Tuesday, July 23, 2024
DigitalsPhoto Wall Choices

Η Nikon στην έκθεση CES 2024 στο Λάς Βέγκας

Η Nikon θα συμμετάσχει στην CES 2024, που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας της Νεβάδα από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου.

Η Nikon στοχεύει να γίνει μια εταιρεία βασικών τεχνολογικών λύσεων σε μια παγκόσμια κοινωνία όπου άνθρωποι και μηχανές “συνδημιουργούν” απρόσκοπτα έως το 2030.

Στην CES 2024, με θέμα «συν-δημιουργία απρόσκοπτα», η Nikon θα παρουσιάσει τις προηγμένες λύσεις και τα προϊόντα της στους δύο τομείς της «Ποιότητας Ζωής (QOL)» και της «Βιομηχανίας».

Ποιότητα Ζωής (QOL)

Στην κατηγορία QOL, θα εμφανίζονται οι λύσεις και τα προϊόντα της Life & Entertainment και Healthcare που παρέχει η Nikon.

Στην ενότητα «Ζωή και ψυχαγωγία», εκτός από το άγγιγμα και τη δοκιμή προϊόντων απεικόνισης αιχμής, όπως η ναυαρχίδα full-frame mirrorless κάμερα, η Z 9, μαζί με την Z 8 και Z f, η Nikon θα παρουσιάσει επίσης τα έξυπνα τηλεσκόπια ODYSSEY PRO και ODYSSEY που ανέπτυξαν από κοινού η Nikon και η Unistellar SAS, Γαλλία (Διευθύνων Σύμβουλος: Laurent Marfisi).

Επιπλέον, συνεχίζοντας από πέρυσι, η Nikon θα παρουσιάσει το The Unreal Ride * – μια επίδειξη της δύναμης του ελέγχου κίνησης και της εικονικής παραγωγής. Οι συμμετέχοντες θα οδηγήσουν σε ένα SUV με φόντο μια γιγάντια οθόνη LED. Όταν αποτυπωθεί μέσα από τον φακό, θα φαίνεται σαν να οδηγούν μέσα στο δάσος. Η διαδρομή καταγράφηκε από τον Mark Roberts Motion Control Limited (Διευθύνων Σύμβουλος: Assaff Rawner) – Μια θυγατρική του ρομπότ κάμερας υψηλής ταχύτητας BOLT TM X της Nikon έναντι έντασης LED, με το βίντεο που τραβήχτηκε από τη Z 9. Το Unreal Ride συνδυάζει και τα δύο φυσικό και εικονικό κόσμο. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία δείχνει πώς οι κινηματογραφιστές μπορούν να γυρίσουν σε οποιοδήποτε φόντο μπορούν να φανταστούν, χωρίς να δεσμεύονται από χρόνο, εποχή ή τόπο. Αυτή η ενεργοποίηση υποστηρίζει το όραμα της Nikon για την κοινωνία όπου οι άνθρωποι συνδέονται με τρόπους που υπερβαίνουν τον χρόνο και τον χώρο με τεχνολογίες παραγωγής απεικόνισης.

Στην ενότητα Healthcare, τα μικροσκόπια της Nikon θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο CES. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν μια καθηλωτική εμπειρία στον αόρατο κόσμο που συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη μέσα από ένα μικροσκόπιο της Nikon Small World, έναν διαγωνισμό που αναγνωρίζει την αριστεία στη φωτογραφία μέσω του μικροσκοπίου φωτός.

Με τον τομέα της Ζωής & Ψυχαγωγίας και της Υγείας, η Nikon θα υποστηρίξει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μέσω της καινοτομίας.

  • *Το Unreal Ride είναι έκθεση σε συνεργασία με το Vū Studio.

Βιομηχανία

Στον τομέα της Βιομηχανίας, οι πιο πρόσφατες λύσεις που παρέχει η Nikon θα εκτεθούν στους τομείς του Factory και της Ενέργειας στον τομέα της Ψηφιακής Κατασκευής, όπου η Nikon εστιάζει ιδιαίτερα.

Στην ενότητα Factory, θα εμφανιστεί το Robot Vision που αναπτύσσει η Nikon αυτήν τη στιγμή. Αυτό το όραμα ρομπότ πρόκειται να τοποθετηθεί στο άκρο του βραχίονα ενός ρομπότ, μπορεί να αναγνωρίσει μέρη και να τα επεξεργαστεί ευέλικτα με υψηλή ταχύτητα, επιτυγχάνοντας ακόμη μεγαλύτερη οπτική οξύτητα από το ανθρώπινο μάτι. Με αυτήν την τεχνολογία, η Nikon οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο τα ρομπότ θα είναι σε θέση να εκτελούν πολύπλοκες εργασίες που επί του παρόντος μπορούν να εκτελεστούν μόνο από ανθρώπους.

Επιπλέον, στον τομέα της κατασκευής προσθέτων, τα δορυφορικά μέρη που κατασκευάζονται με τον μεταλλικό τρισδιάστατο εκτυπωτή της Nikon SLM Solutions AG (μέθοδος Laser Powder Bed Fusion) και τη λεπίδα του στροβίλου και τον θάλαμο καύσης που επεξεργάζονται με τον τελευταίας γενιάς μεταλλικό 3D εκτυπωτή της Nikon (μέθοδος Directed Energy Deposition) να εμφανίζεται.

Η επεξεργασία Riblet θα εμφανιστεί στην ενότητα Ενέργεια. Εμπνευσμένη από το δέρμα του καρχαρία, η επεξεργασία riblet χρησιμοποιεί τεχνολογία λέιζερ και μικροκατασκευής για την ανάπτυξη δομών μικροεπιφανειών στο αντικείμενο. Αυτό μπορεί να μειώσει την απώλεια τριβής ιξώδους λόγω της ακανόνιστης ροής υγρών και αερίων και να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση διαφόρων βιομηχανικών εξοπλισμών και όταν εφαρμόζεται σε αεροσκάφη, πτερύγια ανεμογεννητριών ή άλλα μέρη που χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, CO 2 εκπομπές και αύξηση της απόδοσης παραγωγής ενέργειας. Στο περίπτερο θα παρουσιαστεί η γιγάντια μακέτα του αεροσκάφους για να προβληθεί η διαδικασία μαζί με τα δείγματα.

Η Nikon θα παρέχει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που προβλέπουν και καλύπτουν τις παγκόσμιες ανάγκες των πελατών μας και συμβάλλουν σε έναν καλύτερο βιώσιμο κόσμο όπου άνθρωποι και μηχανές συνδημιουργούν απρόσκοπτα για την επίλυση κοινωνικών προκλήσεων.

Spread the love