Tuesday, December 5, 2023
FeaturedΚάμερες

Alpha 9 III: Η πρώτη κάμερα full frame στον κόσμο με global shutter σύστημα

Ο πρόσφατα αναπτυγμένος global shutter εκθέτει και διαβάζει όλα τα pixels ταυτόχρονα, σε αντίθεση με έναν αισθητήρα κυλιόμενου κλείστρου που καταγράφει εικόνες διαδοχικά από την επάνω σειρά των pixel προς τα κάτω. Ο εντυπωσιακός αισθητήρας εικόνας, full frame, global shutter επιτρέπει στην κάμερα να φωτογραφίζει με ταχύτητες ριπής έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, χωρίς παραμόρφωση κύλισης ή συσκότιση της κάμερας. Αυτός ο καινοτόμος αισθητήρας συνδυάζεται με το πιο προηγμένο μέχρι σήμερα σύστημα AF (autofocus) της Sony – με αυτόματη εστίαση AI με έως και 120 φορές υπολογισμούς εστίασης AF/AE ανά δευτερόλεπτο. Με την πρόσθετη δυνατότητα συγχρονισμού φλας σε όλες τις ταχύτητες λήψης, το Alpha 9 III ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων στους επαγγελματίες φωτογράφους να απαθανατίσουν πραγματικά την κάθε στιγμή.

«Η full frame κάμερα, Alpha 9 III είναι ένα επίτευγμα ορόσημο για τον κλάδο», λέει ο Yang Cheng , Αντιπρόεδρος, Imaging Solutions, Sony Electronics. “Σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επαγγελματιών φωτογράφων, κάθε ενημέρωση αυτής της κάμερας – από τον αισθητήρα μέχρι το μέγεθος έως τις διατάξεις των κουμπιών και τις λειτουργίες μενού – έχει γίνει για να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες πληροφορίες και σχόλια από την κοινότητά μας. Έχουμε ακούσει και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τις νέες δυνατότητες της Alpha 9 III στην αγορά — δυνατότητες που επιτρέπουν στους φωτογράφους να απαθανατίσουν πράγματα που δεν είχαν καταφέρει ποτέ πριν.” Ο Cheng συνέχισε: «Για τους επαγγελματίες παντού,που τώρα μπορούν να επιτύχουν ακόμη πιο δυναμικές εκφράσεις όταν η Alpha 9 III συνδυάζεται με την πλούσια σειρά φακών μας, ιδιαίτερα με το νέο 300mm F2.8 G Master OSS – τον ​​ελαφρύτερο τηλεφακό μεγάλου διαφράγματος στον κόσμο.”

Η Alpha 9 III είναι εξοπλισμένη με τον πρόσφατα αναπτυγμένο, τον πρώτο global shutter αισθητήρα εικόνας full frame με CMOS, με περίπου 24,6 ενεργά megapixel και ενσωματωμένη μνήμη.

Σε συνδυασμό με τον πιο πρόσφατο κινητήρα επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR®, το Alpha 9 III επιτυγχάνει ταχύτητα συνεχούς λήψης χωρίς συσκότιση με παρακολούθηση AF/AE iv έως περίπου 120 fps . Η Alpha 9 III παρέχεται με AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου υψηλής πυκνότητας. Μια καθορισμένη μονάδα επεξεργασίας AI χρησιμοποιεί αυτόματη εστίαση αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο για να αναγνωρίζει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων με υψηλή ακρίβεια. Συνδυάζοντας απόδοση υψηλής ταχύτητας έως και 120 fps με απόδοση αναγνώρισης θέματος υψηλής ακρίβειας, είναι δυνατό να φωτογραφίζετε εύκολα σκηνές και στιγμές που δεν μπορείτε να δείτε με γυμνό μάτι . Η μονάδα επεξεργασίας AI στην Alpha 9 III υποστηρίζει ταινίες καθώς και ακίνητη φωτογραφία με ακριβή αναγνώριση μορφής θέματος και κίνησης. Η αυτόματη εστίαση αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο και η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο παρέχουν σημαντική βελτίωση στην απόδοση της αναγνώρισης ανθρώπινου ματιού, επιτρέποντας στην κάμερα να αναγνωρίζει, να παρακολουθεί και να εστιάζει αυτόματα στα μάτια ενός συγκεκριμένου θέματος . Η Alpha 9 III είναι εξοπλισμένη με 8 στοπ οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων στο σώμα.

