Tuesday, December 5, 2023
Photo Wall ChoicesΚάμερες

Η Nikon κυκλοφορεί την full-frame mirrorless Z f

Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία της full-frame mirrorless/μορφής FX Nikon Z f για την οποία έχει υιοθετηθεί η βάση Nikon Z.

Η Z f είναι μια full-frame mirrorless κάμερα που εξισορροπεί μια κληρονομική σχεδίαση εμπνευσμένη από μια εμβληματική φωτογραφική μηχανή φιλμ Nikon με την πιο πρόσφατη ανώτερη τεχνολογική απόδοση. Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα full frame και τον ίδιο κινητήρα επεξεργασίας εικόνας EXPEED 7 με τη ναυαρχίδα Nikon Z 9 χωρίς καθρέφτη, επιτρέποντας προηγμένη εγγραφή εικόνων και βίντεο. Εκτός από την εξαιρετική λειτουργικότητα και την εκλεπτυσμένη σχεδίαση, η Z f διαθέτει τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικών επιδόσεων AF και VR, που ικανοποιούν τις ανάγκες των δημιουργών.

Κύρια χαρακτηριστικά

1. Ένα σχέδιο κληρονομιάς εμπνευσμένο από την εμβληματική φιλμ κάμερα FM2 της Nikon

Το σώμα από κράμα μαγνησίου έχει κομψό γυαλιστερό φινίρισμα για πιο αυθεντική εμφάνιση και αίσθηση, ενώ τα καντράν, το κουμπί λήψης και ο διακόπτης λειτουργίας είναι κατασκευασμένα από ορείχαλκο για αίσθηση υψηλής ποιότητας. Διαθέτει ένα λογότυπο της Nikon που χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1970-80, καθώς και σκαλισμένα γράμματα και αριθμούς στο επάνω μέρος της κάμερας.  Όσον αφορά το κράτημα, η προσοχή για μια καλά ισορροπημένη εμφάνιση διατηρείται παράλληλα με τη σταθερότητα όταν χρησιμοποιείται με φακό πλήρους καρέ. Έχει υιοθετηθεί τεχνητό δέρμα με εκλεπτυσμένη εμφάνιση και υφή, το χρώμα του οποίου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να προσαρμόσουν μία από τις έξι επιλογές χρωμάτων Premium Exterior, επιτρέποντας στους χρήστες να εξατομικεύσουν την κάμερά τους ώστε να ταιριάζει περισσότερο στο δικό τους στυλ.

2. Μια ποικιλία λειτουργιών που διευρύνουν τις δυνατότητες έκφρασης απεικόνισης

Εκτός από το συμβατικό [Monochrome] Picture Control, το Z f έχει εξοπλιστεί με [Flat Monochrome] και [Deep Tone Monochrome] Picture Control, καθένα με μοναδικά χαρακτηριστικά τόνου. Στον επιλογέα φωτογραφίας/βίντεο έχει επίσης προστεθεί μια αποκλειστική θέση [B&W] (λειτουργία ασπρόμαυρης φωτογραφίας), η οποία επιτρέπει την άμεση εναλλαγή σε λειτουργία ασπρόμαυρης φωτογραφίας περιστρέφοντας απλώς τον επιλογέα, επεκτείνοντας τις δυνατότητες των χρηστών. Η κάμερα είναι επίσης εξοπλισμένη με μια ποικιλία άλλων εμπνευσμένων λειτουργιών και χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των Creative Picture Controls, που επιτρέπουν πιο δημιουργική έκφραση εικόνας, καθώς και λήψης με μετατόπιση pixel Z f, που υποστηρίζει τη δημιουργία φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης με τη συγχώνευση πολλαπλών NEF αρχεία (RAW), μια δυνατότητα που υποστηρίζει πρώτο το Z f.

