλλάξουν την αντίληψη των θεατών για το χώρο και την απόσταση».

Το Mavic 3 Pro διαθέτει απόδοση απεικόνισης επόμενου επιπέδου χάρη στο σύστημα τριπλής κάμερας με πολλαπλές εστιακές αποστάσεις (24mm/70mm/166mm) που επιτρέπει στους χρήστες να εκφράσουν πλήρως το δημιουργικό τους όραμα με δυνατότητες πολλαπλών σεναρίων. Είτε πρόκειται για δημιουργία περιβάλλοντος με την ευρεία γωνία, μετακίνηση σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και στη συνέχεια εστίαση σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή χαρακτήρα, κάθε κάμερα δίνει στον χρήστη τον πλήρη έλεγχο της αφήγησης της μοναδικής οπτικής ιστορίας του.

Με την κάμερα 4/3 CMOS Hasselblad της σειράς Mavic 3, το Mavic 3 Pro είναι ένα σκαλοπάτι για επαγγελματική δημιουργία υψηλών προδιαγραφών. Η κάμερα Hasselblad υποστηρίζει τη λήψη φωτογραφιών RAW 12 bit με εγγενές δυναμικό εύρος έως και 12,8 στοπ, παρουσιάζοντας αξέχαστες λεπτομέρειες εικόνας. Επιπλέον, δεδομένου ότι η Hasselblad Natural Color Solution (HNCS) μπορεί να επαναφέρει με ακρίβεια τα χρώματα που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι, οι χρήστες μπορούν να αισθάνονται σίγουροι για τη λήψη αξιοζήλευτων λήψεων χωρίς post-production και πολύπλοκες προεπιλογές χρωμάτων.

Με ένα εντυπωσιακό σύνολο επαγγελματικών προδιαγραφών βίντεο. Λήψη εικόνας έως και 5,1K στα 50fps ή DCI 4K στα 120fps, οι δημιουργοί δεν θα απογοητευτούν.

Η νέα λειτουργία χρώματος 10-bit D-Log M υποστηρίζει την εγγραφή έως και ενός δισεκατομμυρίου χρωμάτων. Ακόμη και σε σενάρια υψηλής αντίθεσης, όπως η ανατολή και η δύση του ηλίου, προσφέρει φυσικές χρωματικές διαβαθμίσεις με λεπτές λεπτομέρειες για μια οπτική εμπειρία πλήρους φάσματος. Επιπλέον, η λειτουργία D-Log M μειώνει τη δυσκολία της ταξινόμησης χρωμάτων, επιτρέποντας ένα αποτελεσματικό post-production χωρίς απώλεια ποιότητας ή ευκρίνειας εικόνας.

Για όσους θέλουν να ωθήσουν την ποιότητα εικόνας του Mavic 3 Pro στα όριά της, το Mavic 3 Pro Cine παρέχει εκτενείς επιλογές για επαγγελματίες δημιουργούς. Και οι τρεις κάμερες υποστηρίζουν κωδικοποίηση Apple ProRes 422 HQ, Apple ProRes 422 και Apple ProRes 422 LT. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο SSD 1 TB και καλώδιο δεδομένων ταχύτητας φωτός 10 Gbps για να διευκολύνει την επαγγελματική ροή εργασίας.

Η μεσαία κάμερα (ισοδύναμο φορμά 70 mm) είναι κατάλληλη σε μια σειρά διαφορετικών σεναρίων, από το καδράρισμα συναρπαστικών κτιρίων έως τα αυτοκίνητα σε εμπορικές λήψεις. Με τον αισθητήρα CMOS 1/1,3″ και το οπτικό ζουμ 3x, είναι ικανό για φωτογραφίες 48MP/12MP, βίντεο 4K/60fps και υποστηρίζει το νέο D-log M. Συμπιέζει το βάθος πεδίου και το βάθος εστίασης για να τονίσει το θέμα και δίνουν μια μοναδική αίσθηση βάθους και χώρου Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν με ένα εκπληκτικό Hyperlapse, αυτή η κάμερα οπτικού ζουμ 3x είναι η ιδανική επιλογή.