Η ταχύτητα κλείστρου απαλλάσσεται από τους περιορισμούς των συμβατικών μηχανικών αισθητήρων εικόνας κλείστρου και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/80.000 δευτερόλεπτο (1/16.000 δευτερόλεπτο κατά τη συνεχή λήψη) , καθιστώντας δυνατή τη λήψη με υψηλή ταχύτητα χωρίς καμία παραμόρφωση. Όταν είναι συνδεδεμένο ένα συμβατό Sony flash, όπως το HVL-F60RM2 και το HVL-F46RM, είναι δυνατός ο συγχρονισμός του φλας και η λήψη φωτογραφιών σε όλες τις ταχύτητες κλείστρου έως και 1/80.000 δευτερόλεπτο. Προηγουμένως, εάν ο χρήστης άφηνε το κλείστρο με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα συγχρονισμού του φλας, η ποσότητα του φωτός θα έπεφτε απότομα, αλλά με τη λειτουργία συγχρονισμού φλας πλήρους ταχύτητας, είναι πλέον δυνατή η φωτογράφηση σκηνών που δεν ήταν εύκολο να αποτυπωθούν με συμβατικό τεχνολογία. Επίσης, κατά τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο υπό τον φωτισμό LED, έχει βελτιωθεί πλέον και έχουν μειωθεί τα προβλήματα με το flickering του φωτός.

Η πρόσφατα αναπτυγμένη λειτουργία Pre-Capture επιτρέπει στην κάμερα να καταγράφει συνεχώς έως και ένα δευτερόλεπτο πριν απελευθερωθεί το κλείστρο, καθιστώντας εύκολη την καταγραφή στιγμών που διαφορετικά θα χάνονταν. Όταν επιλέγεται, η λειτουργία Continuous Shooting Speed ​​Boost επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει σε μια πιο γρήγορη, προκαθορισμένη ταχύτητα που έχει ορίσει ο χρήστης ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της λήψης, και η βελτιωμένη αντοχή ριπής διασφαλίζει ότι σημαντικές στιγμές καταγράφονται αξιόπιστα χάρη στη μεγάλη μνήμη buffer και η αυξημένη συνολική ταχύτητα συστήματος επιτρέπει τη λήψη έως και 390 λεπτών εικόνων JPEG xi σε μία συνεχή ριπή 30 fps .

Προηγμένη απόδοση βίντεο χωρίς παραμόρφωση

Ο αισθητήρας εικόνας global shutter, παρέχει εικόνα χωρίς παραμόρφωση για βίντεο καθώς και για φωτογραφίες. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει εύκολα εικόνες κοντινού σκηνικού από ένα όχημα που κινείται γρήγορα, όπως ένα αυτοκίνητο ή γρήγορα κινούμενα θέματα. Αυτή η κάμερα είναι η πρώτη στη σειρά Alpha™ που μπορεί να εγγράψει βίντεο 4K 120p υψηλής ταχύτητας καρέ χωρίς περικοπή. Είναι επίσης δυνατή η λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K 60p με υπερδειγματοληψία 6K .

Η Alpha 9 III διαθέτει S-Cinetone™, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της Sony που μπορεί να δημιουργήσει μια κινηματογραφική εμφάνιση απευθείας από την κάμερα χωρίς μεταγενέστερη επεξεργασία. Το S-Cinetone δημιουργήθηκε μέσω της ανάπτυξης της κινηματογραφικής κάμερας υψηλής τεχνολογίας VENICE και κάνει τους τόνους του ανθρώπινου δέρματος και τα θέματα να ξεχωρίζουν όμορφα, δημιουργώντας φυσικές ανταύγειες. Η Alpha 9 III έχει την πιο πρόσφατη απόδοση βίντεο, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης πλούσιας διαβάθμισης και S-Log3, και όταν βρίσκεται σε λειτουργία λήψης, μπορείνα εμφανίζει το αγαπημένο εισαγόμενο LUT του χρήστη.

Η κάμερα Alpha 9 III είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στις 8 Νοεμβρίου 2023 , σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony, στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 5.999,99 $ USD και 8.299,99 $ CAN.

Spread the love