Sunday, June 16, 2024
Blog

CANON XF605: Μια επαγγελματική βιντεοκάμερα φτιαγμένη για το ρεπορτάζ

Ως η πρώτη κάμερα της σειράς XF που συνδυάζει αισθητήρα CMOS 4K τύπου 1.0 με τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC DV7, η XF605 θέτει ένα νέο μέτρο σύγκρισης για τις επαγγελματικές μεταδόσεις στον τομέα της ποιότητας εικόνας.

Οπτική υπεροχή

Με οπτική σχεδίαση που περιλαμβάνει δύο ασφαιρικά στοιχεία φακού και ένα στοιχείο φακού Super UD, ο υψηλών επιδόσεων φακός 4K Σειράς L της XF605 επιτυγχάνει εκπληκτική ποιότητα εικόνας σε όλα τα σημεία της οθόνης. Το ευέλικτο οπτικό ζουμ 15x προσφέρει εύρος 25,5mm–382,5mm (ισοδύναμο με 35mm), αλλά και πρόσθετη ευελιξία χάρη στο Προηγμένο ζουμ 30x για λήψεις Full HD υψηλής ποιότητας.

Πανίσχυρη σταθεροποίηση εικόνας

Η Σταθεροποίηση εικόνας σε 5 άξονες της Canon εξασφαλίζει αποτελέσματα εξαιρετικής ευκρίνειας κατά την κινηματογράφηση κρατώντας την κάμερα στο χέρι ή εν κινήσει. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό των καταστάσεων Στάνταρ, Δυναμικής και Ενισχυμένης IS, η XF605 προσφέρει εξαιρετικά αποτελεσματικό έλεγχο σταθεροποίησης εικόνας, κατάλληλο για μεγάλη γκάμα διαφορετικών θεμάτων και συνθηκών λήψης.

Μορφές εγγραφής κατάλληλες για τηλεοπτικές μεταδόσεις
Η XF605 υποστηρίζει εγγραφή 4K UHD 59,94p/50,00p 4:2:2 10bit με χρήση της αξιόπιστης μορφής XF-AVC της Canon, η οποία βασίζεται στην MXF, καθώς και ευέλικτων μορφών MP4.

Βελτιωμένες καταστάσεις εγγραφής

Η κατάσταση Γρήγορης και Αργής κίνησης επιτρέπει την εγγραφή κλιπ σε ρυθμούς καρέ έως 120P σε FHD, για σκηνές δράσης και εντυπωσιακή αργή κίνηση. Χρησιμοποιήστε την Κατάσταση προεγγραφής για να μην χάνετε ποτέ ούτε στιγμή, εξερευνήστε τη δημιουργία ταινιών με διαδοχικές στατικές εικόνες χάρη στην Εγγραφή καρέ και δημιουργήστε εύκολα βίντεο time-lapse στην κάμερα χρησιμοποιώντας την Εγγραφή ανά διαστήματα.

Η XF605 προσφέρει για πρώτη φορά εκτεταμένες επιλογές αρχείων Προσαρμοσμένης εικόνας, με τρεις παραλλαγές του προτύπου BT.709 (Κανονική, Ευρεία, Στάνταρ), ενώ υποστηρίζει επίσης τις επιλογές Στάνταρ και Ουδέτερη των EOS, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευελιξία για τις παραγωγές σας.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να ανεβάζουν τους δικούς τους πίνακες LUT 3D στην κάμερα δημιουργώντας Αρχεία απεικόνισης για εσωτερική εγγραφή, σε συνεργασία με τις υπάρχουσες προσαρμοσμένες ρυθμίσεις Προσαρμοσμένης εικόνας.

Ευελιξία εγγραφής σε δύο κάρτες SD

Οι δύο υποδοχές καρτών SD UHS-II παρέχουν ευέλικτες επιλογές εγγραφής, όπως η ταυτόχρονη εγγραφή με διαφορετικές επιλογές μορφής αρχείων, ανάλυσης και δειγματοληψίας χρωμάτων. Η XF605 προσφέρει επίσης για πρώτη φορά μια νέα επιλογή ταυτόχρονης εγγραφής ήχου, επιτρέποντας την αποθήκευση αρχείων ήχου για μεταγραφή στη μία κάρτα κατά τη διάρκεια της εγγραφής του κύριου βίντεο στην άλλη.

Με δυνατότητα εγγραφής των μορφών Hybrid Log-Gamma (HLG) και Perceptual Quantization (PQ) εσωτερικά, η XF605 είναι ένα ευέλικτο εργαλείο για τη γρήγορη δημιουργία υλικού HDR. Για παραγωγές που απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία διαβαθμίσεων, το Canon Log 3 προσφέρει εξαιρετικό δυναμικό εύρος και διευκολύνει την επίτευξη ομοιόμορφης οπτικής σε διαμορφώσεις με πολλές κάμερες.

Η XF605 είναι η πρώτη βιντεοκάμερα της σειράς XF που διαθέτει Κατάσταση υψηλής ευαισθησίας, που σημαίνει ότι οι δυνατότητες του αισθητήρα σε περιβάλλον ασθενούς φωτισμού έχουν βελτιωθεί σημαντικά, παρέχοντας ευαισθησία ισοδύναμη με F12 στα 2.000lux. Επίσης, έχει προστεθεί μια νέα λειτουργία αύξησης κέρδους, η οποία επιτρέπει την άμεση ενίσχυση του τυπικού κέρδους από -6dB έως 21dB στα 36dB μέσω ενός κουμπιού με δυνατότητα αντιστοίχισης από τον χρήστη. Η XF605 διαθέτει επίσης Κατάσταση υπέρυθρου φωτός για λήψεις σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι.

AF με ανίχνευση ματιών

Η XF605 επωφελείται από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της φημισμένης τεχνολογίας Dual Pixel CMOS AF της Canon. Είναι η πρώτη βιντεοκάμερα της σειράς XF που διαθέτει AF με ανίχνευση ματιών, η οποία επιτρέπει στην XF605 να εντοπίζει και να παρακολουθεί άτομα με ακρίβεια, ακόμη κι όταν ένα άλλο θέμα εμφανίζεται στο προσκήνιο.

Ευέλικτη συνδεσιμότητα

Παρά τις μικρές διαστάσεις της, η XF605 προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα επαγγελματικών τερματικών, όπως 12G-SDI για την αποστολή μη συμπιεσμένων δεδομένων με έξοδο σήματος 4K μέσω μίας διασύνδεσης, έξοδο HDMI, θύρα USB Type-C, δύο εισόδους XLR και πολλά άλλα.

Η XF605 διαθέτει συνδεσιμότητα 12G-SDI, Wi-Fi και Ethernet, η οποία υποστηρίζει μετάδοση ροής μέσω IP σε μορφή H.264 και είναι ιδανική για τη ζωντανή μετάδοση ροής.
Έξοδος βίντεο USB

Ως η πρώτη επαγγελματική βιντεοκάμερα της σειράς XF με υποστήριξη εξόδου βίντεο (UVC) από ένα τερματικό USB-C, η XF605 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάμερα Web. Υποστηρίζεται επίσης η χρήση USB PTP, επιτρέποντας την εισαγωγή αρχείων από την κάμερα σε υπολογιστή.

 

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published.