Wednesday, May 22, 2024
BlogPhoto Wall ChoicesΚάμερες

Η Nikon παρουσίασε την full-frame mirrorless κάμερα Z8

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής mirrorless full-frame/φορμά FX Nikon Z8.

H Z8 συμπυκνώνει την προηγμένη λειτουργικότητα και απόδοση της ναυαρχίδας Nikon Z9 σε ένα συμπαγές και ελαφρύ σώμα, διατηρώντας παράλληλα ανώτερη στιβαρότητα και αξιοπιστία. H Z8 είναι ιδανικό για διάφορους δημιουργούς εικόνων που αναζητούν νέες δυνατότητες οπτικής έκφρασης σε ένα ευρύ φάσμα ειδών και θεμάτων, όπως τοπία, άγρια ​​πουλιά, αεροπλάνα, πορτρέτα και γάμους.

Κύρια χαρακτηριστικά

1. Άνετη λειτουργικότητα που είναι ιδανική για διαφορετικές καταστάσεις λήψης

Η προηγμένη λειτουργικότητα και απόδοση του Z 9 ενσωματώνονται σε ένα συμπαγές σώμα κάμερας που είναι περίπου. 30% μικρότερο από το εμβληματικό μοντέλο. Το σώμα με μικρό μέγεθος έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί το εύκολο κράτημα καθώς και την άνετη λειτουργία. Αυτό επιτρέπει ευέλικτη και σταθερή κάμερα σε μια μεγάλη ποικιλία σκηνών λήψης, ακόμη και με προσαρτημένο υπερ-τηλεφακό. Επιπλέον, η ανακλινόμενη οθόνη 4 αξόνων προσφέρει υψηλή λειτουργικότητα κατά τη λήψη από ψηλές και χαμηλές γωνίες τόσο σε οριζόντια όσο και σε κάθετη θέση.

Για εγγραφή βίντεο, το Z 8 μπορεί να καταγράψει βίντεο 12-bit RAW και 10-bit Apple ProRes 422 HQ στην κάμερα, επιτρέποντας στους χρήστες να επωφεληθούν από ένα ελάχιστο σύστημα εγγραφής βίντεο που δεν απαιτεί εξωτερική συσκευή εγγραφής. Με συνδεδεμένο το MC-N10 Remote Grip (πωλείται χωριστά), οι ι βιντεογράφοι μπορούν να επωφεληθούν από το να έχουν περισσότερο έλεγχο στον τρόπο λειτουργίας της κάμερας — με τρόπο που προηγουμένως ήταν δύσκολο από μόνοι τους. Επιπλέον, εκμεταλλευόμενοι την ευρεία γκάμα αξεσουάρ και την υψηλή συμβατότητα με προϊόντα από επωνυμίες αξεσουάρ, οι χρήστες μπορούν να χειριστούν το Z 8 τόσο άνετα σαν να ήταν μια αποκλειστική βιντεοκάμερα.

2. Η ικανότητα λήψης αποφασιστικών στιγμών με ασφάλεια

Το Z 8 μπορεί να εγγράψει έως και περίπου. 125 λεπτά. σε 4K UHD/60p και έως περίπου. 90 λεπτά. σε 8K UHD/30p, το οποίο είναι ένα μεγάλο όφελος για ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων λήψης, όπως για ντοκιμαντέρ ή γυρίσματα γάμου, όπου απαιτείται εκτεταμένος χρόνος εγγραφής. Οι ίδιοι εννέα τύποι θεμάτων ανιχνεύονται σε φωτογραφίες και βίντεο με το Z 9, ενώ διαθέτει επίσης μια νέα αποκλειστική λειτουργία ανίχνευσης αεροπλάνου. Με αυτήν τη λειτουργία ανίχνευσης θέματος, οι χρήστες έχουν πιο ισχυρή απόδοση ανίχνευσης και παρακολούθησης κατά τη λήψη αεροπλάνων — είτε κοντά είτε μακριά, σε χαμηλό φωτισμό ή σε πολυσύχναστο φόντο. Επιπλέον, η κάμερα πραγματοποιεί απόδοση AF υψηλής ταχύτητας, υψηλής ακρίβειας, αντίστοιχη με αυτή του Z 9, και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει θέματα μέχρι το όριο χαμηλού φωτισμού των -9 EV. Αυτές οι δυνατότητες υποστηρίζουν τη βελτίωση της αυτόματης εστίασης για θέματα σε σκοτεινά περιβάλλοντα, καθώς και την αποτελεσματική εστίαση σε θέματα σε καταστάσεις με οπίσθιο φωτισμό, ελέγχοντας χωριστά την έκθεση της εικόνας ζωντανής προβολής και της εικόνας AF.

Για ακίνητη λήψη, το Z8 διαθέτει Pre-Release Capture, το οποίο επιτρέπει τη λήψη εικόνων έως και ένα δευτερόλεπτο πριν πατηθεί πλήρως το κουμπί λήψης. Για παράδειγμα, κατά τη λήψη άγριων πτηνών, η ακριβής στιγμή που ένα πουλί πετάγεται ξαφνικά μπορεί να καταγραφεί ενώ πατάτε μόνο το κουμπί κατά το ήμισυ — ακόμα κι αν ο χρήστης πατήσει πλήρως το κουμπί λήψης μόνο μετά την απογείωση του πουλιού.