Βελτιώνοντας την τηλεκάμερα του Mavic 3, το Mavic 3 Pro διαθέτει κάμερα με αυξημένη ανάλυση, διάφραγμα (από f4.4 σε f3.4) και ρυθμό καρέ βίντεο. Υποστηρίζει λήψη βίντεο 4K/60fps με οπτικό ζουμ 7x και φωτογραφίες 12MP. Με το υβριδικό ζουμ να φτάνει έως και τα 28x, δεν υπάρχει λόγος να κινδυνεύετε να πετάξετε κοντά σε αντικείμενα όπως χιονισμένα βουνά ή κτίρια και τα ζώα μπορείτε να τα παρατηρήσετε αβίαστα σε ασφαλή απόσταση χωρίς να τα ενοχλήσετε.

Το Mavic 3 Pro επιτρέπει έως και 43 λεπτά πτήσης, δίνοντας στους δημιουργούς περισσότερο χρόνο να εξετάσουν τη σύνθεση των πλάνων τους και λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Περαιτέρω ηρεμία παρέχεται από το Omnidirectional Sensing και το APAS 5.0. Οκτώ αισθητήρες όρασης ευρείας γωνίας λειτουργούν άψογα με έναν υπολογιστικό μηχανισμό όρασης υψηλής απόδοσης για να ανιχνεύουν με ακρίβεια τα εμπόδια προς όλες τις κατευθύνσεις και να σχεδιάζουν μια ασφαλή διαδρομή πτήσης για την αποφυγή τους.

Το σύστημα μετάδοσης drones DJI O3+ παρουσιάζει μια σταθερή, καθαρή προβολή κάμερας και μπορεί να μεταδώσει ζωντανή ροή HD 1080p/60fps σε υψηλούς ρυθμούς καρέ σε απόσταση έως και 15 km. Η απόσταση μετάδοσης είναι ένας δείκτης για την ισχύ του σήματος και το Mavic 3 Pro πρέπει πάντα να πετάει εντός της οπτικής γωνίας του πιλότου.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως το Waypoint Flight, το Cruise Control και το Advanced RTH αναβαθμίζουν την αυτοματοποιημένη εμπειρία πτήσης.

Waypoint Flight: Σχεδιάζει αυτόματα μια διαδρομή πτήσης με βάση τα προκαθορισμένα σημεία διαδρομής του χρήστη και μπορεί να επαναλαμβάνει με ακρίβεια διαδρομές.

Cruise Control: Ρυθμίστε το Mavic 3 Pro να πετάει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς να πιέζετε συνεχώς τα μπαστούνια ελέγχου για πιο ομαλή κίνηση της κάμερας κατά τη διάρκεια του χειροκίνητου ελέγχου μεγάλων αποστάσεων.

Advanced RTH: Καθορίζει αυτόματα μια ασφαλή και αποτελεσματική διαδρομή πτήσης πίσω στο σημείο προέλευσής του, παρακάμπτοντας εύκολα τα εμπόδια στη διαδρομή RTH.

 

Το DJI Mavic 3 Pro είναι διαθέσιμο για παραγγελία από το store.dji.com και εξουσιοδοτημένους συνεργάτες λιανικής, με αποστολή να ξεκινά τον Μάιο, στις ακόλουθες διαμορφώσεις:

DJI Mavic 3 Pro (DJI RC) στη λιανική τιμή των 2.199 USD

DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (DJI RC) στη λιανική τιμή των 2.999 USD

DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (DJI RC Pro) στη λιανική τιμή των 3.889 USD

DJI Mavic 3 Pro Cine Premium Combo για τη λιανική τιμή των 4.799 USD

Τα Mavic 3 Pro, Mavic 3 Classic και Mavic 3 είναι συμβατά με τα πιο πρόσφατα DJI Goggles Integra, DJI Goggles 2 και DJI RC Motion 2. Για τη βελτίωση της πτητικής εμπειρίας, έχουν δημιουργηθεί δύο νέοι συνδυασμοί γυαλιών και RC Motion Controller, δηλαδή το DJI Goggles 2 Motion Combo και DJI Goggles Integra Motion Combo.

Spread the love