3. Απόδοση βίντεο που ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες

Το Z f υποστηρίζει εγγραφή εντός κάμερας, 10-bit H.265, επιτρέποντας στους χρήστες να εγγράφουν βίντεο πλήρους κλίμακας με ελάχιστες περιφερειακές συσκευές και χωρίς την ανάγκη εξωτερικής συσκευής εγγραφής. Υποστηρίζει επίσης εγγραφή βίντεο 4K UHD χρησιμοποιώντας υπερδειγματοληψία 6K, επιτρέποντας τη δημιουργία βίντεο υψηλής ανάλυσης. Η κάμερα έχει επίσης τη δυνατότητα εγγραφής έως περίπου. 125 λεπτά βίντεο 4K UHD/60p για σκηνές που απαιτούν μεγαλύτερους χρόνους εγγραφής, καθώς και εξοπλισμένες με βολικές δυνατότητες εγγραφής βίντεο και λειτουργίες που κληρονομήθηκαν από το Z 9, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προσαρμογής της ευαισθησίας ISO σε βήματα του 1 /6 EV και εμφάνιση κόκκινου καρέ κατά την εγγραφή βίντεο. Επιπλέον, η αυξημένη συμβατότητα με προϊόντα που κυκλοφορούν από κατασκευαστές αξεσουάρ επεκτείνει τις επιλογές αξεσουάρ που είναι διαθέσιμες στους χρήστες και συμβάλλει στην άνετη λήψη βίντεο.

 

4. Τεχνολογίες αιχμής για ανώτερη απόδοση εγγραφής

Η Z f είναι εξοπλισμένη με τον ίδιο κινητήρα επεξεργασίας εικόνας EXPEED 7 με το Z 9. Υποστηρίζει ανώτερη απόδοση παρακολούθησης με ανίχνευση θέματος, καθιστώντας δυνατή τη διατήρηση της ευκρινούς εστίασης σε κινούμενα θέματα. Οι ίδιοι εννέα διαφορετικοί τύποι ανίχνευσης θέματος που υποστηρίζονται στο Z 8 είναι διαθέσιμοι τόσο με τη φωτογραφία όσο και με εγγραφή βίντεο. Επιπλέον, το χαμηλό άκρο του εύρους ανίχνευσης AF έχει επεκταθεί στα -10 EV, επιτρέποντας βελτιωμένη εστίαση σε σκοτεινές καταστάσεις και διευρύνοντας τις δυνατότητες λήψης. Επιπλέον, η Z f επιτυγχάνει μείωση κραδασμών εντός της κάμερας 5 αξόνων (VR) που δείχνει απόδοση ισοδύναμη με 8,0 στοπ αύξηση στην ταχύτητα κλείστρου, την καλύτερη μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών της σειράς Z της Nikon, ενώ υποστηρίζει επίσης βελτιωμένο ηλεκτρονικό VR που είναι χρήσιμο με την εγγραφή βίντεο. Αυτά βελτιώνουν την ποιότητα των εικόνων που λαμβάνονται κατά τη λήψη με το χέρι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σκοτεινού εσωτερικού χώρου και με χαμηλότερες ταχύτητες κλείστρου. Η Z f είναι επίσης η πρώτη κάμερα στον κόσμο που υποστηρίζει το σημείο εστίασης VR, το οποίο καταστέλλει το θάμπωμα στα άκρα του κάδρου, ακόμη και με συνθέσεις στις οποίες το θέμα είναι τοποθετημένο σε ακραία άκρη.

5. Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η πρώτη φωτογραφική μηχανή Nikon που υποστηρίζει εγγραφή βίντεο σε αυτόματη λειτουργία προτεραιότητας κλείστρου. Όταν είναι επιλεγμένη αυτή η λειτουργία, ο χρήστης επιλέγει την ταχύτητα κλείστρου και η κάμερα προσαρμόζει το διάφραγμα.

Το [3D-tracking] (μόνο λειτουργία φωτογραφίας) και το [Subject-tracking AF] (μόνο λειτουργία βίντεο) έχουν προστεθεί στις επιλογές λειτουργίας της περιοχής AF.

