Thursday, July 25, 2024
Photo Wall ChoicesΚάμερες

Η Sony κυκλοφορεί δύο νέες κάμερες της σειράς Alpha 7C

Η Sony Electronics ανακοινώνει την κυκλοφορία δύο νέων προσθηκών στη σειρά μικρών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς πλήρους κάδρου (full frame) Alpha 7C, της Alpha 7C II (μοντέλο ILCE-7CM2) και της Alpha 7C R (μοντέλο ILCE-7CR). Η Alpha 7C II είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα εικόνας full frame με περίπου 33,0 ενεργά megapixel και διαθέτει τις πιο πρόσφατες λειτουργίες εικόνας και βίντεο και επιδόσεις σε μια συμπαγή και ελαφριά σχεδίαση (περίπου 4,88 σε πλάτος x 2,8 σε υψηλό x 2,5 σε βάθος και βάρος περίπου 18,1 oz.) Είναι η έκδοση δεύτερης γενιάς της Alpha 7C, η οποία φημίζεται για τον συνδυασμό απόδοσης και χαρακτηριστικών σε συμπαγές μέγεθος, ιδανικό για μια μεγάλη γκάμα σεναρίων λήψης, όπως φωτογραφίες από ταξίδια και δρόμους.

Η Alpha 7C R είναι μια νέα compact κάμερα με εναλλάξιμους φακούς full frame, που διαθέτει την υψηλή ανάλυση και την πλούσια απόδοση διαβάθμισης ενός αισθητήρα εικόνας πλήρους μεγέθους με περίπου 61,0 ενεργά megapixel, τον ίδιο αισθητήρα που βρίσκεται στην Alpha 7R V, σε ένα συμπαγή και ελαφρύ σώμα (παρόμοιο μέγεθος και βάρος με το Alpha 7C II2, περίπου 18,2 oz). Εκτός από τα καθημερινά στιγμιότυπα, πραγματοποιεί εύκολα λήψη εικόνων υψηλής ποιότητας σε μεγάλη ποικιλία ρυθμίσεων, όπως πορτρέτου, φωτογραφίας άγριας φύσης και τοπίων, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες της δημιουργικής εργασίας με κινητικότητα.

Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με την ίδια μονάδα επεξεργασίας AI και επεξεργαστές BIONZ XR® που βρίσκονται στις νεότερες κάμερες με εναλλάξιμους φακούς της Sony, όπως η Alpha 7R V και η Alpha 6700. Η αυτόματη εστίαση αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο αναγνωρίζει μεγάλη ποικιλία θεμάτων με υψηλή ακρίβεια και Η σταθεροποίηση σε 5 άξονες της εικόνας στο σώμα παρέχει πλεονέκτημα λήψης 7,0 βημάτων, 4 κατά τη λήψη φωτογραφιών. Όσον αφορά την απόδοση βίντεο, και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο υψηλής ποιότητας 4:2:2 10-bit έως και 4K60p3, και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν  S-CinetoneTM της Sony για πλούσιο κινηματογραφικό βίντεο. Επιπλέον, διαθέτουν σταθεροποίηση εικόνας στο σώμα Active Mode, αυτόματο καδράρισμα βάσει AI, υποστήριξη διεπαφής ψηφιακού ήχου και άλλες δυνατότητες που υποστηρίζουν λήψη βίντεο υψηλής ποιότητας.

«Στη Sony, δεσμευόμαστε να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη και να ανεβάζουμε τα πρότυπα για τους δημιουργούς περιεχομένου. Με την εισαγωγή των μοντέλων Alpha 7C II και Alpha 7C R, προσφέρουμε μια καινοτόμο λύση που εξυπηρετεί τους δημιουργούς τόσο στη φωτογραφία όσο και στη βιντεοσκόπηση. Αυτή η φρέσκια προσθήκη στην εργαλειοθήκη τους εξασφαλίζει κορυφαίες εικόνες και οπτική απόδοση σε όλες τις υπερσύγχρονες συσκευές απεικόνισης. Συνδυάζοντας προηγμένη τεχνολογία με φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό, δίνουμε τη δυνατότητα στους δημιουργούς περιεχομένου να πραγματοποιήσουν το καλλιτεχνικό τους όραμα όπως ποτέ άλλοτε», λέει ο Yang Cheng, Αντιπρόεδρος, Imaging Solutions, Sony Electronics.