3. Ανώτερη απεικόνιση εικόνας που ενισχύει την έκφραση των χρηστών τόσο στη λήψη φωτογραφιών όσο και στη λήψη βίντεο

Το Z 8 υποστηρίζει τη μορφή HEIF, η οποία καταγράφει ακίνητες εικόνες υψηλής ποιότητας ενώ μειώνει τον όγκο των δεδομένων αρχείων. Αυτή η μορφή αρχείου επιτρέπει την εντυπωσιακή έκφραση σκηνών που έχουν πλούσιους τόνους, όπως ανατολή και δύση του ηλίου, καθώς και σκηνές με έντονα φωτισμένα θέματα, όπως νυχτερινές παρελάσεις, χρησιμοποιώντας πλούσια τονική διαβάθμιση 10 bit. Επιπλέον, κατά τη λήψη εικόνων HEIF (μέσω ζωντανής προβολής) ή την αναπαραγωγή των εικόνων, ο χρήστης μπορεί να έχει μια καλή ιδέα για το πώς θα φαίνονται αυτές οι εικόνες σε μια οθόνη συμβατή με HDR (HLG) με συμβατό EVF 3000cd/m2 και 900cd της κάμερας /m2 οθόνη εικόνας υψηλής φωτεινότητας.

Το Z 8 μπορεί να εγγράψει σε διάφορους τύπους μορφών βίντεο ανάλογα με τους σκοπούς ή τη ροή εργασίας της λήψης, συμπεριλαμβανομένων υψηλής ευκρίνειας 4K UHD/60p, 50p και 30p υπερδειγματοληψίας από 8K, παρέχοντας την ευκαιρία λήψης βίντεο υψηλής ευκρίνειας που μπορείτε να απολαύσετε σε μεγάλη οθόνη. Επιπλέον, με τη λήψη πορτρέτου, η κάμερα βοηθά στην επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος με τη λειτουργία εξισορρόπησης εντύπωσης πορτρέτου, καθώς και με μια νέα λειτουργία απολέπισης που προστέθηκε πρόσφατα. Επιπλέον, για να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες των γρήγορων φακών NIKKOR Z, ένας συνδυασμός ISO 64 και 1/32000 sec. μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ταχύτητα κλείστρου.

4. Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Τα 45,7 ενεργά megapixel προσφέρουν εξαιρετική ανάλυση μεγιστοποιώντας την ανώτερη απόδοση των φακών NIKKOR Z.

Το Real-Live Viewfinder εμφανίζει συνεχώς την πραγματική κίνηση ενός θέματος χωρίς συσκότιση ή παράλειψη/επαναλαμβανόμενα καρέ.

Η παρακολούθηση 3D διατηρεί το θέμα-στόχο στο επίκεντρο ακόμα κι αν κινείται γρήγορα ή ακανόνιστα.

Η προσαρμοσμένη αυτόματη εστίαση ευρείας περιοχής υποστηρίζει διάφορα μοτίβα περιοχής αυτόματης εστίασης.

Το Synchro VR επιτυγχάνει ισχυρή μείωση κραδασμών έως περίπου. 6,0 στάσεις

Διατίθενται υποστηρικτικές λειτουργίες για λήψη σε σκοτεινές τοποθεσίες, όπως προβολή αστεριού και φωτιζόμενα κουμπιά.

Η αναπαραγωγή εικόνων με κατακόρυφο προσανατολισμό/οθόνη του μενού i κατά την αναπαραγωγή υποστηρίζει αποτελεσματικά την κατακόρυφη λήψη.

Το Hi-Res Zoom επιτρέπει τη μεγέθυνση σε υψηλή ευκρίνεια κατά την εγγραφή βίντεο — ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε φακό prime.

Ο συγχρονισμός χρονικού κωδικού διευκολύνει τη λειτουργία συγχρονισμού βίντεο από πολλές κάμερες και δεδομένων ήχου από συσκευές εγγραφής ήχου, κάτι που είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την επεξεργασία βίντεο.

Η ανθεκτικότητα για λειτουργία σε συνθήκες κατάψυξης έως -10°C/14°F υποστηρίζει την επαγγελματική λήψη σε ακραία περιβάλλοντα.

Η εξάλειψη του μηχανικού κλείστρου επιτρέπει τη λήψη χωρίς να ανησυχείτε για τη φθορά του κλείστρου.

Υιοθετούνται διπλή επίστρωση και θωράκιση αισθητήρα για την προστασία του αισθητήρα εικόνας από τη σκόνη.

Δύο ακροδέκτες USB, ο ένας για φόρτιση/τροφοδοσία και ο άλλος για επικοινωνία, επιτρέπουν την επικοινωνία κατά τη φόρτιση/παροχή ρεύματος.

Η υιοθέτηση κράματος μαγνησίου και ενός νέου σύνθετου υλικού επαγγελματικής ποιότητας από ανθρακονήματα επιτυγχάνει ανώτερη στιβαρότητα και αξιοπιστία.

NX Studio έκδοση. Το 1.4.0 εμφανίζει HDR, το οποίο επιτρέπει την εμφάνιση και την επεξεργασία φωτογραφιών που λαμβάνονται σε λειτουργία τόνου HLG. Υποστηρίζει επίσης προσαρμογή της ισορροπίας εντύπωσης πορτρέτου και τη λειτουργία μαλάκυνσης του δέρματος.

Spread the love