Τα εικονοστοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εικόνων και αυτά που χρησιμοποιούνται για την αυτόματη εστίαση επιτυγχάνουν τη βέλτιστη έκθεση για κάθε διαδικασία, καθιστώντας ευκολότερη την εστίαση στο επιδιωκόμενο θέμα, ακόμη και όταν αυτό το θέμα έχει σιλουέτα έναντι οπίσθιου φωτισμού ή η σκηνή είναι αμυδρά ή σκοτεινή.

Το εύρος κάλυψης και ο αριθμός των σημείων εστίασης που χρησιμοποιούνται στη λειτουργία αυτόματης εστίασης AF έχουν αυξηθεί για καλύτερη απόδοση λήψης εστίασης με μακρινά ή κινούμενα θέματα.

Οι διαθέσιμες επιλογές για προσαρμοσμένη λειτουργία AF ευρείας περιοχής έχουν αυξηθεί, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα για σκηνές με πολλά θέματα.

Η υιοθέτηση της μηχανής επεξεργασίας εικόνας EXPEED 7 μειώνει τον θόρυβο σε επίπεδα μέρη των θεμάτων και αυξάνει την ποιότητα της εικόνας.

Η πρώτη κάμερα mirrorless της σειράς Z πλήρους καρέ που είναι εξοπλισμένη με οθόνη μεταβλητής γωνίας.

Η αναπαραγωγή εικόνας με κατακόρυφο προσανατολισμό και η εμφάνιση μενού <i> κατά την αναπαραγωγή παρέχουν αποτελεσματική υποστήριξη για κάθετη λήψη.

Η πρώτη κάμερα της σειράς Z που υποστηρίζει το Touch Fn για προσαρμογή των ρυθμίσεων της κάμερας κατά το καδράρισμα εικόνων στο σκόπευτρο.

Η υψηλή ικανότητα επεξεργασίας της μηχανής επεξεργασίας εικόνας EXPEED 7 επιτρέπει τη λήψη υψηλής ταχύτητας καρέ+ (C30), η οποία επιτυγχάνει συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας έως και 30 fps.

Εξοπλισμένο με λειτουργία Pre-Release Capture με δυνατότητα εγγραφής εικόνων που έχουν αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη έως και ένα δευτερόλεπτο πριν πατηθεί πλήρως το κουμπί λήψης.

Παρέχει μια λειτουργία μαλάκυνσης του δέρματος και μια λειτουργία εξισορρόπησης εντύπωσης πορτρέτου για τους χρήστες να επιτυγχάνουν καλύτερα τα πορτρέτα που σκόπευαν.

Διαθέτει ένα Rich Tone Portrait Picture Control που αποτυπώνει καλύτερα τις λεπτομέρειες της επιδερμίδας του θέματος.

Χρησιμοποιεί τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης για την αναγνώριση της σκηνής κατά τη λήψη στατικών εικόνων σε λειτουργία αυτόματης λήψης, επιτυγχάνοντας βέλτιστο έλεγχο έκθεσης σύμφωνα με τη σκηνή.

Υποστηρίζει τη μορφή HEIF, η οποία καταγράφει ακίνητες εικόνες υψηλής ποιότητας ενώ μειώνει τον όγκο των δεδομένων του αρχείου.

Η ανώτερη αντίσταση στη σκόνη και τις σταλαγματιές επιτρέπει τη λήψη χωρίς ανησυχία, ακόμη και σε σκληρά περιβάλλοντα.

Εξοπλισμένο με δύο υποδοχές κάρτας μνήμης, η μία υποστηρίζει κάρτες SD και η άλλη κάρτες Micro SD.

Έχει υιοθετηθεί διπλή επίστρωση για την προστασία του αισθητήρα εικόνας από τη σκόνη.

Υποστηρίζει τη συγχώνευση εικόνων NEF (RAW) που έχουν ληφθεί με λήψη pixel-shift, με τη χρήση του NX Studio Ver.1.5.0. Οι λειτουργίες του Picture Control Utility 2 έχουν ενοποιηθεί έτσι ώστε η προσαρμογή, η εφαρμογή και η διαχείριση του Picture Control να μπορούν να ολοκληρωθούν σε μία εφαρμογή.

 

Spread the love