Καθώς η ζήτηση για αποστολή και κοινή χρήση τραβηγμένου περιεχομένου στα δίκτυα κοινωνικών μέσων έχει αυξηθεί, περισσότεροι δημιουργοί αναζητούν έναν συνδυασμό συμπαγούς μεγέθους και υψηλής απόδοσης απεικόνισης σε κάμερες με εναλλάξιμους φακούς mirrorless. Με την εισαγωγή των Alpha 7C II και Alpha 7C R, που επιτυγχάνουν υψηλή κινητικότητα και έκφραση εικόνας υψηλής ποιότητας σε μικρό μέγεθος, η Sony ανταποκρίνεται στο ευρύ φάσμα εκφράσεων εικόνας που αναζητούν οι δημιουργοί.

Κύρια χαρακτηριστικά Alpha 7C II

Εξοπλισμένο με αισθητήρα Exmor R® CMOS με οπίσθιο φωτισμό πλήρους κάδρου με περίπου 33,0 ενεργά megapixel και τον πιο πρόσφατο κινητήρα επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR® για την επίτευξη υψηλής απόδοσης απεικόνισης. Για τη λήψη ακίνητων εικόνων ή ταινιών, οι χρήστες μπορούν εύκολα να απολαύσουν λήψη εικόνων υψηλής ποιότητας σε ένα ευρύ φάσμα σκηνών, όπως ταξίδια και καθημερινά στιγμιότυπα.

Σε σύγκριση με το Alpha 7 IV που είναι περίπου 5,1 ίντσες x 3,8 ίντσες x 3,2 ίντσες και ζυγίζει περίπου 1,54 λίβρες, το Alpha 7C II είναι περίπου 22% ελαφρύτερο και έχει περίπου 45% λιγότερο όγκο.

Οι τυπικές ευαισθησίες ISO κυμαίνονται από 100 έως 51200 τόσο για εικόνες όσο και για ταινίες (διευρυμένο ISO 50 έως 204800 για στατικές εικόνες), επιτρέποντας λήψη υψηλής ευαισθησίας χωρίς θόρυβο.

Κύρια χαρακτηριστικά  Alpha 7C R

Εξοπλισμένο με αισθητήρα Exmor R® CMOS με οπίσθιο φωτισμό full frame με περίπου 61,0 ενεργά megapixel και τον πιο πρόσφατο κινητήρα επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR® για απόδοση απεικόνισης υψηλής ανάλυσης και υψηλής ευκρίνειας.

Σε σύγκριση με το Alpha 7R V που είναι περίπου 5,25 ίντσες x 3,875 ίντσες x 3,25 ίντσες και ζυγίζει περίπου 1,6 λίβρες, το Alpha 7C R είναι περίπου 29% ελαφρύτερο και έχει περίπου 53% λιγότερο όγκο.

Η τυπική ευαισθησία ISO κυμαίνεται από 100 έως 32000 τόσο για εικόνες όσο και για ταινίες (διευρυμένο ISO 50 έως 102400 για στατικές εικόνες).

Επιπλέον, με την οπτική σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων 7,0 βημάτων 4 στο σώμα, εντοπίζεται και διορθώνεται ακόμη και ελαφρύ θάμπωμα σε επίπεδο 1 pixel.

Εξοπλισμένο με Pixel Shift Multi Shooting που τραβάει πολλές εικόνες και τις συνδυάζει σε υπολογιστή για να δημιουργήσει μια εικόνα εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης.

Συνδυάζοντας με την επέκταση λαβής GP-X2 που περιλαμβάνεται στο Alpha 7C R5, μπορείτε να φωτογραφίζετε άνετα με σταθερό κράτημα ακόμα και όταν φωτογραφίζετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή χρησιμοποιείτε τηλεφακό.

 

Η νέα κάμερα Alpha 7C II θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο του 2023:

Μόνο κάμερα: MSRP $2199,99 USD, 2999,99 $ CAN
Κάμερα με φακό 28-60 mm: MSRP 2499,99 $ USD, 3399,99 $ CAN

Η Alpha 7C R θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο του 2023:

Μόνο κάμερα: MSRP $2999,99 USD, $4099,99 CAN

Η νέα επέκταση GP-X2 θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο του 2023 σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony για MRSP $159,99 USD, $214,99 CAN.

Spread the love